دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / دنیای مد و زیبایی / دکوراسیون منزل /

رنگ مولتی کالر و ویژگی آن در پوشش دکوراتیو 

شنبه، 22 مرداد 1401
در این مطلب، هر آنچه لازم است درباره رنگ آمیزی ساختمان با انواع رنگ مولتی کالر بدانید، را برای شما در یک جا گردآوری کرده‌­ایم. با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی با انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر، کاربرد، مزایا و معایب آن را نیز بهتر بشناسید.

رنگ مولتی کالر چیست؟

ابتدا بیایید باهم ببینیم به چه رنگی مولتی کالر می گویند؟! رنگ های مولتی کالر همانطور که از اسمشان پیداست، شامل چند رنگ میشوند. به این صورت که در داخل زمینه ای تک رنگ، رشته ها و تکه های رنگی با رنگ های متنوع وجود دارند. رنگ های مولتی کالر جزء رنگهای نسبتا جدید بازار هستند. قدمت این رنگ ها از رنگ های قدیمی مثل رنگ روغن و رنگ پلاستیک کمتر است. رنگ های مولتی کالر دارای تنوع رنگی بسیار زیادی هستند. یکی از دلایلی که طرفداران زیادی برای خودش پیدا کرده، همین تنوع بالا و غیر یکنواختی این رنگ هاست. رنگ های مولتی کالر میتوانن دارای رنگ زمینه ای مختلف باشند. علاوه بر این، رگه ها و رشته های رنگی که در این زمینه رنگ قرار میگیرد، میتواند بسیار متفاوت و متنوع باشد. این رشته ها میتونن هر رنگی داشته باشند و محدودیتی از جهت رنگ برای اونها وجود ندارد. این رنگ های ساختمانی، برخلاف سایر رنگ ها، با هر ابزاری اجرا نمیشوند. رنگ های مولتی کالر باید با اسپری های مخصوص اجرا بشوند و نمیتواند با غلتک و یا قلم اجرا بشود . البته این قضیه مربوط به لایه نهایی رنگ است. برای زیرسازی های این رنگ ها که میتواند از جنس رنگ پلاستیک، اکریلیک و یا پرایمر مخصوص باشد ، از غلتک و قلم استفاده میشود. رنگ مولتی کالر، همانند بقیه رنگ ها کاربرد ها و مزایا و معایب خاص خودش را دارد. شناختن این موارد باعث میشود بتوانیم با علم و آگاهی و چشمهایی باز انتخاب کنیم. وقتی مزایا و معایب و کاربرد های خاص رنگ رو بدانیم، میتوانیم بر اساس نیازی که داریم، انتخاب صحیحی انجام بدهیم. در ادامه کاربرد ها و مزایا و معایب رنگ مولتی کالر رو باهم بررسی میکنیم.

کاربرد رنگ مولتی کالر

رنگ مولتی کالر بیشتر در محیط های عمومی و پر رفت و آمد استفاده میشود . در محیط هایی مثل داخل اتاق های منازل یا داخل هال، کمتر از رنگ های مولتی کالر استفاده میشود . یکی از دلایل این مساله این است که رنگ مولتی کالر، گرد و غبار رو کمتر به خودش جذب میکند. رنگ مولتی کالر عادی قابل شستشو نیست. فقط نمونه های بسیار با کیفیت این رنگ ها قابل شستشو هستند. البته میزان مقاومت در برابر آب بهترین رنگ های مولتی کالر هم به رنگ روغن نمیرسد. یکی از دلایلی که کمتر برای داخل منازل استفاده میشود هم، ضد آب نبودن این رنگ هاست. البته طرح های خاص اون هم میتواند عامل دیگه ای باشد که خانواده ها آن را برای رنگ آمیزی دیوار های داخل منازل خودشون در نظر نگیرند.

