ساعدنیوز
ساعدنیوز

بررسی قانون تبدیل وضعیت ایثارگران

  سه شنبه، 19 مهر 1401   زمان مطالعه 10 دقیقه
بررسی قانون تبدیل وضعیت ایثارگران
در این محتوا، قصد داریم، توضیح دهیم که تبدیل وضعیت ایثارگران چیست و شامل چه کسانی می شود و شرایط آن، چه می باشد؛ سپس، در خصوص بخشنامه اخیر، این امر و تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران و مدارک آن توضیح داده و نحوه و مراحل تبدیل وضعیت ایثارگران شرکتی و وزارت بهداشت را بررسی کنیم. همراه ساعدنیوز باشید.

مستفاد از بند الف ماده 1 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، هر شخصی که در راه دفاع از نظام جمهوری اسلامی، جانباز، اسیر، شهید، رزمنده، مفقود الاثر و آزاده، شناخته شود، ایثارگر است. بسیاری از ایثارگران و فرزندان آن ها، در دستگاه های دولتی و نیمه دولتی، مشغول به خدمت رسانی هستند و استخدام شده اند. اما از آنجا که استخدام، انواع مختلفی اعم از قراردادی، پیمانی و رسمی دارد و بسیاری از ایثارگران و فرزندان آن ها، به صورت پیمانی یا قراردادی، مشغول خدمت هستند، دولت، در بودجه سال اخیر، تصمیم بر تبدیل وضعیت ایثارگران را اعلام و آن را طی یک بخشنامه، به نهادهای ذی صلاح، ابلاغ نموده که انجام تبدیل وضعیت، نیازمند طی کردن مراحل و داشتن مدارک لازم و بخصوصی است و بدون اطلاع از این مراحل و مدارک، تبدیل وضعیت، انجام نخواهد شد.

پوستر ویلچر

تبدیل وضعیت ایثارگران

قبل از توضیح اینکه تبدیل وضعیت ایثارگران چیست و بخشنامه آن، چه می باشد، لازم است تا اندکی در خصوص مفهوم ایثارگر، توضیح داده و انواع قرارداد کار، نظیر قرارداد کار دائم و وضعیت استخدام را بررسی کنیم. سپس، به این پرسش که مفهوم تبدیل وضعیت ایثارگران چه می باشد، پاسخ دهیم. بر اساس بند الف ماده 1 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران: "ایثارگر در این قانون، به کسی اطلاق می گردد که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی، انجام وظیفه نموده و شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته شود." بر اساس این ماده، هر شخصی که به علت دفاع از نظام جمهوری اسلامی و حفظ استقلال آن، شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده، محسوب گردد، ایثارگر خواهد بود. ایثارگران، به جهت خدماتی که به نظام جمهوری اسلامی رسانده اند، از برخی خدمات و امکانات دولتی، من جمله، برخورداری از سهمیه استخدامی و تبدیل وضعیت استخدامی، برای استخدام خود یا فرزندانشان، در دستگاهی دولتی و نیمه دولتی، برخوردار می گردند. افراد، به سه صورت قراردادی، پیمانی یا رسمی، می توانند، به استخدام دستگاهای دولتی و نیمه دولتی یا خصوصی، درآیند و مقصود از تبدیل وضعیت، این است که قرارداد کار فرد، از حالت پیمانی یا قراردادی که خود شامل قرارداد کار موقت، غیر موقت و معین می شود، خارج گشته و به حالت رسمی، تبدیل شود. با توجه به توضیحات بالا، مقصود از تبدیل وضعیت ایثارگران، این است که قرارداد کار این اشخاص، از حالت قراردادی یا پیمانی، به حالت رسمی، تبدیل شود که دولت، این امر را در بودجه سال اخیر، پیش بینی کرده و به موجب بخشنامه، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، اعلام نموده است.

تبدیل وضعیت ایثارگران شامل چه کسانی می شود؟

برای پاسخ به این پرسش که تبدیل وضعیت ایثارگران، شامل چه کسانی می شود، باید، به ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مراجعه کرد؛ چراکه قانون گذار، در بند (و) تبصره 20 قانون بودجه، حکم بند (د) تبصره 20 قانون بودجه سال گذشته را تمدید کرده و در بند (د) تبصره 20 قانون بودجه سال هزار و چهارصد، تبدیل وضعیت ایثارگران را شامل افراد مذکور در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می داند. این ماده، مقرر می دارد:

کلیه دستگاه های موضوع ماده (2) این قانون، مکلفند، حداقل بیست و پنج درصد (25%) از نیازهای استخدامی و تامین نیروهای مورد نیاز خود را که وفق ضوابط و مجوز های مربوط و جایگزینی نیرو های خروجی خود، اخذ می نماید، به خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد اختصاص دهند و پنج درصد (5%) سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و آزادگان کمتر از یک سال اسارت، اختصاص دهند. بر اساس این ماده، تبدیل وضعیت ایثارگران، شامل خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد، همچنین، رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و آزادگان کمتر از یک سال اسارت، می باشد.

شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران

پس از بررسی مفهوم تبدیل وضعیت ایثارگران و افرادی که قرارداد کار آن ها، مشمول این امر، می گردند، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران، صحبت کنیم که برای این امر، باید، به تبصره 20 قانون بودجه سال اخیر و قانون بودجه سال هزار و چهارصد، مراجعه کنیم. بر اساس حکم بند (د) تبصره 20 قانون بودجه هزار و چهارصد و بند (و) تبصره 20 قانون بودجه، شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران ، به شرح زیر است:

  • صرفا، افرادی که تا پایان بهمن ماه سال هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع خود، مشغول به کار باشند، مشمول این قانون می گردند.
  • افراد باید، برای تبدیل وضعیت، از شرایط و صلاحیت های عمومی، برخوردار باشند.
  • داشتن مدارک لازم، برای تبدیل وضعیت، نظیر مدارک مثبت وضعیت ایثارگری و مدارک تحصیلی، ضروری است.

در ادامه، قصد داریم، بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران سال اخیر را ارائه کرده و در خصوص مدارک لازم، برای تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران، همچنین، شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت و شرکتی صحبت کنیم

بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران

تبدیل وضعیت ایثارگران، در قانون بودجه ​، پیش بینی شده و طی یک بخشنامه، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، جهت اعمال آن، ابلاغ گردیده است. این بخشنامه، مشمولین تبدیل وضعیت را مشخص کرده و بدین امر که تبدیل وضعیت، به معنای ارتقای شغلی، نمی باشد، تصریح نموده است. متن بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران به شرح زیر است:

در راستای اجرایی کردن ماده 43 قانون بودجه سال اخیر کل کشور، موضوع بخشنامه شماره 13758 مورخ 1400/03/19 و بخشنامه 69405 مورخ 1400/0/9/12 و بخشنامه 68135 مورخ 1400/04/12 با رعایت موارد زیر، تنفیذ می گردد: افراد مشمول تبدیل وضعیت که در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مورد اشاره، قرار گرفته اند، در صورتی مشمول تبدیل وضعیت، می گردند که تا پایان بهمن ماه سال هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع خود، مشغول به کار باشند. شرکت ها، بانک ها و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت نیز باید، حکم بند قانونی فوق الذکر را رعایت کرده و مشمول آن، می باشند. تبدیل وضعیت مشمولین، مفهوم ارتقای شغلی افراد تبدیل وضعیت شده را ندارد؛ اما، این امر، بعد از تبدیل وضعیت، ممکن می باشد.

تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران

در قسمت های قبل، گفتیم که بر اساس بند (و) و بند (د) تبصره 20 قانون های بودجه سال اخیر و هزار و چهارصد، افراد مشمول تبدیل وضعیت ایثارگری، افراد نام برده در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، می باشند که عده ای از این افراد، فرزندان ایثارگران هستند که در این قسمت، قصد داریم، در خصوص تبدیل وضعیت آن ها، صحبت کنیم. به موجب ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، فرزندان آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، فرزندان رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و آزادگان کمتر از یک سال اسارت، مشمول طرح تبدیل وضعیت ایثارگران می شوند. چنانچه فرزندان ایثارگران مورد اشاره در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تا پایان بهمن ماه هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع خود، مشغول بوده و از صلاحیت های عمومی، برخوردار باشند، با ارائه مدارک لازم و درخواست خود، به واحد منابع انسانی دستگاه شغلی شان، می توانند، تبدیل وضعیت شوند.

مدارک لازم برای تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران

همانطور که تبدیل قراداد کار موقت به دائم، نیازمند ارائه مدارک لازم این امر، به مسئول مربوطه است، تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران نیز نیازمند ارائه مدارک مورد نیاز، به واحد منابع انسانی دستگاه شغلی آن ها، می باشد که در این قسمت، قصد داریم، در خصوص این مدارک، توضیح دهیم که عبارتند از:

  • مدارک تحصیلی
  • درخواست مبنی بر تبدیل وضعیت
  • مدارک مربوط به سوابق ایثارگری پدر آن ها
  • معرفی نامه از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران که در آن، درصدهای جانبازی، رزمندگی و... به دقت، درج شده باشد.

تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت

چنانچه افراد مشمول تبدیل وضعیت ایثارگری، از کارمندان قراردادی یا پیمانی وزارت بهداشت باشند و تا بهمن ماه سال هزار و چهارصد نیز در دستگاه متبوع خود، مشغول به کار بوده و از صلاحیت ها و شایستگی های عمومی و اختصاصی لازم، برخوردار باشند، می توانند، نسبت به تبدیل وضعیت خود، اقدام کنند. نحوه تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت و تمامی افراد مورد اشاره در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که کارمند وزارت بهداشت بوده، با تکمیل مدارک لازم، شامل مدارک تحصیلی، نامه از بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدت اسارت و درخواست کتبی مبنی بر تبدیل وضعیت و تحویل این مدارک، به واحد منابع انسانی دستگاه متبوع، می باشد. شایان ذکر است، نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران که از مدارک لازم در تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت می باشد، دربردارنده نسبت دقیق فرد، با ایثارگر، درصد جانبازی ایثارگر، مدت اسارت ایثارگر و تاریخ شروع و پایان آن، داوطلبانه یا غیر داوطلبانه بودن رزمندگی ایثارگر و مواردی از این دست است.

تبدیل وضعیت ایثارگران شرکتی

برخی از ایثارگران یا فرزندان و خانواده های آن ها، به واسطه شرکت های مختلف، در نهادهای دولتی یا نیمه دولتی، مشغول بوده و به عبارتی، استخدام شرکتی می باشند، بدین نحو که بخشی از حقوق آن ها را شرکت واسطه، برمی دارد و با اتمام کار شرکت، کار نیروی شرکتی نیز تمام خواهد شد تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر شرکتی نیز مورد توجه قانون گذار در قانون بودجه بوده است و بدین ترتیب، تمامی افراد مندرج در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران، می توانند، با تحویل مدارک لازم خود، به واحد منابع انسانی دستگاه متبوع و ثبت درخواست تبدیل وضعیت، اقدام به تبدیل وضعیت نمایند. این مدارک، شامل درخواست کتبی فرد، نامه بنیاد شهید و امور ایثاگران و مدارک تحصیلی فرد، می باشد و همچنین، ایثارگر، باید، تا بهمن ماه سال هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع، مشغول خدمت رسانی بوده باشد.

مقصود از تبدیل وضعیت ایثارگران، این است که قرارداد کار آن ها، از حالت قراردادی یا پیمانی، به حالت رسمی، تبدیل شود که دولت، این امر را به موجب بخشنامه مربوطه، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، اعلام نموده است و لازمه انجام آن، ارائه مدارک لازم، نظیر مدارک تحصیلی و مدارک مثبت ایثارگری، توسط ایثارگر و فرزند او، هنگام مراجعه به واحد منابع انسانی محل خدمت شان می باشد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (535 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (258 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (233 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (107 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (98 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (66 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (63 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (62 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (54 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (44 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر) هانده ارچل؟ مرسی ما خودمون نرگس محمدی داریم/ نگاهی به استایل پوشیده نرگس محمدی در پاییز و زمستان (38 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (35 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
مشاغل جذاب و پرطرفدار در بین زنان ایرانی؛ شما برای ما بنویسید خانه‌دار هستید یا شاغل؟
ادعای قابل توجه رئیس فدراسیون فوتبال؛ ایران رتبه اول را از ژاپن پس گرفت/آیا ایران در رتبه اول تیم های آسیایی قرار گرفت؟!
مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 5 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 5 آذر ماه 1403
استقلال با اسم رونالدو مهاجم می‌گیرد/النصر فرصتی استثنایی برای نیم فصل
فال روزانه امروز دوشنبه 5 آذر ماه 1403
فال ابجد روزانه دوشنبه 5 آذر 1403
به بهانه رشد انفجاری بیت کوین؛ آیا الان زمان سرمایه‌گذاری در ملکه ارزهای دیجیتال است؟
فال انبیاء روزانه دوشنبه 5 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 5 آذر 1403 + فیلم
گوشت شترمرغ ارزانترین گوشت قرمز گرم در بازار: کیلویی 397 هزار تومان!
روش جدید کلاهبرداری با ترفند مهاجرت به کانادا
در گوشی غرق می‌شوید و کنترل زمان را از دست می‌دهید؟ اندروید به کمک شما می‌آید
آمار رسمی ضرر و زیان فیلترینگ به کسب و کارها بالاخره اعلام شد/ ضرر و زیان به 50 هزار میلیارد تومان رسید
منتخب روز   
حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس (فیلم) توضیح قالیباف درباره توئیت عضو دفتر رهبر انقلاب / من از قبل در جریان بودم ... نگاهی به استایل پاییزی 4 زوج‌ جذاب سینمای ایران در جشن حافظ 1403/ از ست چرمی المیرا دهقانی و همسرش تا کت بته جقه‌ی سمانه پاکدل و استایل همیشه ترند سحر ولدبیگی اگر این کار را انجام دهید، 50 میلیون تومان پاداش نقدی از دولت می‌گیرید! جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