به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، پزشکان متخصص معتقدند وزن زمان تولد نوزاد یکی از عوامل نشان دهنده سلامت آنهاست. اما وزن طبیعی نوزاد چقدر باید باشد؟ اضافه وزن نوزاد زمان تولد با چه عوارضی همراه است؟
وزن طبیعی نوزاد چقدر باید باشد؟
سلامت نوزاد زمان تولد علاوه بر وزن به قد و دور سر نیز بستگی دارد. اما وزن طبیعی نوزاد پسر اگر در آخرین روزهای بارداری و هفته سی و هشتم یا سی و نهم به دنیا بیاید باید بین ۳ تا 3/400 کیلوگرم باشد.البته این وزن در محدوده طبیعی است. یعنی ممکن است نوزاد پسری در همین دوران بارداری به دنیا بیاید اما 2/500 کیلو گرم وزن داشته باشد. وزن نوزاد دختر هم بین ۳ تا 3/200 کیلوگرم است. قد نوزادان هم معمولا از ۴۸ تا ۵۰ سانت است. البته نوزادی که در موعد مشخص زایمان به دنیا آمده باشد. البته این قانون برای همه نوزادان صدق نمی کند چون گاهی ژنتیک جلوی پیش بینی ها را می گیرد و بعضی از نوزادان یک تا ۲ سانتی متر بلندتر می شوند. دور سر نوزاد نیز به طور طبیعی باید ۳۵ سانتی متر باشد. وزن و اندازه دور سر شاخص رشد طبیعی و سلامت نوزاد است.
نوزاد با اضافه وزن
اگر نوزادی بین ۴ کیلو تا ۵ کیلوگرم وزن داشته باشد یعنی نوزادی است که با اضافه وزن متولد شده است. مادران مبتلا به دیابت معمولا نوزادان با اضافه وزن به دنیا می آورند. چاقی مادر هم می تواند یکی دیگر از عوامل اصلی اضافه وزن نوزاد باشد. پزشک متخصص برای تشخیص سلامت نوزاد با اضافه وزن آزمایش خون تجویز می کند تا از سلامت نوزاد مطمئن شود.
اضافه وزن چه عوارضی برای نوزاد دارد؟
به گفته محققان شیرخواران چاق آمادگی بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع دو ، بیماری فشار و افزایش چربی خون در سنین بالاتر دارند. اختلالات کبدی و کلیوی نیز به میزان قابل توجه بیشتری در آنان بروز می کند و حتی ممکن است با مشکلاتی در تولید مثل نیز مواجه شوند.
نوزاد کم وزن
اگر نوزاد زودتر از موعد زایمان یعنی دو تا چهار هفته زودتر به دنیا بیاید ، یعنی به وزنی که باید برسد نمی رسد و نوزاد نارس و کم وزن به دنیا می آید. این نوزاد شاخص های رشدش کمتر از میزان طبیعی است و ممکن است وزنش کم باشد. نوزاد کمتر از 2/5 کیلوگرم کم وزن نامیده می شوند و به همین ترتیب قد و دور سرش هم کمتر از میزان طبیعی است. وزن کم هنگام تولد با مدت زمان بارداری رابطه مستقیم دارد، هر چه تعداد هفته های بارداری نسبت به مدت طبیعی کمتر باشد وزن کم هنگام تولد در نوزادان بیشتر است.
عوامل تاثیر گذار بر وزن نوزاد
ژنتیک:
ژن پدر و مادر تاثیر زیادی بر وزن نوزاد دارد.
چند قلو زایی:
نوزادان در چند قلو زایی وقتی جای کافی برای رشد نداشته باشند خوب وزن نمی گیرند و معمولا با کمبود وزن به دنیا می آیند.
جنسیت:
به گفته پزشکان جنسیت هم در وزن نوزادان تاثیر دارد. یعنی نوزادان دختر از نوزادان پسر کم وزن تر هستند.
سلامت مادر در دوران بارداری:
یکی از عواملی که می تواند باعث به دنیا آمدن نوزاد کم وزن شود فشار خون بالا و مشکلات قلبی مادر است. همچنین که یک مادر بادیابت دوران بارداری می تواند نوزادی با اضافه وزن به دنیا بیاورد.
کشیدن سیگار و مصرف مواد مخدر:
یکی از عوامل اصلی تولد نوزاد با کمبود وزن کشیدن سیگار و مواد مخدر است.
تغذیه:
تغذیه مناسب نقش مهمی در وزن گیری جنین دارد. اگر مادر در این دوران به مواد غذایی که می خورد توجه کند قطعا نوزادش کمبود وزن یا اضافه وزن ندارد.
سلامت نوزاد:
بعضی از عفونت ها در دوران بارداری، می تواند روی وزن نوزاد در زمان تولد تاثیر زیادی بگذارد.