به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از خبرآنلاین، دو خودروی میلیاردی کراس اوور که قرار است در کنار محصولات چریی لاری ایما و تولیدات چینی خودروسازان بزرگ داخلی قرار بگیرند. خودروهایی که بیش از 1 میلیارد و 200 میلیون تا 1میلیارد 450 میلیون قیمت خواهند داشت. این اتفاق درحالی می افتد که بازار مدت هاست در انتظار واردات 70 هزار خودروی خارجی وعده داده شده است. وعده ای که انگار قرار نیست رنگ واقعیت به خود بگیرد.
هر دو خودرو در دسته محصولات پر آپشن قرار می گیرند. دلیل این مساله هم مشخص است زیرا هر دو محصول جدید بازار خودرو جز خودروهای چینی هستند و چینی ها نیز به داشتن آپشن های متعدد معروف هستند.
دو محصول جدید به جاده های کشور می آیند. در حالی که بازار خودرو این روزها همچنان چشم انتظار ورود خودرو است و این انتظار به حدی طولانی شده که برخی از کارشناسان به دیده شک و تردید به از سرگیری واردات می نگرند اما شرکت های خودروساز خصوصی در حال برنامه ریزی برای تزریق محصولات جدید خود به بازار هستند.
تیارا یک خودروی در رده کراس اوور است. کراس اوور نه تنها در بازار بین المللی که این روزها در بازار ایران نیز طرفداران خود را پیدا کرده و همین مساله سبب شده تا شرکت های خودروساز تلاش کنند تا سبد محصولاتی خود را در این بخش متنوع کنند.
اما M۴ در رده خودروهای MPV قرار می گیرد. این مدل از خودروها را چنانچه بخواهیم ترجمه کنیم می توانیم مینی ون بنامیم. مینی ون ها که در بازارهای بین المللی توانسته اند برای خود جایی دست و پا کنند، خودروهای محبوب خانواده ها هستند. فردا موتور پیش از M۴ سه محصول دیگر را در سبد محصولاتی خود دارد. یک خودروی SUV (شاسی بلند) فردا SX۶، یک خودروی کراس اوور، فردا T۵ و یک خودروی سدان، فردا ۵۱۱، محصولاتی هستند که فردا موتورها در خطوط تولید خود می بینند.
در حالی دو محصول تیارا و M۴ در راه بازار هستند که هر دو خودروساز خصوصی جز خودروسازانی هستند که به تازگی پا در این عرصه گذاشته اند. البته فردا موتور قدمت بیشتری نسبت به مکث موتور دارد. فردا موتور کار خود را با مونتاژ پژو پارس ایران خودرو در سمنان آغاز کرد.
پیش تحریم ها تلاش کرد تا همکاری خود را با شرکای چینی گسترش دهد اما بازگشت تحریم دست اندازی در همکاری فردا موتور با شرکای چینی ایجاد کرد. البته فردا موتوری ها کج دار و مریز رابطه های خود را با شرکت های خودروساز چینی گسترش دادند و حاصل آن چهار محصولی است که در سبد محصولاتی خود جای داده اند. مکث موتور نیز کار خود را از خرداد ماه ۱۴۰۰ با عرضه پیکاپ کلوت آغاز کرد. مکث موتور بال آسیایی شرکت ماموت محسوب می شود. فراموش نکنیم ماموت توانست پیش از تحریم ها نمایندگی فولکس واگن را در ایران به دست بیاورد و بر اساس اخبار منتشر شده همچنان ماموت به عنوان نماینده فولکس واگن در ایران شناخته می شود.
تیارا دومین محصول این خودروساز نوپا محسوب می شود. تیارا و M۴ از سوی شرکت های تولید کننده در نمایشگاه خودروی تهران که در اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.
نیازی به توضیح نیست که هر دو خودرو در دسته محصولات پر آپشن قرار می گیرند. دلیل این مساله هم مشخص است زیرا هر دو محصول جدید بازار خودرو جز خودروهای چینی هستند و چینی ها نیز به داشتن آپشن های متعدد معروف هستند.
در حالی که M۴ مکث موتور به دلیل کلاسی که در آن قرار دارد در بازار ایران چندان رقیبی به خود نمی بیند و شاید بتوان گفت نزدیک ترین رقیب آن که هنوز در بازار رویت نشده هایما X۷ محصول ایران خودرو است. این رقیب به بازار نیامده نیز یک خودروی چینی است که قرار است در خطوط تولید ایران خودرویی خراسان مونتاژ شود. اما تیارا به دلیل کلاس خودرویی دارای رقبای فراوانی در بازار ایران است. تیگو ۷ پرو فونیکس محصول مدیران خودرو، T۵ محصول فردا موتور ، هایما S۸ محصول ایران خودرو، دایون Y۵ محصول خودروسازی ایلیل و فیدلیتی پرایم محصول بهمن موتور صف رقبای تیارا را تشکیل می دهند.
به نظر می رسد با توجه به آپشن های دو محصول جدید یاد شده و همچنین رقبای آن ها قیمت این دو خودرو در بازه قیمتی یک میلیارد و ۲۰۰ تا یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی قرار داشته باشد. باید منتظر ماند و دید دو خودروی یاد شده بعد از عرضه در بازار با چه استقبالی از سوی مشتریان روبرو می شوند.