به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از خبرورزشی، ماجرای واگذاری سهام ۲ باشگاه ورزشی اخیرا با حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا، با رای ای.اف.سی ابعاد تازه تری به خود گرفته است. کنفدراسیون فوتبال آسیا دلایل مختلفی را برای حذف نام این ۲ باشگاه از لیگ قهرمانان اعلام کرده که مهم ترین آن مالک مشترک آنهاست. درچنین شرایطی ضرورت سرعت بخشیدن به روند واگذاری ها بیش از گذشته نمایان شده است. حالا آن طور که رئیس سازمان خصوصی سازی می گوید قرار است بخشی از سهام این ۲باشگاه در بهمن ماه با هدف اصلاح ساختار مالی آنها در فرابورس واگذار شود.
عرضه در بازار نارنجی
آن طورکه حسین قربان زاده گفت: این سازمان تصمیم دارد در گام نخست برای خصوصی سازی بخشی از سهام این دو باشگاه، آن ها را در بازار پایه فرا بورس و در تابلوی نارنجی عرضه کند.
رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه علت این تصمیم کمک به شفاف سازی مالی سرخابی ها است تاکید کرد: مزیت این نوع واگذاری این است که صورت های مالی این۲باشگاه شفاف می شود.
او اضافه کرد: با عرضه سهام این دو باشگاه در فرا بورس پرسپولیس و استقلال ملزم می شوند، اطلاعات مالی شان را با دقت بیشتری ارائه کنند و این اطلاعات در اختیار عموم مردم قرارمی گیرد، درنتیجه شفافیت مالی آنها بیشتر می شود.
بررسی های انجام شده از عملکرد مالی و اقتصادی پرسپولیس و استقلال نشان می دهد وضعیت گزارشگری آنها به قدری نامشخص و پرابهام است که حتی تکلیف بسیاری از قراردادها روشن نیست. حتی قراردادهایی به صورت شفاهی منعقد شده و اطلاعات مکتوبی در این زمینه وجود ندارد.
واگذاری به ایرانسل و همراه اول
همگام با عرضه سهام این دو باشگاه در فرا بورس چندین طرح مطالعاتی در مورد نحوه واگذاری سهام این دو باشگاه نیز انجام شده و بهینه ترین روش خصوصی سازی، واگذاری سهام به ۲ شرکت رقیب اقتصادی شناسایی شده است. زیرا در فضای کسب و کار اقتصادی نیز شرکت های زیادی وجود دارند که به لحاظ برندینگ و رقابت های کاری مشابه پرسپولیس و استقلال هستند. واگذاری آنها به چنین شرکت هایی می تواند فضای رقابتی این دو باشگاه را بهینه کند و به افزایش سودآوری آنها منجر شود.
همزمان با برنامه عرضه سهام این دو باشگاه در فرابورس، مذاکراتی نیز با ۲ اپراتور تلفن همراه یعنی ایرانسل و همراه اول در جریان است تا از این طریق بخشی از سهام این دو باشگاه به این ۲ اپراتور رقیب واگذار شود.
طبق این گزارش مذاکرات بر سر آن است که دست کم ۲ کرسی هیات مدیره این ۲ باشگاه به این ۲ اپراتور تلفن همراه واگذار شود اما بقیه صندلی های هیات مدیره همچنان در اختیار وزارت ورزش باقی خواهد ماند.
گویا وزارت ورزش در برابر واگذاری همه صندلی های هیات مدیره این دو باشگاه به یک سهامدار مقاومت کرده و در تلاش است همچنان دست کم بخش بزرگی از سهام این دو باشگاه را در اختیار خود داشته باشد. کارشناسان بر این باورند با توجه به برند و محوبیتی که این دو باشگاه ورزشی دارند در اختیار گرفتن ۲ کرسی هیات مدیره نیز می تواند برای اپراتورهای همراه اول و ایرانسل جذاب باشد و برای آنها ارزش افزوده ایجاد کند بنابر این احتمال داده می شود که این ۲ اپراتور با دریافت این میزان مالکیت سرخابی ها موافقت کنند.
واگذاری سرخابی ها در بهمن ماه
رئیس سازمان خصوصی سازی در مورد زمان عرضه سهام پرسپولیس و استقلال گفت: هر دو باشگاه صورت های مالی حسابرسی شده خود را تحویل سازمان خصوصی سازی داده اند،در نتیجه سهام این دو باشگاه تا پایان بهمن ماه در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.
حسین قربان زاده ادامه داد:درمورد عرضه این دو باشگاه تقریبا هر روز درسازمان خصوصی سازی جلسه برگزار می شود. همچنین هفته ای ۳ مرتبه با نمایندگان باشگاه ها، سازمان بورس و وزارت ورزش جلساتی برگزار می شود تا مدلی که برای افزایش سرمایه این دو باشگاه طراحی شده به اجرا در بیاید و سرمایه این دو باشگاه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم افزایش یابد.
به گفته او مزیت این نوع افزایش سرمایه این است که منابع حاصل از افزایش سرمایه در شرکت ها ذخیره و صرف فعالیت های این دو باشگاه می شود و مردم نیز می توانند در افزایش سرمایه شرکت کنند.