به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از برترین ها، روزگار بازی های غریبی دارد زمانی در همین مُلک، پیراهن آستین کوتاه هم ممنوع بوده! این روزها که بحث ممنوعیت حضور خانم ها در زورخانه مطرح شده، مروری بر ممنوعه های ایرانی، خالی از لطف نیست.
معجون
در یک دوره اعلام کردند که فروش معجون، شیرموز و سالاد الویه در کل کشور ممنوع است. دلیل آن را هم وجود موارد گوناگون آلودگی و همچنین آلودگی پذیری بالای آن ها اعلام کردند و گفتند بهداشتی نیست! گرچه مدتی بعد بدون دلیل خاصی این ممنوعیت برداشته شد. البته صحت این ماجرا کاملا تاییدشده نیست، اما در فیلم سینمایی نهنگ عنبر در یکی از سکانس ها اشاره ای به این موضوع شد و گویا در دهه ی ۶۰ ممنوع شدنش دلایل دیگری نیز داشته است!
دستگاه ویدئو
بسیاری از ما هنوز خاطره ممنوعیت ویدئو را به یاد داریم. دیدن اکثر فیلم های دهه ی ۸۰ و ۹۰ سینمای آمریکا، در این ویدئو های غیرقانونی آن زمان اتفاق افتاده است. ویدئو هایی که داشتنشان جرم بود و نگهداری آن در مغازه ها حتی موجب به آتش کشیده شدن آن مغازه توسط برخی گروه های تندرو بود. اما در سال ۷۲ علی لایجانی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رفع ممنوعیت ویدئو خبر داد و این خبر آغازی بود بر پایان ممنوعیت ویدئو در کشور.
آستین کوتاه
در اوایل انقلاب پوشیدن لباس آستین کوتاه برای آقایان ممنوع بود. دلیل این ممنوعیت نیز خیلی مشخص نبود. اما تنها اطلاعاتی که از این قانون در دست بود، جلوگیری از تهاجم فرهنگی و رعایت حجاب آقایان بود. البته که در سال ۹۷ شنیده ها خبر از اعمال دوباره ی این ممنوعیت برای رانندگان تاکسی استان قزوین می داد. حتی طبق شنیده ها، در دهه ی ۶۰ اگر کسی با لباس آستین کوتاه دیده می شد، دست های او را رنگ می کردند! البته که صحت این ماجرا ثابت نشده و صرفا یک نقل از جوانان آن دهه می باشد.
شطرنج
شطرنج، در ردیف نرد بود، و به دلیل برد و باخت و شرط بندی ممنوع اعلام شد. تا این که پس از تشکیل المپیاد های ورزشی و برگزاری مسابقه های قاره ای و بین المللی شطرنج، از آن جا که فکر و اندیشه و تدبیر در آن نقش اساسی داشت از نرد جدا شد و در ردیف برنامه های ورزشی قرار گرفت.
حمل ساز
در دهه ی شصت وخامت اوضاع فعلی را چندین برابر کنید حساب کار دستتان می آید. در کل هرنوع فعالیتی در زمینه ی موسیقی مشکل داشت. حمل یک ساز در سطح شهر از حمل مواد مخدر سخت تر بود. در آن زمان حتی نگهداری ساز در منزل شخصی ممنوع بوده و اگر کسی قصد نگهداری داشته، باید از وزارت ارشاد مجوز می گرفته است. در تصویر زیر نمونه ای از این مجوزها و همچنین تابلوهای ممنوعیت ساز در اماکن عمومی را ببینید.
کراوات
در مورد حکم استفاده از کراوات و پاپیون در اسلام باید گفت دلیلی که صریحاً ناظر به ممنوعیت استفاده از چنین تزییناتی باشد وجود ندارد. اما برخی فقها با این برداشت که کراوات و پاپیون، لباس ویژه کفار بوده وشکل ظاهری آن نماد صلیب می باشد و مسلمانان نباید خود را شبیه کفار کنند، استفاده از این تزیینات را مصداقی برای تشبیه به کفار دانسته و به همین دلیل آن را ممنوع اعلام کرده اند. اما بعد از سال ها ممنوعیت، برای اولین بار تصویر کیروش با کروات در یکی از مسابقه های فوتبال از تلویزیون پخش شد.
پخش مسابقات کشتی
در دهه ی ۶۰ پخش مسابقات کشتی از تلویزیون به دلیل لباس جذبی که کشتی گیران به تن داشتند کاملا به صورت غیرواضح پخش میشد. همچنین پخش برخی از مسابقات ورزشی همچون: بوکس، بیلیارد، زیبایی اندام، اتومبیل رانی و... بدون هیج دلیل خاصی ممنوع بود. البته در زمان حال ممنوعیت هایی مانند پخش مسابقات کشتی برداشته شده است، اما برخی رشته های ورزشی ممنوعیت پخش مسابقاتشان همچنان به قوت خود باقی است.
ممنوعیت تصویر زنان در سردر سینما ها
هیچ فیلمی اجازه نداشت در سردر سینماها از تصویر درشت قهرمان فیلم و یا هر گونه تصویری از زن های هنرپیشه استفاده کند چون تصویر درشت مرد یعنی قهرمان سازی و معرفی بازیگر زن فیلم، نوعی استفاده ابزاری از زن تلقی می شد و بر همین اساس، هنرپیشه ها و مجریان از زشت ترین افراد انتخاب می شدند!
ممنوعیت سگ
قوانینی در رابطه با حضور سگ در اماکن عمومی در ایران وجود ندارد، اما مقام های ایران اعلام کرده اند حضور سگ در اماکن عمومی در ایران ممنوع است و این شامل گرداندن سگ در کوچه و خیابان، پارک، خودرو و ... هم می شود که این مورد عملاً امکان گرفتن خدمات دامپزشکی برای سگ ها را غیر ممکن می کند. گاهی در برخورد با فردی که این قانون را زیرپا گذاشته است اعمال قانونی صورت می گیرد که بسته به شرایط متفاوت است، می تواند بردن حیوان باشد یا اعمال جریمه ی نقدی. همچنین واردات غذای سگ و گربه از سال ۱۳۹۸ در ایران ممنوع شده است.
ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه ها
ورود زنان به ورزشگاه ها برای تماشای فوتبال ممنوع است و همچنان این ممنوعیت برطرف نشده است. داورزنی در مورد علت ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه گفت: خانم ها سال های ۲۰۱۰ به ورزشگاه می رفتند و مشکلی نبود، ولی در سال ۲۰۱۲ در بازی ایران و ژاپن که به میزبانی ایران انجام گرفت نرده ها شکسته شد و ازدحام جمعیت بوجود آمد. آن موقع اصلا چند نفر ماموریت داشتند که از راهرو ها عکس بگیرند.
این عکس ها آلبوم شد و به آیات عظام داده شد و از آن به بعد گفتند ممنوع است. بعد ها آلبومی به ما دادند که خانم ها کاکل شان بیرون است، مانتوی شان تنگ است یا غیره، اما ما هم آلبومی از خانم های محجبه تهیه کردیم که بدون مشکل در ورزشگاه حضور داشتند. اگر آن ها ۵۰ خانم را نشان دادند ما هزار خانم محجبه را نشان دادیم و بعد از آن رفته رفته شرایط بهتر شد. البته این موضوع تاکنون چندین بار مورد بازبینی قرار گرفته است اما تا به این لحظه قانونی تغییر نکرده است.
1 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش