دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

لزوم ارزیابی روانی نامزدها 

چهارشنبه، 16 خرداد 1403
کد خبر: 391297
ساعدنیوز: رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران معتقد است که نامزد‌های ریاست جمهوری باید مورد ارزیابی روانشناختی قرار گیرند.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از تابناک، ستاد انتخابات وزارت کشور پنج روز شلوغی را پشت سر گذاشت؛ در این روزها، لحظه به لحظه ساختمان وزارت کشور پر و خالی می‌شد و حجم انبوهی از افراد برای جانشینی رئیس جمهور شهید اعلام آمادگی و احساس تکلیف کردند؛ تعداد افرادی که توانستند در این 5 روز با موفقیت ثبت نام کنند 80 نفر اعلام شد، اما آمار افرادی که به ستاد انتخابات کشور در میدان فاطمی مراجعه کردند و به دلایل مختلف از جمله کسری مدارک موفق به ثبت نام نشدند چندین برابر آمار اعلام شده است.

اما چرا برخی ها تا این حد و با هر روشی، مایلند تا در معرض انتخاب مردم و دیده شدن قرار گیرند؟ این سوالی بود که از دکتر علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران پرسیده شد و نکات قابل توجهی توسط این دکترای روانشناسی بالینی مطرح شد که می‌توانید در ادامه بخوانید.

فتحی آشتیانی در واکنش به آمار عجیب و غریب مراجعین به ستاد انتخابات کشور در روز‌های گذشته به خبرنگار تابناک می‌گوید: مراجعه افراد (ناشناخته) عمدتا ناشی از انگیزه‌های درونی و شخصی است که شاید مهمترین آن انگیزه «شناخته‌شدن» باشد.

وی ادامه می‌دهد: وقتی فردی به وزارت کشور مراجعه می‌کند مورد توجه افکار عمومی قرار می‌گیرد از نظر روانشناختی از این رو افرادی که در گذشته کمبود‌هایی داشتند برای پاسخ دادن به انگیزه «شناخته‌شدن» به ستاد انتخابات کشور مراجعه می‌کنند و خودشان را معرفی می‌کنند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران البته به همینجا بسنده نکرد و در مورد افرادی که می‌دانند صلاحیت کسب جایگاه ریاست جمهوری را ندارند و ثبت نام می‌کنند نیز می‌گوید: افرادی هستند که با وجود اینکه صلاحیت ندارند ثبت نام‌میکنند، مراجعه این افراد به وزارت کشور را شاید بتوان به گذشته آن‌ها مرتبط دانست، این افراد احتمالا در گذشته و در برخی موارد کمبود‌هایی را تجربه کردند که اینگونه به دنبال برطرف کردن آن هستند.

آیا اخذ تست روانشناختی از نامزد‌های ریاست‌جمهوری الزامی است؟ پاسخ دکتر فتحی آشتیانی به این سوال پر تکرار کمی متفاوت بود.


او می‌گوید: آنطور که شنیده شده در اروپا، روسای جمهور هر 6 ماه یکبار مورد ارزیابی روانشناختی قرار می‌گیرند، نکته مهم این است که سلامت روانی مسئولین آنقدر حائز اهمیت است که حتی بعد از اینکه در آن جایگاه قرار می‌گیرند نیز مورد ارزیابی‌های دوره‌ای قرار می‌گیرند.

فتحی آشتیانی ادامه می‌دهد: در کشور ما اینکه افراد در هنگام ثبت نام مورد ارزیابی روانشناختی قرار گیرند مسبوق به سابقه نیست، اما می‌تواند انجام آن مثمرثمر باشد.

این روانشناس بالینی می‌افزاید: وزارت کشور می‌تواند در هنگام ثبت نام مانند دیگر مدارک مورد نیاز (مانند مدارک شناسایی و یا تحصیلی و ...) مدارک مربوط به این موضوع را نیز از نامزد اخذ کند و یا یک تیم روانشناختی در هنگام ثبت نام سلامت روانی و شخصیتی را با مصاحبه یا گرفتن آزمون‌هایی مورد ارزیابی قرار دهند.
به گفته این مقام ارشد سازمان نظام روانشناسی، در صورت انجام این مهم، دو موضوع مورد ارزیابی قرار می‌گیرد اول سلامت روانی افراد و دوم اینکه بررسی می‌شود این فرد آیا ویژگی‌های شخصیتی دارد که مقبولیت حضور در جایگاه مهم رئیس جمهوری دارد یا خیر.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 06 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
افشاگری از علت خودکشی جهان پهلوان تختی روی آنتن صدا و سیما ؛ مرحوم جمشید مشایخی خیلی رُک همه چیز را گفت
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
زنان قاجار اگر فیلتر زیبایی امروز را داشتند/ زنان قاجار نه زشت بودن نه سیبیلو فقط فیلتر امروزی ها رو نداشتن😉
اولین عکس از سفیر ایران در لبنان بعد از ترور توسط اسرائیل: جانباز سرافراز جبهه دیپلماسی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه