آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که بخواهید در یک سخنرانی، کنفرانس و حتی در جمع خانوادگی جملات تاثیرگذار بگویید؟ معمولا بیشتر انسان ها از اینکه کلمات در زمان مناسبی که به آن ها نیاز دارند، به ذهن شان نمی آیند و ادا نمی شوند، ابراز ناراحتی می کنند. اگر چنین است، امید خود را از دست ندهید. میثم شکری ساز یک کارآفرین موفق ۵ تکنیک طلایی را بیان می کند که تمرین روی آن ها باعث افزایش هوش کلامی می شود.

او به دنبال کمک به افراد برای افزایش مهارت های کلامی است. این تکنیک ها کمک می کنند تسلط کلامی خود را افزایش دهید و بتوانید فصیح تر صحبت کنید. با توسعه این توانایی ها، می توانید خود را به عنوان فردی در جمع های مختلف ثابت کنید که مردم می خواهند با او هم کلام شوند و به صحبت های او گوش دهند.
1.قبل از صحبت فکر کنید
تکنیک اول و البته فوق العاده کاربردی دکتر میثم شکری ساز این است که قبل از آنکه کلامی بگویید، فکر کنید. مردم اغلب با سکوت احساس ناراحتی می کنند، اما مکث قبل از پاسخ دادن به یک سوال می تواند جملات بهتر و مناسب تری را به ذهن شما برساند.
تامل قبل از صحبت این فرصت را برای شما فراهم می کند تا افکار خود را سازماندهی کنید و در نهایت بهترین کلام را ادا کنید. اگر برای پاسخ دادن عجله دارید، این احساس در نحوه پاسخگویی شما منعکس می شود، بنابراین پیام شما ممکن است آن طور که می خواهید منتشر نشود.
مکث ها حس تفکر را منتقل می کنند، بنابراین مخاطب شما این تصور را به دست می آورد که قبل از صحبت بهترین پاسخ را در نظر گرفته اید. به همین ترتیب، اگر طرف صحبت شما، لحظه ای مکث کرد، نیازی به سخن گفتن شما نیست.
آن شخص از این که به او زمان دادید تا در مورد پاسخش فکر کند، به جای اینکه فرآیند فکرش را قطع کنید، قدردانی می کند. این نه تنها حرفه ای بودن شما را نشان می دهد، بلکه ثابت می کند که شما به شنیدن حرف های او علاقه دارید.
2.احساسات خود را کنترل کنید
تکنیک دوم میثم شکری ساز مبتنی بر کنترل احساسات شماست. آخرین باری که مورد توهین کلامی قرار گرفتید را به خاطر آورید. احتمالاً این موضوع شما را به شدت ناراحت کرده است و بعد اصلاً نتوانستید به بازگشت فکر کنید. اجازه بدهید به شما بگویم چرا. احساسات شما به طور کامل تسخیر شد و در نتیجه تسلط کلامی شما در آن لحظه به صفر رسید.
زمانی آرام شدید که دیگر فردی که به شما توهین کرده دیگر آنجا نیست. حتما در این موقع مشکلی نداشتید که یک بازگشت سریع داشته باشید. این منطقی است زیرا احساسات باعث افزایش بار شناختی در مغز شما می شود. بنابراین نیرویی برای استفاده از کلام باقی نمی ماند.
تحقیقات مختلف روان شناختی نشان می دهد که استرس و هجوم احساسات غیر کنترل شده می تواند بر بازیابی کلمات تأثیر منفی بگذارد و نتیجه آن هم، عدم ادای گفتار روان است.
برای آنکه بتوانید احساسات خود را کنترل و به دنبال آن هوش کلامی خود را افزایش دهید، هر کاری که کمک می کند تا آرامش شما حفظ شود را در برنامه های روزانه و هفتگی خود جای دهید. برای مثال مدیتیشن و تغییر ضربان قلب را تمرین کنید تا به مرور زمان کلمات بهتر و روان تر ادا کنید. البته این دو روش یک برنامه بلند مدت برای کمک به تسلط کلامی شما هستند.
