تخلفات اداری و صنفی، بر اساس مقررات مربوطه، دارای ضمانت اجراهای متفاوتی می باشند. یکی از این ضمانت اجراها، اخذ تعهد نامه عدم تکرار تخلف، از متخلف بوده که آثار متعدی را برای وی، به همراه داشته و لازم است متن آن، مطابق نمونه های موجود، تنظیم شده و به مرجع مربوطه، تحویل داده شود.
تعهد نامه عدم تکرار تخلف
گاهی اشخاص، به دلیل تخلفی که در رابطه با یک نهاد، انجام داده، ملزم به ارائه تعهد نامه عدم تکرار تخلف، به آن مرجع، شده و لذا، به دنبال نمونه ای به عنوان متن تعهد نامه عدم تکرار تخلف بوده تا با تکمیل آن، متن تعهد نامه عدم تکرار تخلف را تهیه کرده و به مرجع مربوطه، تحویل دهند. در این مواقع، این سوال، مطرح می گردد، تعهد نامه عدم تکرار تخلف چیست، هزینه تعهد محضری بابت این امر، چقدر است و متن تعهدنامه عدم تکرار تخلف، به چه صورت باید تنظیم شود و خود متقاضی، می تواند چنین نمونه متنی را تنظیم کرده و تحویل مرجع مربوطه دهد؟ در پاسخ به این سوال که تعهد نامه عدم تکرار تخلف چیست، باید ابتدا، به تعریف دو مفهوم تعهدنامه و تخلف، در حقوق پرداخت و سپس، با استفاده از تعریف صورت گرفته، به این سوال، پاسخ داد که تعهد نامه عدم تکرار تخلف چیست و متن آن چگونه تنظیم می شود. تعهدنامه، از جمله، تعهد عدم خیانت، در نظام حقوقی کشور ما، به سندی گفته می شود که بین دو شخص، تنظیم شده و به موجب آن، یک طرف(متعهد)، وظیفه و تعهدی را در مقابل طرف دیگر(متعهد له) بر عهده می گیرد. به طور معمول، در متن تعهدنامه، ضمانت اجرا یا ضمانت اجراهای تخلف از تعهد نیز مشخص می گردد. مفهوم دیگری که باید در این بخش، به توضیح آن بپردازیم، مفهوم تخلف می باشد. تخلف، مفهومی است که در حقوق کشور ما، برای سرپیچی از مقررات اداری و صنفی، مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین، تخلف، جرم محسوب نمی شود؛ چرا که جرم، عملی است که در قانون، برای آن، مجازات، تعیین شده؛ در حالی که ضمانت اجرای تخلف، اعمال مقررات اداری و انتظامی می باشد. گاهی، در یک مجموعه اداری یا صنفی، یکی از افراد تحت شمول آن اداره یا صنف، از مقررات اداری یا صنفی مربوطه، سرپیچی کرده و در نتیجه، مرتکب تخلف می گردد. در چنین مواردی، به طور معمول، اولین واکنش اداره یا صنف مربوطه، تذکر می باشد. اما در حالتی، که تخلف اداری یا صنفی، تکرار شود، تعهدنامه ای، تحت عنوان تعهد نامه عدم تکرار تخلف، تنظیم شده و متن آن، به امضای فرد متخلف، رسیده که ضمن آن، متعهد می گردد که از تکرار آن تخلف، خودداری کرده، وگرنه با ضمانت اجراهای اداری و انتظامی مربوطه مواجه می گردد. به عنوان مثال، دانش آموزی، مقررات مدرسه را رعایت نکرده و در چندین مورد، در حال سیگار کشیدن، مشاهده شده است. در این وضعیت، اولیای دانش آموز، با حضور در مدرسه، متن تعهدنامه عدم تکرار تخلف را امضا کرده و ذیل آن، به مدرسه، این اختیار را می دهند تا در صورت تکرار تخلف، طبق مقررات مربوطه، با دانش آموز برخورد کند.
آثار تعهد نامه عدم تکرار تخلف
اشخاصی که در یک واحد اداری یا صنفی و تحت مقررات انتظامی آن، مشغول به فعالیت بوده، لازم است تا به آن مقررات، توجه داشته و از نقض آن ها، خودداری نمایند. چرا که در صورت سرپیچی از آن مقررات و وقوع تخلف، با ضمانت اجراهای مقرر و مجازات تخلفات اداری مواجه خواهند شد. یکی از این ضمانت اجراها، الزام فرد متخلف، به امضا و ارائه یک نمونه متن تعهدنامه عدم تکرار تخلف، به مرجع اداری یا صنفی مربوطه بوده که با آثاری نیز برای فرد متخلف همراه می باشد. لذا، این سوال، مطرح می گردد که آثار تعهد نامه عدم تکرار تخلف چیست؟ در پاسخ به این سوال که آثار تعهد نامه عدم تکرار تخلف چیست، باید گفت، آثار تعهد نامه عدم تکرار تخلف، کاملا بستگی به مندرجات آن داشته و با تکرار آن تخلف، ضمانت اجراهای تعیین شده در متن تعهد نامه عدم تکرار تخلف، در مورد متخلف، اعمال و اجرا می شود. به عنوان مثال، در صورتی که در متن تعهدنامه عدم تکرار تخلف، قید شده باشد که تکرار تخلف، توسط کارمند، این اختیار را به مسئولین اداره داده تا برای اخراج وی، مطابق مقررات قانونی اقدام کنند، با تکرار تخلف از سوی کارمند، وی با ضمانت اجرای اخراج، مواجه خواهد شد.
نمونه متن تعهد نامه عدم تکرار تخلف
در بخش های قبل، در مورد مفهوم سند تعهد نامه عدم تکرار تخلف، توضیح داده و گفتیم که، آثار این تعهد نامه، کاملا بستگی به مندرجات آن داشته و با تکرار آن تخلف، ضمانت اجراهای تعیین شده در متن تعهدنامه عدم تکرار تخلف، در مورد متخلف، اعمال و اجرا می شود.
اینجانب........ فرزند........ به کد ملی........ و شماره دانشجویی........ که برای دو مرتبه ، مرتکب رفتار ناشایست و خلاف آیین نامه ........ شده ام، با امضا و درج اثر انگشت، ذیل این تعهد نامه، متعهد می شوم تا از تکرار تخلف مذکور، تحت هر شرایط، خودداری کرده؛ در غیر این صورت، مسئولین دانشگاه، می توانند برابر مقررات موجود در آیین نامه انضباطی دانشجویان، با من برخورد نمایند.
بنابراین تعهد نامه عدم تکرار تخلف، تعهدی است که ضمن آن، متعهد، ملتزم می شود که از تکرار یک تخلف صنفی یا اداری، خودداری کرده و در صورت تکرار تخلف، با ضمانت اجراهای تعیین شده در آن، مواجه خواهد شد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .