دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

اقتصاد /

توضیحات کارشناس بازار سرمایه درباره قرارداد ریپو در بازار سرمایه 

دوشنبه، 30 فروردین 1400
کد خبر: 147740
ساعدنیوز: کارشناس بازار سرمایه درباره قرارداد ریپو توضیحاتی داد.

به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان: علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه، درباره اظهار نظر رئیس سازمان بورس مبنی بر ورود قرارداد ریپو به بورس، در تعریف این قراردادها اظهار کرد: ریپو مخفف Repurchase Agreement به معنی توافق باز خرید است. بر مبنای این قرارداد، قراردادی بین طرفین بسته می شود که در آن با هم توافق می کنند تا در زمان حال سهامی را مبادله کنند و در زمان آینده، این سهام به فروشنده ابتدای کار باز پس داده شود. یعنی نسبت به باز خرید همان مقدار سهم مبادله شده در آینده توافقی صورت می گیرد.

او در ادامه اظهار کرد: این توافق اگر براساس آپشن باشد؛ یعنی نقل و انتقال آن به صورت اختیاری باشد، به سهامدار این اطمینان خاطر را می دهد که یک بازدهی حداقلی را در صورت نگهداری در سهام خود خواهد داشت. به عنوان مثال، در حال حاضر دو نفر با هم توافق می کنند که یک سهم را که قیمت آن ۱۰۰ تومان است، یک سال بعد در همین تاریخ به قیمت ۱۲۰ تومان مبادله کنند.

او بیان کرد: کسی که این سهام را دارد، اطلاع دارد که اگر این سهام را تا یک سال بعد نگه دارد، حداقل ۲۰ درصد سود بدست می آورد. حتی اگر قیمت سهم از ۱۰۰ تومان پایین تر بیاید؛ بنابراین یک اطمینان خاطری به او می دهد که حداقل بازدهی را خواهد داشت. البته در روز سررسید، این یک اختیار فروش است. یعنی می تواند به قیمت ۱۲۰ تومان سهم خود را به فروش برساند و یا اگر قیمت آن بالاتر بود، سهم خود را نگه دارد و نفروشد. اما در کل یک بیمه و یک اختیار خاطری برایش ایجاد می شود که سهام او حداقل بازدهی را خواهد داشت.

ابزار های مالی نوین، لازمه بازار سرمایه کارا است

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقشی که این دست از ابزار ها در بازار ایفا می کنند، اظهار کرد: بازار سرمایه را ابزار های آن تشکیل می دهند. یک بازار سرمایه کارا، باید تمام ابزار های مالی نظیر اختیار خرید و فروش و قرارداد های آتی در آن مورد استفاده قرار بگیرد. وجود ابزار های مالی شرط لازم برای یک بازار سرمایه توسعه یافته است. هر یک از این ابزار ها یک محاسنی را برای طرفین قرارداد ایجاد می کنند که یا ریسک را کاهش می دهند و یا یک اطمینان خاطر یک سویه ایجاد می کنند.

تاجبر در ادامه بیان کرد: در مجموع در تمام بازار های مالی در کشور های پیشرفته این ابزار ها کاملا جا افتاده و رواج دارد. حالا در ایران به بهانه این اتفاقات اخیر، اجرای این ابزار ها تسریع شده که جز فایده چیز دیگری برای بازار ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تجربه سایر کشور ها در این مورد، تصریح کرد: در حدود ۳۰ تا ۴۰ سال است که این قرارداد ها در کشور های مختلف در حال مبادله شدن هستند. همچنین حجم مبادلات این ابزار های مالی که در اصطلاحات مالی، مشتقه نامیده می شوند، حدود چندین برابر حجم مبادلات سهام در بورس های پیشرفته است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
گام به گام مراحل چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک