به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، افرادی که به اختلال شخصیت نمایشی مبتلا هستند می خواهند به هر قیمتی شده در مرکز توجه باشند و نگاه دیگران را به خود جلب کنند، هر کاری می کنند فقط برای رسیدن این هدف است. آرایش خاص و نامتعارف دارند و یا خال کوبی های عجیب و زیاد دارند، لباس های عجیبی می پوشند و رفتارشان به گونه است که انگار در حال اجرای تئاتر هستند.
با صدای بلند می خندند، تصور می کنند رفتارشان با دیگران صمیمی و دوستانه و از روی مهربانی است ولی این طور نیست، ممکن است اگر در کانون توجه نباشند و یا مورد بی توجهی قرار بگیرند به خودشان یا دیگران آسیب برسانند.
شدیداً از محیط و دیگران تأثیر می پذیرند و اصلاً به همین دلیل تصمیمات آنی و هیجانی و حتی غیرمنطقی می گیرند. آنها دائم خواستار توجه، تحریک و قدردانیِ دیگران هستند، برای رسیدن به این نیاز دست به اغواگری و تحریک دیگران می زنند به مخصوصاً از نظر جنسی.
آنها بدون توجه دیگران نمی توانند زندگی کنند مانند غذا یا دارو با آن نیاز دارند. با جلب توجه است که می تواند روابط بین فردی خوبی داشته باشند و مطمئن باشند ارزشمند هستند.
رفتار افراد شخصیت نمایشی در زنان و مردان کمی متفاوت است، مردان سعی می کنند اعتمادبه نفس خود را به رخ دیگران بکشند ولی نیاز و خواسته ی آنها برای جلب توجه کمتر از زنان نیست. ظاهر، پوشش و رفتار آنها آگاهانه و در راستای جلب نظر دیگران استفاده می کنند، به گونه ای لباس می پوشند که بدن آنها مشخص باشد، و حتی از شوخی های نا به جا برای به دست آوردن توجه دیگران استفاده می کنند.
تست شخصیت نمایشی
برای انجام تست شخصیت نمایشی، هر یک از عبارات زیر را بخوانید و به آن ها با یکی از دو عبارت (موافق) یا (مخالف) پاسخ دهید.
1. وقتی در در جمعی حضور دارم که من در مرکز توجه همگان نیستم احساس خوبی ندارم.
موافقم مخالفم
2. من به خوبی می توانم دیگران و بخصوص جنس مخالف را تحت تأثیر خودم قرار بدهم.
موافقم مخالفم
3. احساس می کنم هیجاناتم به سرعت تغییر می کند؛ ممکن است لحظه ای بسیار عصبانی و لحظه دیگری غمگین باشم.
موافقم مخالفم
4. از نظر من اشکالی ندارد که افراد توجه دیگران را با کمک گرفتن از جسم خود به دست بیاورند.
موافقم مخالفم
5. من معمولاً در صحبت هایم جزئیات زیادی را بیان نمی کنم.
موافقم مخالفم
6. در صحبت هایم با دیگران، هیجاناتم را بیش از آنچه واقعا احساس کرده ام، بیان می کنم.
موافقم مخالفم
7. من معمولاً به سرعت تحت تاثیر محیط یا دیگران قرار می گیرم.
موافقم مخالفم
8. گاهی برایم پیش آمده است که روابطم را، صمیمانه تر از آنچه هست برداشت کنم و به این خاطر از طرف دیگران تذکر گرفته ام.
موافقم مخالفم
9. من برای ظاهرم اهمیت بالایی قائل هستم و برایم مهم است که از نظر دیگران خوب به نظر برسم.
موافقم مخالفم
10. اینکه دیگران کارهایم را تایید کنند برای من اهمیت بالایی دارد و اگر مورد قبول همه نباشم آشفته می شوم.
موافقم مخالفم
تفسیر تست شخصیت نمایشی
سوالاتی را که به آن ها با عبارت (مخالفم)، پاسخ داده اید نمره 1 و آنهایی را که با عبارت (موافقم)، پاسخ داده اید نمره ۲ بدهید. سپس نمرات به دست آمده را با یکدیگر جمع بزنید.
نمرات بین 10 تا 12
اگر نمره شما در این آزمون بین ۱۰ تا ۱۲ شده است به این معناست که شما نشانه های اختلال شخصیت نمایشی را ندارید و احتمال ابتلا به این اختلال در شما تقریباً صفر است.
نمرات بین 12 تا 15
نمرات ۱۲ تا ۱۵ نشان دهنده این است که رگه ها و نشانه هایی هرچند ناچیز از اختلال شخصیت نمایشی در شما وجود دارد. پیشنهاد می شود که نتیجه تست خود را با یک متخصص در میان بگذارید و از وی راجع به این مسئله مشورت بگیرید. اگرچه شما مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی نیستید با این حال برخی رگه های رفتاری که در شما وجود دارد می تواند تحت درمان قرار گرفته و در این صورت شما احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت.
نمرات بین 15 تا 18
افرادی که نمره آن ها در این آزمون بین ۱۵ تا ۱۸ شده است، به احتمال زیاد به این اختلال مبتلا هستند. توصیه می شود هرچه سریعتر با یک متخصص بهداشت روان، راجع به نتیجه تست خود صحبت کنید. در صورتی که شما مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی باشید می بایست برای درمان اقدام کنید.
نمرات بین 18 تا 20
افرادی که نمره آن ها بین ۱۸ تا ۲۰ قرار دارد، به طور قطع مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی هستند و علائم بسیاری از این اختلال را نشان می دهند. با توجه به اینکه عامل زمان، در درمان اختلالات شخصیت اهمیت بسیاری دارد توصیه می شود در اولین فرصت برای انجام مشاوره، اقدام کنید.