امروزه، کسب درآمد از محتوای دیجیتال، تبدیل به صنعتی پول ساز و بزرگ شده است. صنعتی که امروزه، در انحصار شرکت های بزرگ و متمرکزی مانند فیس بوک، یوتیوب و توئیتر است. اگر تولید کنندگان محتوا بتوانند بدون نیاز به این واسطه ها، محتوای خود را در یک شبکه غیرمتمرکز، مستقیما به دست کاربران برسانند؛ سود بیشتری از محتوای خود نصیبشان خواهد شد. علاوه بر این، پلتفرم های متمرکز، اطلاعات کاربران را جمع آوری کرده و در مقاصد سیاسی و تبلیغاتی از آن استفاده می کنند. با وجود پلتفرم های غیرمتمرکزی مانند ترون، کاربران لازم نیست نگران اطلاعات خود باشند.
ارز دیجیتال ترون با نام اختصاری TRX، در زمان نگارش این مقاله، ۲۵امین ارز دیجیتال بزرگ دنیا از نظر ارزش بازار است. این ارز دیجیتال، به خاطر تراکنش های سریع و ارزان، محبوبیت زیادی به دست آورده است. اکثر معامله گران، از شبکه ترون برای انتقال ارزهای دیجیتال موجود بر روی این شبکه استفاده می کنند. پرکاربرد بودن یک شبکه بلاک چینی، باعث افزایش قیمت توکن بومی آن شبکه شده و می تواند سرمایه گذاری خوبی برای کسب در آمد از ارزهای دیجیتال باشد. برای مثال با افزایش کاربرد شبکه ترون، قیمت ترون نیز افزایش می یابد.
ترون چیست؟
ترون در سال 2017 و توسط جاستین سان (Justin Sun) به وجود آمد. بنیاد ترون، بنیادی عام المنفعه است که باهدف ایجاد پلتفرمی جهانی برای اشتراک گذاری محتوا به وجود آمده است.
این شبکه، به غیر از شبکه ای سریع و ارزان برای انتقال ارزهای دیجیتال، کاربردهای دیگری نیز دارد. همان طور که گفته شد، ترون، برای ازبین بردن واسطه ها بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محتوا به وجود آمده است. اما این به چه معنا است؟
همه ما از پلتفرم های واسطه برای استفاده از محتوای دیگران استفاده می کنیم. برای مثال، یوتیوب، فیس بوک و اینستاگرام، پلتفرم های واسطه ای هستند که کاربران آن ها، محتوای خود را در آن به اشتراک گذاشته تا دیگر کاربران از آن استفاده کنند. شبکه ترون، قصد دارد تبدیل به پلتفرمی واسطه، مانند فیس بوک شود که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محتوا را به صورت مستقیم به یکدیگر متصل می کند.
در چنین ساختاری، دیتای کاربران در اختیار سازمان خاصی قرار نمی گیرد و کاربران می توانند به تولیدکننده محتوای موردعلاقه خود ارز ترون پاداش بدهند. در اکثر کشور ها، هنوز کاربرد پلتفرم های بلاک چینی مانند ترون، چندان در میان مردم شناخته شده نیست و مردم بیشتر تمایل دارند از ارز دیجیتال بومی این پلتفرم ها برای سرمایه گذاری استفاده کنند. در زمان نگارش این مقاله، قیمت ترون حدود 0.0616 دلار است.
لازم به ذکر است هرچه کاربرد یک پلتفرم بلاک چینی، بیشتر توسط مردم استفاده شود، قیمت ارز دیجیتال بومی آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
باتوجه به مطالب گفته شده، پیش بینی می شود که ارز ترون آینده روشنی داشته و ارز مناسبی برای سرمایه گذاری باشد. هرچند پیش از سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، باید این نکته را در نظر داشته باشید که بازار کریپتوکارنسی، بازار بسیار پرنوسان و پرریسکی است؛ بنابراین، به خوبی در مورد ارزهای موردنظر خود تحقیق کرده و اصول مدیریت سرمایه را در معاملات خود رعایت کنید.
