شهرستان دامغان در استان سمنان، منطقهای خشک و بیابانی است. در نقاط مختلف این منطقه میتوان تپههای شنی و خاکی را مشاهده کرد که عاری از هرگونه زندگی گیاهی هستند؛ با این حال، برخی از این تپهها، ویژگی برجستهای دارند. در دو نقطه از دامغان، مجموعهای از تپههای عجیب و متفاوت وجود دارد که به نام تپههای مریخی مشهور شدهاند. یکی از این تپههای مریخی در قسمت شمالی شهرستان، در دهستان تویه رودبار و در مسیر روستای نمکه قرار دارد.در قسمت جنوبی دامغان نیز میتوان تپههای مریخی را مشاهده کرد که در نزدیکی روستای رشم و در 130 کیلومتری جنوب دامغان قرار دارند. هر دو بخش بهعنوان تپههای مریخی دامغان شناخته میشوند و از جاهای دیدنی سمنان به شمار میآیند. این تپهها از لحاظ زمینشناختی بسیار شبیه به سطح سیاره مریخ هستند، و به همین دلیل این منطقه بهعنوان یک مقصد گردشگری، مکانی بسیار عالی برای اجرای کمپهای تحقیقاتی و نجومی است. این تپهها در فهرست مکانهای شبیه به مریخ در ناسا ثبت شدهاند. سازمان ناسا از این تپهها بهعنوان پارک گردشگری فضایی نام برده است.
روستای نمکه رودبار: یکی از روستاهای تاریخی شهرستان دامغان به شمار میرود و مسیر رفتن به آن پیچوخم زیادی دارد. در بخشهای تاریخی این روستا اشیای قدیمی قابلتوجهی کشف شدهاند و بنای خشتی یک امامزاده نیز در نزدیکی روستا قرار دارد.
تپه حصار تویه رودبار: محوطهای باستانی در سه کیلومتری جنوب شرق دامغان است. این تپه که از جمله جاهای دیدنی دامغان محسوب میشود، در سال 1380 شمسی به ثبت ملی رسیده است. قدمت این مکان باستانی از 4200 تا 1700 سال تخمین زده میشود.
روستای رشم: در حاشیه کویر مرکزی ایران قرار دارد. این روستا در دامنه کوه انارو واقع شده و دارای جاذبههای تاریخی متعددی است که از آن جمله میتوان به سنگنگارههای باستانی در کوههای اطراف آن اشاره کرد. گورستان تاریخی رشم نیز از دیگر جاهای دیدنی آن به شمار میرود که بیش از 3000 سال قدمت دارد. امامزاده عباس یا شاه عباس، یک بنای هشتگوش با یک گنبد پلکانی است که در نزدیکی این روستا و در بالای یک تپه قرار گرفته است.
دریاچه نمک دامغان: بهعنوان دریاچه نمک حاج علی قلی نیز شناخته میشود. به هنگام بارش باران در فصل بهار، این دریاچه پرآب میشود و جلوه زیبایی به کویر حاج علی قلی میدهد. این منطقه، مکانی بسیار عالی برای اقامت شبانه و کمپینگ است.
دامغان، شهرستانی نیمهبیابانی و خشک محسوب میشود و در حاشیه کویر مرکزی قرار دارد؛ پس میتوان انتظار روزهای گرمی را در این منطقه داشت؛ ازاینرو، بهترین زمان برای بازدید از تپههای مریخی دامغان را میتوان ابتدای فصل بهار دانست. تا نیمه فصل بهار و قبل از شروع فصل تابستان، بهراحتی میتوان از تپههای مریخی دامغان با آبوهوایی مطبوع دیدن کرد. فصل پاییز و زمستان نیز زمان خوبی برای رفتن به این تپههای مریخی است. در این دو فصل، روزها هوا خنکتر است و پیادهروی و کوهنوردی در این تپهها حس و حال بهتری دارد؛ هر چند، با توجه به کویری بودن منطقه، باید توجه داشت که شبها هوا سرد میشود و همراه داشتن لباس گرم برای عصر و شب ضروری است.
تپههای مریخی دامغان که در 57 کیلومتری از دامغان واقع شدهاند و در روستایی به نام تویه رودبار جای گرفته است.