تصویری دردناک از پرویز پرستویی، رسول خادم و پرویز هادی بر بالین کودکی که سه روز بعد از فوت پدرش در معدن طبس به دنیا آمد
به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، شامگاه شنبه 31 شهریور 1403 هنوز ساعاتی از شروع نوبت شب معدنکاران در یکی از معادن زغالسنگ شهرستان طبس نگذشته بود که تصاعد آنی گاز متان در 2 بلوک معدن حادثه ساز و موجب محبوس شدن شماری از کارگران معدن شد.
این حادثه در بلوکهای B و C معدن معدنجو روی داد اما گفته شد کانون اصلی نشت گاز و انفجار در بلوک C بود که به بلوک دیگر هم سرایت کرد و بیشترین تعداد کارگران در بلوک B بودند و گرنه تعداد فوتیها افزایش مییافت.
آمارهای اولیه حکایت از حضور 69 کارگر در معدن داشت اما تا صبح روز بعد فقط 16 نفر جان سالم به در بردند که راهی بیمارستان شدند و مابقی کارگران یکی پس از دیگری جنازههایشان از اعماق زمین بیرون کشیده شد تا زمانی که شمار جانباختگان به 49 نفر رسید.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی چهارم مهرماه با اتمام عملیات امداد و نجات در معدنجو به خبرنگاران گفت: براساس فهرست اولیه معدن، 69 نفر از کارگران مشغول به کار بودند که این فهرست اصلاح شد.
محمدعلی آخوندی ادامه داد: چهار نفر از کارگران به دلایلی همچون مرخصی در آن نوبت کاری حضور نداشتند لذا 65 نفر در آن نوبت در معدن مشغول کار بوده اند.
برخی افراد و رسانهها از این حادثه به عنوان مرگبارترین حادثه معدن در جهان نام بردند و از 16 مصدوم یک نفر دچار مرگ مغزی شد و شمار فوتیها به 50 نفر رسید.
ابعاد حادثه چنان گسترده بود که همان ساعات اولیه استاندار خراسان جنوبی راهی طبس شد؛ شهرستانی که مرکز آن 270 کیلومتر با بیرجند فاصله دارد و معدن هم در 85 کیلومتری شهر طبس واقع شده است.
2 ماه پیش