به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از روش های مرسوم تعیین جنسیت جنین, اندازه گیری محدوده ضربان قلب جنین می باشد و افسانه های زیادی وجود دارد که از روی ضربان قلب جنین می توان جنسیت او را مشخص کرد. برخی از مادران تا مشخص شدن جنین داخل رحمشان طاقت نمی آورند و به سراغ روش های قدیمی تعیین جنسیت جنین می روند . روشی که در بین مادر بزرگ های ما متداول بوده و اکنون نیز آن ها در همان روزهای اول بارداری با مشاهده تغییرات ظاهری مادر یا تغییراتی در سبک زندگی اش به او می گویند که قرار است دختر دار شود یا پسر دار.براساس آنچه در طب چینی گفته شده است از نظر مادر بزرگ ها و قدیمی ها تند و کند بودن ضربان قلب نشانه ای است که جنسیت جنین را تعیین می کند. اگر ضربان قلب جنینتان بیشتر از 150 بار در دقیقه بزند یعنی قرار است یک دختر زیبا به دنیا بیاورید و اگر ضربان قلب جنینتان کمتر از 150 بار در دقیقه باشد ، یعنی قرار است پسردار شوید. تعیین جنسیت جنین با این روش، عملی بی ضرر است که جنبه سرگرمی نیز دارد.
آیا از روی تعداد ضربان قلب می توان جنسیت جنین را پیش بینی کرد؟
خیر، با شمردن تعداد ضربان قلب نمی توان جنسیت جنین را پیش بینی کرد. داستان های بسیاری در این باره از گذشته وجود دارد. شاید شنیده باشید که ماماهای قدیم از روی ضربان قلب جنین می توانستند جنسیت آن را در اوایل سه ماهه اول پیش بینی کنند. آنها معتقد بودند، اگر تعداد ضربان قلب جنین بیش از 140 در دقیقه باشد، جنین دختر، و اگر زیر 140 تا در دقیقه باشد جنین پسر است. در حقیقت تعداد ضربان قلب جنین پسر را زیر 140 ضربه در دقیقه مطرح می کردند.
حقیقت این است که قلب جنین در حدود هفته ششم بارداری شروع به تپش می کند. حتی می توانید این سوسو زدن نور را بر روی سونوگرافی مشاهده و اندازه گیری کنید. ضربان در دقیقه (bpm) با کندی از 90 تا 110 دور در دقیقه شروع می شود و روزانه افزایش پیدا می کند. تا زمان رسیدن به اوج هفته نهم بارداری، ضربان قلب جنین به 140 تا 170 دور در دقیقه برای پسران و دختران می رسد.
تحقیقات درباره رابطه ضربان قلب جنین و جنسیت او چه می گوید؟
در مطالعه ای که توسط یک مجله معتبر پزشکی منتشر شده است، محققان 966 سونوگرافی از زنانی که در دوره بارداری زیر 14 هفته قرار داشتند را بررسی کردند. آنها این روند را دوباره در سه ماهه دوم بین هفته های 18 و 24 تکرار کردند. در این مطالعه جنسیت جنین هم از طریق سونوگرافی قابل تعیین بود. از این حاملگی ها، جنین 244 نفر دختر و 233 نفر پسر بودند.
سپس تعداد ضربان قلب را در آنها مقایسه کردند برای اینکه به این سوال پاسخ دهند که آیا تفاوتی بین تعداد ضربان قلب جنین پسر و دختر وجود دارد؟ نتایج نشان داد که متوسط ضربان قلب در پسران در سه ماهه اول 9/154 بار در دقیقه (به علاوه یا منفی 22.8 بار در دقیقه) و برای دختران 7/151 بار در دقیقه (به علاوه یا منفی 22.7 بار در دقیقه) است.
به عبارت دیگر اختلاف معنی داری بین تعداد ضربان قلب جنین پسر و دختر در اوایل بارداری وجود نداشت.