مزایای ارز دیجیتال ترون
ترون، به عنوان پلتفرمی محبوب در بین کاربران ارزهای دیجیتال، مزایای زیادی دارد. در این قسمت، برخی از مزایای این ارز دیجیتال بررسی می شود:
- پلتفرم ترون، قراردادهای هوشمند (Smart contracts)، اپلیکیشن های غیرمتمرکز و توکن های غیر قابل تعویض (NFT) را پشتیبانی می کند. همچنین این شبکه، می تواند به عنوان روش پرداختی امن و سریع استفاده شود.
- معماری شبکه ترون، در بسیاری از موارد شباهت زیادی به معماری شبکه اتریوم دارد. اگرچه منتقدان این را یک نقص برای پلتفرم ترون به شمار می آورند و معتقدند توسعه دهندگان ترون، خلاقیت لازم را برای طراحی این پلتفرم به خرج نداده اند؛ اما می توان این را یک نقطه مثبت نیز قلمداد کرد چرا که ترون، از امنیت و سرعت شبکه اتریوم برخوردار است درحالی که تراکنش های آن بسیار ارزان تر از تراکنش های اتریوم هستند.
- پلتفرم ترون، از سه لایه ذخیره سازی، هسته و لایه کاربردی ایجاد شده است. تمامی اطلاعات نوشتاری، صوتی و تصویری منتشر شده در پلتفرم ترون، در لایه ذخیره سازی ذخیره می شوند. پردازش تراکنش ها، قراردادهای هوشمند و الگوریتم اجماع ترون در لایه اصلی قرار دارند و لایه کاربردی، وظیفه صدور توکن ها و پشتیبانی از برنامه های غیرمتمرکز را بر عهده دارد.
- همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره شد، ترون مقیاس پذیری بالایی در بین سایر پلتفرم های ارزهای دیجیتال دارد. مقیاس پذیری به معنای این است که افزایش تراکنش ها در شبکه ترون، منجر به کند شدن یا کاهش کیفیت خدمات ترون نمی شود و این شبکه، می تواند به نسبت تعداد افراد فعال در پلتفرم، کارکردهای خود را ارتقا دهد. ازآنجاکه در دنیای امروز، سرعت و هزینه حرف اول را می زنند، سریع و ارزان بودن پلتفرم ترون را می توان مهم ترین مزیت این پلتفرم به شمار آورد.
از کجا ترون بخریم؟
صرافی های زیادی برای خرید ارزهای دیجیتال ایجاد شده اند. از میان این صرافی ها می توان به صرافی های خارجی بزرگی مانند بایننس اشاره کرد. تا چندی پیش، ایرانیان می توانستند بدون احراز هویت و با تغییر IP در این صرافی فعالیت کنند اما در حال حاضر، این صرافی و اکثر صرافی های معتبر دنیا، ایرانیان را تحریم کرده و اجازه فعالیت به آن ها نمی دهند.
از این رو، صرافی های ایرانی زیادی برای خرید ارز دیجیتال ایجاد شده اند. صرافی ارزپایا، یکی از صرافی های معتبر و با سابقه ایرانی است که با هدف از میان بردن محدودیت ها برای ایرانیان، به وجود آمده است. این صرافی، با ایجاد امکان خریدوفروش ارزهای دیجیتال محبوب، پلتفرمی امن و ساده برای معامله ارزهای دیجیتال به وجود آورده است. علاوه بر این، کارمزد صرافی ارزپایا، کمترین کارمزد در بین دیگر صرافی های ایرانی است. این صرافی، تنها 0.2 درصد از حجم کل معامله را به عنوان کارمزد از معامله کسر می کند.
در صرافی ارزپایا، می توانید با خرید تتر، ارزهای دیجیتال را در بازار تتر نیز معامله کنید.
برای خرید ترون از صرافی ارزپایا، کافی است به وب سایت این صرافی به آدرس https://arzpaya.com مراجعه کرده و با کلیک روی گزینه ثبت نام، وارد مراحل احراز هویت خود شوید. احراز هویت در این صرافی بسیار ساده طراحی شده و در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد.