هرکسی برای مبارزه با احساس غم و اندوه راهکارهای مخصوص به خودش را دارد. برای مثال ممکن است برخی افراد سراغ موسیقی بروند، برخی برون ریزی هیجانی داشته و گریه کنند و برخی به انجام رفتارهای مخربی نظیر سیگار کشیدن روی بیاورند. اما شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که سالم ترین و بهترین روش ها برای مبارزه با این احساسات کدام اند؟ ما در ادامه به بررسی راهکارهای مختلف در این زمینه پرداخته ایم.
خانم ها بروید خرید
شکی نیست که بیرون زدن از خانه و خرید کردن می تواند روحیه انسان را تغییر دهید؛ به ویژه در خانم ها که روشی درمانی برای رهایی از غم و ناراحتی است. برای خودتان چیز کوچکی خرید کنید تا حواس تان کمی از عامل غم و ناراحتی پرت شده و سطح دوپامین و سروتوئین را در بدنتان افزایش دهید
از جملات انگیزشی استفاده کنید
استفاده از جملات انگیزشی به شما کمک می کند تا مثبت اندیشی بیشتری داشته باشید و بتوانید فرصت های بیشتری را در زندگی خود خلق کنید. از آنجایی که روانشناسان معتقدند تمام رفتارها و احساسات ما ریشه در نوع افکار و نگرش ما دارند جملات انگیزشی با تغییر دادن نگاه و طرز فکر ما نسبت به زندگی می توانند کمک کنند تا بتوانیم کمتر خلق غمگین را تجربه کنیم و زمان هایی که دلمان می گیرد راحت تر شرایط را تغییر دهیم.
موسیقی گوش کنید
گوش دادن به موسیقی یکی از معروف ترین روش های برطرف کردن دلتنگی و فرار از ناراحتی است. حالا، موسیقی غمگین گوش کنید یا موسیقی شاد؛ به خودتان بستگی دارد. باید موسیقی گوش کنید که واقعا حال تان را بهتر کند.
خدا را یاد کنید
ذکر خدا منبع آرامش و انرژی های مثبت است. نماز خواندن، قرآن خواندن، صبحت با خدا و حضور در یک مکان مقدس مانند امام زاده ها می تواند کمک کند زودتر به آرامش برسیم و غم درونی خود را از یاد ببریم. بسیاری از افراد در جامعه ما فقط با یاد خدا به جنگ مشکلات می روند.
گریه کنید
برخی افراد گریه را ناشی از ضعف یا آسیب پذیری می دانند؛ اما واقعیت این است که گریه پاسخ طبیعی بدن در برابر احساس غم است. برخی اوقات بهتر است به جای سرکوب کردن یک احساس غم، آن را بیرون بریزیم. گریه کردن باعث سبک تر شدن افراد می شود. شک نکنید اشک ریختن باعث بهتر شدن حال مان می شود.
گاهی برای دل خودتان بنویسید
تحقیقات نشان می دهد نوشتن هیجانات روی کاغذ حتی اگر هرگز آن ها را نخوانید می تواند به بهبود حال شما کمک کند. این موضوع در مطالعات مختلفی آزمایش شده و نتایج نشان می دهد که نوشتن احساسات حتی می تواند در درمان افسردگی و کاهش احساسات منفی عمیق نیز تاثیرگذار باشد. در نتیجه می توانید زمانیکه دلتان می گیرد گاهی دست به قلم ببرید و آنچه در درونتان می گذرد را به رشته تحریر در بیاورید.
درددل کنید
فکر می کنم همه ما این ترفند را بلد هستیم. دردددل با بهترین دوست و رفیقی که هیچ قضاوتی درباره مسایل ندارد و فقط خوب گوش می کند و شما را آرام خواهد کرد؛ بهترین راه حل درمان دلتنگی و ناراحتی است.
درددل کردن با فردی قابل اعتماد مانند دوست صمیمی، روان درمانگر (روان درمانی)، درمان شناس (تراپیست) یا حتی عضوی از خانواده مانند مادر روش بسیار خوبی برای برطرف کردن ناراحتی است.