دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

تاثیر حسادت در زندگی مشترک 

چهارشنبه، 26 مرداد 1401
هر آدمی میداند که نسبت به چه چیزی حسود است،حسادت در زندگی مشترک می تواند اثرات منفی داشته باشد و موجب نابودی زندگی شما شود.در ادامه بیشتر در این خصوص بحث می کنیم. همراه ما باشید.

می گویند کمی حسادت برای حفظ چیزی که داریم یا برای به دست آوردن یک رابطه و بهبود آن لازم است. اما به نظر نمی آید این توجیه درستی برای وجود چنین احساسی و ابراز آن در یک رابطه باشد. حسادت باعث نمی شود چیزی را حفظ کنید یا مراقب آن باشید. اگر کسی را دوست دارید و به نظر شما رابطه عاطفی عمیقی وجود دارد دلیلی ندارد که با حسادت از آن مراقبت کنید.کمی حسادت یا حسادت شدید هر دو آسیب زننده و خطرناک است و اصلاً این طور نیست که حسادت در طول رابطه یا به مرور زمان بیشتر شود چون این چیزی است که در عمق وجود یک نفر ریشه دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حسادت بیشتر از اینکه یک خصلت باشد یک واکنش عاطفی است در برابر نگرانی واقعی یا غیر واقعی که فرد گمان می کند رابطه اش را در معرض تهدید قرار داده است یا موقعیت اش را خراب خواهد کرد.

آیا حسادت طبیعی است؟

حسادت برآمده از احساسات است؛ یک احساس منفی است و با غبطه خوردن فرق دارد. ممکن است شما زیبایی، موفقیت و جایگاه شریک زندگی تان را ببینید و دوست داشته باشید شما همچنین موقعیتی را تجربه کنید. تا زمانی که جایگاه دیگری را تحسین می کنید و برایش خوشحال هستید و بخشی از این موفقیت را سهم خودتان می دانید شما حسود نیستید. وقتی دیگری انگیزه ای را در شما تقویت می کند تا تغییری ایجاد کنید شما حسود نیستید. اما زمانی که تحمل موقعیت دیگری را ندارید، دچار احساس خود کم بینی می شوید، گمان می کنید موقعیت تان متزلزل شده است و تهدید شده اید شما آدم حسودی هستید و معمولاً برای نشان دادن این احساس هر رفتار نامعقول و نامتناسبی را از خود نشان می دهید. کمتر پیش می آید که آدم حسود خوددار باشد. آدم ها حسادت را با لحن کلام، نوع نگاه و رفتارهای تند و عصبی نشان می دهند و دیگران هم بخوبی متوجه این رفتارها می شوند.

افراد حسود چه حسی دارند؟

افراد حسود احساسات مختلفی را تجربه می کنند، شامل ترس، عصبانیت، تحقیر شدن، احساس شکست، احساس شک، تهدید شدن، خشم، ناراحتی، نگرانی، درد و اندوه برای خود.حسادت در رابطه زناشویی باعث می شود که فرد دائما احساس ناامیدی داشته باشد. این احساس به قدری ناراحت کننده است که فرد نه می تواند در این مورد حتی با نزدیک ترین دوستان خود حرف بزند و نه می تواند آن را در خود نگه دارد. در نتیجه، فرد به طور دائم در زندگی خود احساس بدی دارد و این سمی است که کم کم زندگی وی را از بین می برد.

چرا حسادت در رابطه زناشویی رخ می دهد؟

حسادت در رابطه زناشویی به دلایل مختلفی رخ می دهد:

  • انتظارات غیر مقول درباره ازدواج
  • انتظارات غیر معقول درباره همسر
  • احساس مالکیت روی همسر
  • تجربه بد ترک شدن در گذشته
  • خودانگاره غلط
  • عدم امنیت
  • ترس از خیانت دیدن
  • ترس از دست دادن فرد مهمی در زندگی
  • احساس مالکیت شدید
  • تمایل به کنترل

علل حسادت در زندگی مشترک

کمی حسادت، ذات بشر است و همیشه هم به این معنی نیست که اگر حسادت کردیم، اتفاق خیلی بدی افتاده. گاهی حسادت نشان می دهد که واقعا عاشق طرف مقابل مان هستیم و دوست نداریم ببینیم رابطه مان مورد تهدید قرار گرفته. اما اگر حسادت چیزی فراتر از یک تفکر گذرا باشد چطور؟ اگر جزو آنهایی هستید که حسادت را مدام در وجود خود احساس می کنید هشدارهایی برای تان داریم. در ابتدای زندگی مشترک، زن و مرد معمولا نسبت به هر چیز متفاوتی بی نهایت احساس حسادت می کنند.

هر کسی تقریبا می داند که چه چیزی بیشتر باعث برانگیخته شدن احساس حسادتش می شود. جنسیت شما هم می تواند تعیین کند که چه نوع رفتارهایی حسادت تان را برانگیخته می کند. زن ها وقتی که حس کنند همسر یا مرد مورد علاقه شان از نظر عاطفی به آنها خیانت می کند، شدیدا احساس حسادت می کنند، اما مردها بیشتر نسبت به خیانت جسمی حسود هستند. اگر همسرتان سابقه ی خیانت داشته باشد، حسادت شما توجیه پذیرتر خواهد بود. اما اگر حسادت شما بیشتر زمینه ی پارانویا داشته باشد تا واقعیت چطور؟

افکار وسواسی و غیرمنطقی دارید

وقتی همسرتان را در حال صحبت با یک نفر دیگر می بینید، طبیعی است که در درون تان کمی احساس حسادت کنید. اما اگر این افکار، جنبه ی وسواس به خود بگیرند و بیشتر از حد طبیعی خود طول بکشند چطور؟ اگر چنین شرایطی داشته باشید، ممکن است بر اساس همین افکار مزاحم رفتار کنید و واکنش نشان دهید، حتی وقتی که می دانید کاملا غیر منطقی هستند. آیا مدام گوشی همسرتان را چک می کنید یا پیام های صفحات اجتماعی اش را دنبال می کنید؟ این نشاندهنده ی ریشه دواندن حسادت در وجود شماست.