جنسیت جنین چه زمانی تشکیل می شود؟
جنسیت جنین به محض اینکه اسپرم وارد تخمک شد، مشخص می شود. یعنی قبل از اینکه حتی بدانید که باردار هستید، جنسیت جنین تان مشخص است. دستگاه تناسلی جنین برای مدتی تشکیل نشده است. اما از همان ابتدا معلوم است که جنین پسر است و حامل کروموزوم Y و یا دختر است و حامل کروموزوم X. جنین دختر الگوی XX از اطلاعات ژنتیکی را در اختیار دارد، در حالی که جنین پسر XY را حمل می کنند.
همچنین ممکن است تعجب کنید اگر بدانید که دستگاه تناسلی جنین شما فوراً تشکیل نمی شود. در حقیقت، پسران و دختران چهار تا شش هفته پس از بارداری نسبتاً یکسان به نظر می رسند. بین هفته 10 تا 20 بارداری اندام تناسلی شروع به تمایز می کند.
تست هایی که جنسیت جنین را نشان می دهد:
اگرچه اندازه گیری ضربان قلب ممکن است به شما نگوید که سیسمونی نوزاد را صورتی یا آبی بخرید ولی آزمایش های زیادی وجود دارد که می توانند جنسیت جنین را قبل از زایمان نشان دهند.
• تست سل فری:
آزمایش خونی به نام تست سل فری در طی چند سال گذشته رایج شده است. شما می توانید اوایل هفته 9 بارداری این آزمایش را انجام دهید. هدف اصلی این آزمایشات تعیین جنسیت فرزند شما نیست. این آزمایش می تواند ناهنجاریهای ژنتیکی جنین را مشخص کند ولی تعیین جنسیت هم در آن امکانپذیر است.نتایج آزمایش معمولا بین هفت تا ده هفته مشخص می شود و انجام آن در مادران بالای 35 سال توصیه می شود. به خصوص اگر سابقه بیماری های ژنتیکی در خانواده وجود داشته باشد.
• آزمایش ژنتیک:
گاهی در دوران بارداری، پزشک ممکن است گزینه آمنیوسنتز یا نمونه گیری ویلای کوریونی (CVS) را به شما توصیه کند. این آزمایشات دقیقاً مانند تست سل فری به دنبال یافتن ناهنجاری های ژنتیکی در جنین هستند. در نتیجه می توانند جنسیت جنین را هم مشخص کنند. برخی از بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنسیت است. یعنی در پسران یا دختران بیشتر دیده می شود.این آزمایشات دقیق تر از آزمایش سل فری هستند. اما همچنین تهاجمی تر بوده و خطر سقط جنین را به همراه دارد.
• آزمایش CVS معمولاً در زمانی بین هفته های 10 و 13 انجام می شود.
• آمنیوسنتز معمولاً بین هفته های 14 تا 20 انجام می شود.
این آزمایشات خطرات احتمالی برای جنین و مادر ایجاد می کنند، بنابراین معمولاً توصیه نمی شوند، مگر اینکه:
• نتایج مثبت از آزمایش سل فری وجود داشته باشد و پزشک به وجود ناهنجاری های ژنتیکی در جنین شک کند.
• در حاملگی های قبلی مشکلات ژنتیکی وجود داشته باشد.
• مادر بالای 35 سال باشد.
• سابقه خانوادگی ناهنجاری های ژنتیکی وجود داشته باشد.
• سونوگرافی:
یکی از راه های بی خطر برای تشخیص جنسیت جنین، سونوگرافی است. انجام سونوگرافی در هفته های هیجده تا بیست می تواند جنسیت جنین را مشخص کند. هر چند گاهی نحوه ی قرارگیری جنین باعث می شود که پزشک در مشخص کردن جنسیت دچار اشتباه شود.
بنابراین شاید به جای جست و جو درمورد تعداد ضربان قلب جنین پسر بهتر باشد که تا هفته 16 بارداری صبر کنید تا به راحتی و بدون هیچ خطری بتوانید از جنسیت فرشته کوچکتان مطلع شوید.