به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، قاسم جان بابایی در حاشیه جلسه کمیته علمی کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، اظهار داشت: امروز چهل و پنجمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا و چهارمین جلسه در دولت جدید برگزار شد و در آن موضوعاتی مانند تصمیم کمیته علمی برای بازگشایی مدارس و موسسات آموزشی، ارزیابی هوشمندسازی محدودیت ها در سه استان قزوین، آذربایجان غربی و کردستان، ارزیابی خدمات آزمایشگاهی در روش های مولکولی و آنتی ژنی و بررسی ژنی، عفونت های قارچی یا قارچ سیاه و استفاده از طب ایرانی به عنوان طب مکمل برای بیماران کووید19 بررسی شد.
وی افزود: کمیته علمی در خصوص بازگشایی مدارس و موسسات آموزشی، تصمیم گیری علمی کرده و جوانب مختلف، در نظر گرفته می شود. باید سود و زیان باز و بسته بودن مدارس را مورد توجه داشته باشیم اما عدم بازگشایی مدارس، آسیب های جبران ناپذیری را به دانش آموزان وارد می کند و لازم است که برای بازگشایی مدارس، تصمیم گیری شود که البته ملاحظاتی دارد.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: اولویت بازگشایی مدارس ترجیحا باید در استان ها و مناطقی باشد که کمترین میزان بار بیماری را دارند چون بار بیماری، مهم ترین فاکتور در هر منطقه است و بار بیماری، به عنوان مهم ترین مولفه باید مورد توجه قرار گیرد و نباید مدارس در کل شهرستان های قرمز، زرد، نارنجی و آبی همزمان بازگشایی شوند.
جان بابایی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم این است که چه دروسی در مدارس و موسسات آموزشی حتما باید حضوری ارائه شود چون در دروس حضوری، کارایی روش های مجازی، موثر نیست و حتما باید این ملاحظه نیز برای بازگشایی مدارس در نظر گرفته شود. همچنین زیرساخت هایی در وزارت آموزش و پرورش مانند واکسیناسیون دانش آموزان، تامین ماسک، شستشوی مداوم دست ها و فضای فیزیکی مناسب نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص برداشتن برخی محدودیت ها در تهران، گفت: خوشبختانه روند مرگ و میر، بستری و بار سرپایی در تهران رو به کاهش است. یکی از مولفه های محدودیت ها، لغو ساعات دورکاری کارمندان در تهران است اما مولفه اصلی، رعایت پروتکل های بهداشتی است که به کرات در مورد آن گفته شده است. وقتی مردم به راحتی به رستوران می روند، عاقلانه نیست بگوییم ادارات با نیمی از ظرفیت خود کار کنند!
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر، اولویت اصلی وزارت بهداشت، واکسیناسیون افراد بالاتر از 12 سال است. واکسن در مطالعاتی که انجام شده و آمارهایی که داریم، بی شک در کاهش مرگ و میر و بستری افراد میانسال و سالمند موثر بوده است. در سالمندان، مرگ و میر بیش از 20 درصد کاهش پیدا کرده البته واکسیناسیون سالمندان قبل از پیک پنجم انجام شد و اگر بخواهیم قضاوت صحیح کنیم باید زمان بیشتری بگذرد چون روزانه بالای یک میلیون دُز واکسن در کشور تزریق می شود و تاثیر واکسیناسیون در پیشگیری از پیک های بعدی کرونا است.