برای اینکه ثابت کنید حق با شماست خودتان را به هر دری می زنید

حسادت بیمارگونه، فریبنده است. زمان هایی ممکن است بدانید و آگاه باشید که رفتارتان نادرست و غیرعاقلانه است، اما گاهی هم ممکن است به هر آب و آتشی بزنید و تقلا کنید که ثابت کنید همسرتان یک خائن است. ممکن است احساس کنید لازم است ثابت کنید حسادت شما مورد تائید و توجیه پذیر است. این می تواند شامل تعقیب هر حرکت همسرتان شود و یا حتی مقابله با کسی که فکر می کنید همسرتان با او به شما خیانت می کند. اگر هم سابقه ی مورد خیانت مواقع شدن در گذشته یا گول خوردن را داشته باشید، خیلی بیشتر از این افکار و رفتارها زجر خواهید برد.

اعتماد بنفس پایینی دارید

حسادت، ریشه در ناامنی و بی اعتمادی دارد، که بعدا می تواند به شکل تمایل به در تملک گرفتن طرف مقابل، محدود کردن آزادی او یا کنترل رفتارهایش دربیاید که خیلی زود باعث خودبراندازی خواهد شد. اگر افکارتان شدیدا حسادآمیز است باید بررسی کنید اخیرا چه تغییرات استرس برانگیزی در زندگی تان روی داده است، برخی از این نوع تغییرات می تواند برای آنهایی که اعتماد بنفس پایینی دارند، حسادت برانگیز باشد.

اختلال روانی دیگری دارید

حسادت بیمارگونه، به خودی خود یک اختلال روانی نیست، بلکه بیشتر علامتی از یک مسئله ی بزرگ تر است. بسیاری از افرادی که دچار اسکیزوفرنی یا اختلال توهم هستند، شدیدا حسود هستند. اگر احساس می کنید حسادت شما به مرور در حال افزایش است و رابطه ی زناشویی و زندگی مشترک تان را تحت تاثیر قرار داده، حتما به مشاور یا روانپزشک مراجعه کنید.

رفتارتان خشونت آمیز شده

حسادت بیمارگونه می تواند از نظر روحی و عاطفی به شما و همسرتان آسیب بزند، اما این احتمال بسیار زیاد است که با شدت گرفتن حس حسادت، رفتارهای خشونت آمیز و خطرناکی از شما سر بزند. بسیاری از آدم کُشی ها و جنایت ها از حسادت افرادی ناشی می شوند که همسرشان را متهم به خیانت می کنند. حتی اگر به این مرحله هم نرسد، خشونت های خانگی در خانه هایی که یکی از همسران به شدت حسادت می ورزد، رایج هستند که می تواندعواقب بسیار ناخوشایندی برای تمام اعضای خانواده داشته باشد.

عواقب حسادت نامعقول چیست؟

افرادی که دچار حسادت در رابطه زناشویی هستند، این احساس به نحوی در آنها غیر قابل کنترل است. هر چه فرد مقابل تلاش می کند که از بروز این حس جلوگیری کند، ترس از دست دادن عشق در فرد حسود بیشتر می شود.برخی از احساساتی که در پی حسادت در رابطه زناشویی پیش می آید، عبارتند از:

  • خشم
  • فقدان اعتماد
  • ایجاد احساس تدافعی
  • بحث های بیشتر
  • نیاز به دریافت تایید بیشتر
  • افسردگی
  • پرسش گری مداوم
  • واکنش های فیزیکی مانند لرزیدن، احساس گیجی، تغییر در عادات خواب، تغییر در عادات خوردن
  • طلاق

چه می توانید بکنید؟

شاید نسبت به رفتارهای حسادت آمیز خود آگاه باشید یا همسرتان چیزهایی به شما گفته باشد که شما را نسبت به رفتارهای غیرقابل قبول تان مطلع کرده باشد. به هر صورت واقعیت این است:اگر تغییری ایجاد نکنید، به راحتی می توانید همسرتان را از خود دور کرده و زندگی مشترک تان را تباه کنید. رفتار درمانی شناختی در درمان حسادت بیمارگونه بسیار موثر است. این درمان شامل شناسایی افکاری که بیشتر از هر چیزی حسادت تان را برمی انگیزد، به چالش کشیدن این افکار و ارائه ی استراتژی هایی برای جلوگیری از بروز مجدد در آینده می شود. زمانی که بتوانید ریشه های پنهانی را که افکار حسادت آمیزتان را تغذیه می کنند پیدا کنید، مطمئنا رابطه ای سالم تر و شاداب تر خواهید داشت.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
(ویدئو) ممانعت از ورود آناهیتا همتی به کلاس چون شهریۀ دانشگاهشو پرداخت نکرده بود
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
اولین تصاویر از لحظه اهدای انگشتری خاص توسط رهبر معظم انقلاب به وحید شمسایی
زیبایی خاص و چشم نواز پریناز ایزدیار با مدل موی مجعد/ چشارو نگاا😍+عکس
خلاقیت جالب دانشجویان آمریکایی برای اعلام انزجار از اسرائیل و رژیم صهیونیستی با الهام از ایرانی‌ها! + فیلم
ترجمه تخصصی متن
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