به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا: دکتر سعید نمکی، در نشست با رییس سازمان حج و زیارت، با بیان اینکه ویروس کرونا مطلقا قابل پیش بینی نیست، اظهار کرد: هرکس آگهی ختم این ویروس را چاپ کرده باشد یکی از اشتباهات استراتژیک زندگی خود را انجام داده است.
وی با بیان اینکه آمار مرگ و میر کرونا اکنون به آستانه ۱۰۰ نفر رسیده است، گفت: من به عنوان وزیر که نزدیک به ۱۱ ماه است هر لحظه و هر روز با آمار سر و کار دارم اصلا نمی توانم پیش بینی کنم که این تعداد، حتی فردا هم به همین میزان باقی بماند.
دکتر نمکی به رفتار ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: بحث موتاسیون بسیار جدی است و در آینده، جهش در درون مرزهای ما به دلیل تنوع قومی و ژنتیکی که داریم هم محتمل است و چه بسا از برخی مناطق دیگر دنیا به سبب همین تنوع، محتمل تر هم باشد.
وزیر بهداشت در ادامه به واکسن کرونا و مصونیتی که بعد از تزریق ایجاد می شود، اشاره و خاطر نشان کرد: نمی توانیم با قاطعیت در این خصوص صحبت کنیم، واکسن آنفولانزا ۳۲ درصد و در بهترین شرایط ۴۰ درصد ایمنی ایجاد می کند، یعنی امکان ندارد هیچ کشوری بگوید چون شخصی واکسن کرونا تزریق کرده پس مصون است. هیچ کشوری نمی تواند به قطعیت بگوید من با واکسیناسیون می توانم مرزها را باز کنم، اما این موضوع به معنای آن نیست که ما برای متقاضیان اعزام به حج در تیرماه واکسن آماده نخواهیم کرد، تردید ندارم واکسن داخلی تا پایان بهار روی میز است و واکسن از کشورهای دیگر هم خواهیم آورد و مشکلی برای حجاج از این بابت به وجود نخواهد آمد.
دکتر نمکی ادامه داد: در همین راستا سازمان حج و زیارت نگرانی بابت واکسیناسیون زائران به عنوان یکی از شروط احتمالی عربستان نداشته باشد، ما حتما این کار را انجام می دهیم.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اینکه حج فعلا پروتکل مندتر از دیگر تجمعات زیارتی برگزار می شود، یادآور شد: ما معتقدیم که می توان اگر حج با ۳۰ درصد افراد و به شکل تناوبی بین مدینه اول و دوم برگزار شود، آن را ساماندهی کنیم، قطعا تا آن زمان حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار واکسن مورد نیاز را هم می توانیم تامین کنیم.
وی به سفر عتبات عالیات در دوران کنونی اشاره و عنوان کرد: در سوریه و عراق ساختار نظارت بهداشتی و شرایط اما دشوارتر است
دکتر نمکی تصریح کرد: از سوی دیگر به جد معتقدیم باب زیارت اهل بیت را نمی توان بر روی شیعه بست؛ در طول تاریخ زیارت اهل بیت فقط آیین و اعمال مذهبس نبوده، بلکه یک موضع گیری سیاسی و اجتماعی نسبت به ظلم خلفا علیه فرزندان پیامبر و بی عدالتی ها بوده است، این موضوع با فرهنگ ما آمیخته شده و نمی توان و نباید آن را از مردم گرفت.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه کرونا فعلا تمام شدنی نیست، گفت: حداقل تا یکی دوسال آینده هرشخصی که فکر می کند کووید ۱۹ تمام خواهد شد، باید بداند کرونا ویروس تازه پا به خدمت گذاشته و احتمالا کماکان مهمان بشریت است؛ ممکن است یک ویروس رو به خموشی برود، اما این ویروس فعلا روبه چموشی می رود؛ به طور مثال ویروس های سارس و مرس رو به خموشی رفتند، اما این ویروس ظاهرا میل به خموشی ندارد؛ خواهش می کنم تمام مسئولان جمهوری اسلامی متقاعد شوند که این ویروس فعلا هست و در مرحله بعد کاری کنیم که مردم هم به زندگی خود ادامه دهند و علاوه بر آن ما دچار یک تنش سنگین نشویم.
وی با اشاره به آمار مرگ و میر در آمریکا و اروپا، بیان کرد: در دو روز گذشته در آمریکا بیش از ۳۵۰۰ نفر و در انگلیس، آلمان و ایتالیا بالای هزار نفر براثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند که البته ناگفته نماند ثبت مرگ و میر آنها نسبت به آنچه ما در ایران انجام می دهیم، متفاوت است و همه موارد را در بر نمیگیرد
دکتر نمکی به تلاش رسانه های معاند برای جوسازی علیه نظام و ملت ایران در شرایط کنونی اشاره و تصریح کرد: در تاریخ شیوع این بیماری یک بار هم اجازه ندادیم هیچ بیماری از کردستان و کرمانشاه و سیستان و بلوچستان گرفته تا دیگر نقاط کشور، پشت درب بیمارستانی معطل بماند.
دکتر نمکی تصریح کرد: به عنوان کسی که عاشق امام حسین(ع) است، از بین این دو گزینه که تعداد کمتری به زیارت محدود بروند و یا اینکه تعداد زیادی پشت در بیمارستان ها بمانند و فوت کنند؛ گزینه نخست را ترجیح می دهم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه من هنوز درباره حج اوضاع را قابل پیش بینی نمی بینم، عنوان کرد: تا آن زمان هنوز وقت داریم و همه جوانب را بررسی خواهیم کرد.
وی دو موضوع میزان مصونیت واکسن و تعداد اعزامی و پروتکل ها را در برقراری سفرهای زیارتی بسیار مهم دانست و در ادامه به جزئیات سفر به عتبات اشاره و خاطرنشان کرد: باید برآوردی در این خصوص انجام شود، توصیه می کنم حداقل تا یکی دوماه آینده باب این موضوع را باز نکنیم.
دکتر نمکی به ضرورت آماده سازی داشبورد مدیریتی با هماهنگی مرکز پزشکی حج و زیارت اشاره کرد و گفت: در سه پیک گذشته کرونا، ارتفاع گرفتاری ما هیچ وقت هماهنگ نبوده است؛ درصورتی که پیک بعدی اتفاق بیافتد و از ارتفاع پیک سوم بالاتر باشد اگر تخت هم داشته باشیم، نیروی تازه نفس نداریم؛ پرسنل ما خسته اند و ممکن است با مشکل مواجه شویم.