تازهترین های امروز 10 آذر/ از ماجرای سگ هار و 22 قربانی اردبیلی تا مسمومیت 100 دانشآموز در گیلانغرب
به گزارش سرویس حوادث ساعد نیوز، با 4 خبر از تازه های امروز 10 آذر با ما همراه باشید.
به نقل از روزنامه ایران، فرماندار گیلانغرب از مسمومیت 100 نفر از اهالی 3 روستا در این شهرستان خبر داد.
علیرضا نظری فرماندار گیلانغرب در استان کرمانشاه گفت: 30 دانشآموز 3 روستای شیرزادی، نیان و قیلان و داربید از توابع دهستان ویژه «نان» در شهرستان گیلانغرب که در یک مدرسه تحصیل میکنند، روز شنبه با علائم گوارشی و مسمومیت و اسهال و استفراغ به درمانگاه مراجعه کردند.
وی همچنین از مسمومیت حدود 70 نفر از اهالی این 3 روستا خبر داد و افزود: تعدادی از این افراد بدون مراجعه به مراکز درمانی در منزل خوددرمانی کردند و حالشان خوب شد و تعدادی از آنها نیز که به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند، پس از بهبود از بیمارستان مرخص شدند.
فرماندار گیلانغرب اظهار کرد: برای بررسی علت این حادثه، شبکه بهداشت شهرستان اقدام به نمونهگیری از آب این منطقه کرد و اعلام شد که آب روستاها کاملا سالم است و هیچ مشکلی ندارد. با این حال، مدرسه را یک روز تعطیل کردیم و بررسیها برای یافتن علت این حادثه ادامه دارد.
به نقل از تسنیم، یکی از کارگران واحد سنگ شکن معدن طلای قروه بر اثر نبود ایمنی کار دچار سانحه شده و جان خود را از دست داد.
رحمت بختیاری 48 ساله و دارای 3 فرزند هنگام کار با بولدوزر واحد سنگ شکن معدن طلای داشکسن قروه متوجه نقص فنی این دستگاه میشود و جهت رفع این مشکل اقدام میکند که زیر دستگاه بولدوزر جان خود را از دست میدهد.
رنجبر برادر همسر این کارگر در گفتگو با خبرنگار تسنیم درباره این حادثه اظهار کرد: برادر همسرم در این معدن به دلیل نقص فنی دستگاه فوت کرد. دستگاهی که با آن کار میکرد از لحاظ سیستم گاز و انژکتور مشکل داشته و از قبل چندین بار اخطار و درخواست تعمیر و رفع این مشکل را کرده بود که گاز این دستگاه تنظیم نمیشود، اما کسی توجهی نکرده بود.
وی افزود: علیرغم اخطاریهها، اما همچنان دستگاه در معدن از آن کار میکشیدند، برادر همسرم در حین کار متوجه نقص مجدد بولدوزر شده، پیاده شده تا گاز را تنظیم و مشکل را حل کند، اما زنجیرش جمع شده و بولدوزر به رویش رفته است.
رنجبر گفت: خانواده برادر همسرم ساکن قروه هستند و یک برادر دیگرش نیز در همین معدن کار میکند.
معدن طلای داشکسن یکی از معادن غنی کشور و در قروه واقع شده است. وجود چنین مشکل فنی نشان از ضعف واحد HSE (بهداشت ایمنی و محیط زیست) معدن و عدم نظارت در این واحد است که باعث ایجاد چنین رخدادهای تلخی میشود.
به نقل از خبرگزاری دانشجو، معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر با اشاره به مسمومیت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر بعد از صرف شام در خوابگاه گفت: حال این دانشجویان مساعد است.
صغری گنج در خصوص مسمومیت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت:شامگاه شنبه 40 نفر از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر بعد از صرف شام در خوابگاه دچار علائم مسمومیت شدند.
وی افزود: این دانشجویان هماکنون در صحت و سلامت کامل بوده، و حال عمومی آنها خوب است.
گنج ادامه داد و افزود: با بروز این اتفاق، از همان ساعات اولیه هماهنگی و تمهیدات لازم برای درمان بیماران به طور کامل انجام شد.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر با بیان اینکه تعدادی از دانشجویان به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند ادامه داد: تعدادی دیگر نیز تحت «سرم تراپی» هستند و حال عمومی آنها مساعد اعلام شده است.
به نقل از ایرنا، رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: یک قلاده سگ هار 22 نفر را در محلههای مختلف شهر اردبیل مصدوم و راهی مراکز درمانی کرد.
جواد ابیش وند سه شنبه شب اظهار کرد: هفت نفر از این افراد که آسیب جدی دیده بودند بستری شده و تحت عمل جراحی در بیمارستانها قرار گرفتند.
وی ادامه داد: مابقی افراد هم به صورت سرپایی درمان شدهاند.
وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از هفت هزار حیوانگزیدگی در استان اردبیل ثبت میشود و این استان رتبه اول کشوری در این زمینه را دارد، افزود: 50 درصد از حیوانگزیدگیها در رده سنی زیر 15 سال و دانشآموزی است.
ابیش وند گفت: بیشتر حیوان گزیدگیها با حمله ناگهانی و بیش از 70 درصد حیوان گزیدگیها توسط سگهای ولگرد انجام میشود.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: 17 مرکز شبانهروزی و مرکز مراقبت نسبت به این موضوع در سطح استان فعال بوده و خدمات رایگان به مردم ارائه میدهند.
ابیشوند با بیان اینکه بیماری هاری نوعی بیماری ویروسی است که از بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن میشود و ابتلای به این بیماری موجب مرگ حتمی میشود، گفت: شستشوی محل هر زخم به مدت 20 دقیقه با آب و صابون در اولین فرصت مهمترین رکن در پیشگیری از ابتلای به بیماری هاری است.
وی اظهار داشت: در مرحله دوم هم انجام واکسیناسیون و تزریق ایمونوگلوبولین ضد هاری علیه این بیماری ضروری است.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: زخم حیوانگزیدگی به هیچ عنوان نباید پانسمان و یا بخیه شود و عدم رعایت این دستورالعمل متاسفانه منجر به فوت میشود، از اینرو هرگونه حیوان گزیدگی از سوی پستانداران باید بیان شود تا روند درمان به درستی انجام شود.