طناب زدن در دوران پریود چه عوارضی دارد؟
یکی از ورزش های هوازی و بدون هزینه طناب زدن است. شما فقط با استفاده از یک طناب، میتوانید ضربان قلب خود را بالا ببرید،کالری بالایی بسوزانید و لاغر شوید اما شاید شما هم شنیده باشید که طنابزدن ورزشی مخصوص آقایان است و برای خانمها مضراتی دارد. در ادامه به بررسی درستی یا نادرستی این ضررها و انجام صحیح این ورزش کمهزینه ضربانساز میپردازیم.
آیا خانم ها می توانند در طی دوران قاعدگی طناب بزنند؟
اگر به طناب زدن و ورزش منظم عادت دارید، دلیلی وجود ندارد که در طول دوران قاعدگی خود طناب نزنید. (مگر اینکه گرفتگی های عضلانی و یا درد غیرقابل تحملی داشته باشید)فعالیت بدنی در طول قاعدگی می تواند گرفتگی عضلات، استرس و نفخ را کاهش دهد و از ایجاد آنها جلوگیری کند.به طور کلی، طناب زدن و سایر فعالیت های ورزشی می تواند به منظم کردن دوره های نامنظم و حتی کاهش خونریزی قاعدگی خانم ها کمک کند.
هنگامی که به طور منظم ورزش می کنید و در این فرآیند وزن کم می کنید، چربی بدن شما کاهش می یابد و در نتیجه تولید استروژن کاهش می یابد. استروژن هورمونی است که بافت رحم شما را در طول قاعدگی ضخیم می کند و باعث خونریزی قاعدگی می شود. بنابراین، استروژن کمتر به معنای بافت نازک تر و در نتیجه قاعدگی راحت تر است.
آیا طناب زدن برای رحم مضر است؟
با فرض اینکه شما یک زن سالم با وضعیت جسمانی طبیعی هستید، طناب زدن به هیچ وجه بر رحم شما تأثیر نمی گذارد.رحم شما توسط رباط های قوی حمایت می شود و در جای خود ثابت است. بنابراین، تا زمانی که این رباط ها استحکام مناسبی داشته باشند، طناب زدن به رحم شما آسیب نمی رساند.اما اگر دچار افتادگی رحم هستید و یا در معرض ابتلا به آن قرار دارید، توصیه میکنیم از طناب زدن خودداری کنید زیرا ممکن است مشکل را بدتر کند.
افتادگی رحم زمانی اتفاق می افتد که عضلات یا رباط های کشنده داخل لگن، شل شده و نتوانند رحم را در محل قرارگیری اصلی خود ثابت نگه دارند. در صورت ضعیف یا شل شدن عضلات داخل لگن، اولین اتفاقی که برای خانم ها رخ می دهد همان افتادگی رحم یا پرولاپس است.در این حالت رحم از حالت عادی خود خارج شده و به داخل کانال زایمان (واژن) ورود پیدا خواهد کرد.افتادگی رحم به طور کلی دو حالت خواهد داشت:
افتادگی کامل رحم
افتادگی نیمه کامل رحم
افتادگی نیمه کامل زمانی است که فقط قسمتی از رحم حالت افتادگی پیدا می کند و حالت افتادگی کامل زمانی است که تمامی بافت رحم آویزان شده و شاید حتی قسمتی از آن از واژن هم خارج شود.حاملگی های چند قلو و زایمان های طولانی مدت، از دست دادن استروژن، اثرات جاذبه فشار مداوم بر رحم در یک دوره طولانی از جمله عواملی هستند که منجر به افتادگی رحم می شوند.
کدام ورزش در زمان پریود بهتر است ؟
بهتر است در دوران قاعدگی بیشتر به دنبال ورزشهای شدت بالا باشید تا نتایج آن را به چشم ببینید.ورزشهای شدتی باعث افزایش ترشح اندورفین در مغز و در نتیجه ایجاد احساس شادابی و نشاط شده و اندورفین ترشح شده سبب کاهش درد و رهایی از پروستاگلاندیس (واسطه شیمیایی که باعث کاهش التهاب میشود) خواهد شد.در نتیجه هرچقدر اندورفین بیشتری ترشح کنید در دوران قاعدگی، درد کمتری احساس خواهید کرد.
در زمان قاعدگی، هورمونهای پروژسترون و استروژن در پایینترین سطح خود قرار دارند و این یعنی بدن دسترسی آسانتری به کربوهیدرات و گلیکوژن خواهد داشت (زمانیکه سطح هورمون استروژن بالا باشد، بدن دسترسی کمتری به گلیکوژن داخل بدن دارد).بنابراین همه چیز برای شروع یک تمرین شدتی آماده است و میتوانید به شکل مناسبی از این قابلیت بهرهمند شوید.
سخن پایانی
بهخاطر داشته باشید که بهطور کلی افراط در هر ورزش و تمرینی و انجام ورزش غیراصولی میتواند برای سالمترین انسان روی زمین هم مشکل ایجاد کند. در نتیجه پیشنهاد میکنیم در دوران بارداری یا عادت ماهانه از طناب زدن بپرهیزید