در یک موقعیت خاص و کوتاه مدت، هر کاری که می توانید برای محدود کردن احساسات منفی و قرار دادن خود در یک وضعیت آرام انجام دهید، به روانی کلامی در آن موقعیت خاص فوق العاده کمک خواهد کرد.
3.از زبان مختصر استفاده کنید و انجام چند کار به طور همزمان را از خاطر ببرید
موجز بودن در هنگام صحبت نه تنها درک پیام شما را آسان تر می کند، بلکه نکات اصلی شما را زودتر به گوش مخاطب می رساند. قبل از صحبت از خود بپرسید چگونه می توانید اطلاعات را به وضوح و با کمترین کلمه ممکن ارائه دهید.
چه در حال نوشتن یا صحبت کردن هستید، استفاده از کلمات و جملات پیچیده یا درج اطلاعات نامربوط خودداری کنید. انجام این مراحل این اطمینان را در شما به وجود می آورد که مخاطبان به وضوح نکات اصلی شما را درک می کنند و می توانند مطابق با آن پاسخ دهند.
این مهارت به ویژه هنگام صحبت درباره دستور العمل ها و انتظارات از همکاران مفید است، زیرا صداقت شما سردرگمی در آن ها ایجاد نمی کند. میثم شکری ساز بیان می کند اگرچه بسیاری از مردم عاشق انجام چند کار به طور هم زمان هستند، اما می تواند بر روانی کلامی آن ها تأثیر بگذارد. باز هم، این به طور عینی هم بسیار منطقی است.
انجام بیش از یک کار در یک زمان بسیار پیچیده تر است، بنابراین بار شناختی روی مغز شما بیشتر خواهد شد. به دلیل هجوم اطلاعات مختلف این امکان وجود دارد که مهارت کلامی شما در یک موضوع خاص کاهش یابد و کلمات آنگونه که دوست دارید، ادا نشوند.

4.مخاطب خود را درک کنید
برای انتقال مؤثر پیام ها و افزایش هوش کلامی و ارتباطی، باید مخاطبان خود را درک کنید و خود را در موقعیت آن ها قرار دهید. همه دانش یا پیشینه ای مشابه شما ندارند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که اطلاعات را به گونه ای توضیح می دهید که برای هر کسی به راحتی قابل درک باشد. همچنین، سعی کنید فرهنگ یا شخصیت مخاطبان خود را در نظر بگیرید، زیرا آن ها فرهنگ های مختلف خود را دارند.
برای مثال شما آنگونه که با دوست صمیمی تان صحبت می کنید، با مدیر اجرایی خود صحبت نخواهید کرد. قبل از آنکه درباره چیزی صحبت کنید، از خود بپرسید که مخاطب شما چه می خواهد و باید بداند و میزان دانش آن ها چقدر است. وقتی متوجه می شوید که با چه کسی صحبت می کنید، راحت تر می توانید پیام خود را مطابق با نیازهای آنها تنظیم کنید.
میثم شکری ساز معتقد است که به کارگیری این تکنیک مخاطب را نیز به شنیدن سخنان تان ترغیب و تشویق می کند. این هوش کلامی است که امکان ارائه کلمات مرتبط را برای شما فراهم می کند.
5.استفاده از حرکات ضربتی
میثم شکری ساز با توجه به تجربه های متعدد خود، باور دارد که استفاده از حرکات ضربتی در حین سخنرانی می تواند باعث افزایش قابل توجه هوش کلامی افراد شود. حرکات ضربتی حرکات کوچک و موزونی هستند که بر کلمات یا عبارات خاصی تأکید می کنند بدون اینکه اطلاعات خاصی در مورد معنای آن کلمات یا عبارات منتقل شود.
حرکات دست دسترسی به واژگان ذهنی را تسهیل می کند. به عبارت دیگر، استفاده از حرکات دست به ویژه حرکات ریتمیک، یعنی حرکات ضربتی هنگام صحبت کردن، تسلط کلامی شما را افزایش می دهد.