تاثیر ارگاسم و ارضا شدن بر سلامت روان زنان
ارگاسم و لذت جنسی چه تأثیری در سلامت روان زنان دارد؟ انسان ها به صورت ذاتی و بیولوژیکی در پی کسب شادی و لذت هستند که در دنیای امروز ما رسیدن به این رضایت و آرامش چندان هم کار آسانی نیست. در میان عواملی مانند امنیت، موقعیت خوب اجتماعی، خانواده گرم و صمیمی، درآمد قابل قبول و … که باعث آرامش بیشتر ما در زندگی می شوند، روابط و تمایلات جنسی هم نقشی اساسی ایفا می کند. روابط جنسی پرشور باعث ایجاد حسی خوشایند از رضایت و شادی در فرد می شود و زمانی که به ارگاسم یا همان اوج لذت جنسی در رابطه ختم شود، مزایای روانی بسیاری برای هم زنان و هم مردان دارد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که در این مقاله به ارگاسم از زاویه دید دیگری نگاه کنیم و بر پایه یافته های علمی درباره تأثیرات روانی ارگاسم در زنان صحبت کنیم تا ببینیم چه تأثیری در زندگی شخصی و اجتماعی شان دارد، پس با ما همراه شوید.
در هنگام ارضا شدن چه تغییراتی اتفاق می افتد؟
از ویژگی های عمومی مرحله ارگاسم در هنگام نزدیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شروع انقباضات غیرارادی عضلات؛
- به اوج رسیدن فشار خون، ضربان قلب و تعداد تنفس (دم شدت می یابد.)؛
- آزاد شدن ناگهانی فشار و تنش جنسی؛
- انقباض ماهیچه های واژن و نیز انقباض منظم و ریتمیک عضلات رحم در زنان؛
- انقباض منظم و ریتمیک ماهیچه های زیرین آلت تناسلی در مردان و خروج مایع منی (انزال)؛
- احتقان و پررنگ تر شدن هاله ی رنگی دور پستان؛
- در برخی افراد احتمال مشاهده ی لکه های سرخ و التهاب بر روی پوست.
ارگاسم و لذت جنسی چه تأثیری در سلامت روان زنان دارد؟
تجربه ارگاسم یا همان اوج لذت جنسی مزایای بسیاری در سلامت روان دارد که به دلیل ترشح هورمون های نئوروکمیکال در مغز ایجاد می شود. رسیدن به ارگاسم باعث ترشح:
- دوپیامین (هورمون شادی)
- اکسیتوکین (هورمون احساسات و ضد استرس)
- اندورفین (هورمون سلامت و ضد درد)
در مغز می شود. با این حساب باید انتظار داشته باشیم که روابط جنسی لذت بخش و رسیدن به ارگاسم در زنان باعث شادی، رضایت از رابطه و احساس آرامش بیشتری در آن ها شود. البته مزایای تجربه اوج لذت جنسی که همراه با ترشح هورمون های مختلف در مغز است، تنها به همین احساسات ختم نشده و نقشی اساسی در حفظ سلامت روان افراد دارد که درباره آن ها مفصل صحبت خواهیم کرد. اولین تأثیر مستقیم تجربه لذت جنسی در زنان بهبود کیفیت خواب است.
تاثیر ارگاسم بر خواب
در بسیاری از مطالعات ثابت شده که ارگاسم تأثیر مستقیمی در بهبود کیفیت خواب افراد دارد و زمانی که فرد در رابطه و یا از طریق خودارضایی اوج لذت جنسی را تجربه کند، علاوه بر هورمون های شادی، هورمون دیگری به نام واسوپرسین در مغزش ترشح می شود که در ترشح هورمون خواب یا همان ملاتونین مؤثر است، در نتیجه فرد می تواند خوابی عمیق، آرام و بدون رویا را تجربه کند که نتیجه آن افزایش سلامت فیزیکی و روانی، بهبود کیفیت زندگی و کاهش تنش و استرس است.
تاثیر ارگاسم بر کاهش استرس و اضطراب!
گفتیم که با تجربه اوج لذت جنسی هورمونی به نام اکسیتوکین در مغز ترشح می شود که تأثیر مستقیمی در کاهش استرس و اضطراب فرد دارد. مطالعات نشان داده که حتی در موقعیت های پراضطراب و استرس مغز انسان شروع به ترشح اکسیتوکین می کند که در واکنش های اضطرابی مؤثر است.با این توضیح علمی اگر شما در زندگی استرس بسیاری را تجربه می کنید، قاعدتاً با رسیدن به اوج لذت جنسی این میزان از استرس در شما کم خواهد شد؛ زیرا با ترشح هورمون اکسیتوکسین در ارگاسم میزان استرس و اضطراب به مرور کمتر می شود. همین مسئله هم در افزایش رضایت از رابطه، افزایش اعتمادبه نفس، احساس شادی و بهبود کیفیت زندگی مؤثر است.هرکدام از هورمون هایی که در طی تجربه ارگاسم در مغز ترشح شود، تأثیر مثبتی در روان فرد دارد و باعث نشاط او می شود. به همین خاطر هم افرادی که به لحاظ جنسی فعال تر هستند، شادی بیشتری را در زندگی روزمره و در مقایسه با همسالانشان تجربه می کنند
تاثیر ارگاسم بر افزایش سلامت جسمی
شاید تا کنون نمی دانستید که تجربه ارگاسم می تواند در افزایش سلامت و قوای جسمانی هم مؤثر باشد و سلامت فیزیکی را تنها نتیجۀ تمرینات مداوم ورزشی، رعایت رژیم غذایی و سبک زندگی سالم می دانستید، در صورتی که یافته های علمی یک عامل مؤثر دیگر در سلامت فیزیکی را نشان می دهد.روابط جنسی باعث تغییراتی از جمله افزایش ضربان قلب در انسان می شود که می تواند تمرینات سبکی مانند پیاده روی را در فرد شبیه سازی کنید. از طرف دیگر ارگاسم باعث ترشح یک هورمون دیگر به نام دهیدروپیندروسترون (DHEA) می شود که در ترشح آدرنالین مؤثر است. از آن طرف، بدن انسان هم با افزایش سن میزان کمتری دهیدروپیندروسترون ترشح می کند که در سلامت جسمانی اش تأثیر مستقیم دارد. این در حالی است که تجربه ارگاسم این قاعده را کلی برهم زده و مغز زنان با اوج لذت جنسی دهیدروپیندروسترون بیشتری ترشح می کند که می تواند جایگزین این کاهش در اثر افزایش سن باشد.
اگر نتوانید به ارگاسم برسید چه؟
ناتوانی در رسیدن به ارگاسم یک مسئله رایج است و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از افراد نوع مناسبی از تحریک را در حین رابطه جنسی دریافت نمی کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ترومایی را در رابطه با رابطه جنسی تجربه کرده باشند. بعضی دیگر به سادگی نسبت به رابطه جنسی بی علاقه هستند.در بررسی های انجام شده در سال 2018 بر روی 135 مطالعه قبلی، چندین عامل افزایش دهنده خطر اختلال در عملکرد جنسی شناسایی شد، از جمله:
- مشکلات در رابطه
- استرس
- مسائل مربوط به سلامت روان
- عدم سلامت جسمانی
- مشکلات دستگاه تناسلی، مانند درد لگن
- سابقه سقط جنین
- سابقه ختنه زنان
- سوء استفاده جنسی
- مذهبی بودن، شاید به دلیل شرم و انگ جنسی
1 سال پیش