نحوه زدن رنگ مولتی کالر

اولین و مهمترین نکته در نحوه زدن رنگ مولتی کالر این است که سطوح مورد نظر باید خشک و تمیز باشند. قبل از نحوه زدن رنگ مولتی کالر، سطوح فلزی باید از زنگ زدگی و دیگر ضایعات کاملا پاک شوند و سپس رنگ را با دستگاه مولتی کالر و اسپری کردن روی سطح مورد نظر اعمال کرد. نحوه زدن رنگ مولتی کالر تقریبا مشابه سایر رنگ هاست؛ اما تفاوت هایی جزئی نیز با آنها دارد. مراحل نحوه زدن رنگ مولتی کالر را در ادامه می­ بینید:

  1. تهیه رنگ مورد نظر از میان انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر
  2. جمع کردن وسایل تا حد امکان، و پوشاندن کف فضا برای جلوگیری از کثیف شدن آن
  3. تمیز کردن کامل سطح مورد نظر و صبر کردن تا خشک شدن کامل آن
  4. بتونه کاری و سطح بیش از نحوه زدن رنگ مولتی کالر
  5. زیر سازی و لکه گیری دیوار رنگ شده با استفاده از انواع مختلف رنگ
  6. اجرای نحوه زدن رنگ مولتی کالر و مراقبت از آن تا اتمام رنگ کاری و خشک شدن (روش های خشک شدن رنگ ها)

نکات مهم در نحوه زدن رنگ مولتی کالر

مراحل اصلی نحوه زدن رنگ مولتی کالر همان مواردیست که در قسمت پیش مطالعه کردید. با این وجود، رعایت یکسری نکات در هنگام اجرای انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر و نحوه زدن رنگ مولتی کالر ضرورت دارد:

  • قبل از باز کردن قوطی انواع رنگ­ های ساختمانی مولتی کالر، حتما آن را به خوبی و محکم تکان دهید. تنها راه مخلوط کردن انواع رنگ مولتی کالر ساختمان همین است.
  • برای مخلوط کردن انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر از اجسام خارجی استفاده نکنید.
  • نحوه زدن رنگ مولتی کالر تنها با استفاده از اسپری و دستگاه مولتی کالر امکان ­پذیر است.
  • اگر چه نحوه زدن رنگ مولتی کالر کثیفی خاصی ندارد. اما با پوشاندن سطح زمین برای دور نگه داشتن لکه های رنگ ضرر نخواهید کرد.
  • در انتخاب رنگ به کار رفته در زیرسازی برای نحوه زدن رنگ مولتی کالر دقت کنید. این مورد تاثیر به­ سزایی بر ویژگی های انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر از جمله مقاومت در برابر رطوبت و آب می ­گذارد.

مزایای انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر

  • تنوع طرح و رنگ بسیار گسترده انواع رنگ ساختمانی مولتی کالر
  • چسبندگی بسیار خوب روی سطوح با جنس ­های مختلف
  • سرعت اجرای بسیار بالا با استفاده از دستگاه مولتی کالر
  • خشک شدن سریع پس از نحوه زدن رنگ مولتی کالر
  • مقاومت خوب در برابر نور خورشید و خراشیدگی
  • قابلیت ترمیم سطوح مختلف به صورت ساده و سریع
  • مقاومت در برابر گرد و غبار و رطوبت
  • عدم نیاز به حلال های نفتی بد بو
  • نوشت ناپذیر یا آنتی گرافیتی

معایب رنگ مولتی کالر

  • قابل ترمیم و لکه گیری نیست این رنگ به دلیل نوع خاصی که دارد، قابل ترمیم نیست. اگر قسمت خاصی از این رنگ دچار زدگی یا مشکل بشود، باید کل دیوار را مجدد رنگ آمیزی کرد. این مسأله باعث میشود هزینه خیلی زیادی متحمل بشویم
  • اگر بخواهیم بعد از مولتی کالر، از رنگ دیگری استفاده کنیم باید هزینه زیادی بابت صاف کردن دیوار و بتونه کاری آن پرداخت کنیم.
  • رنگ مولتی کالر بعد از اجرا برروی دیوار، حالتی برجسته و ناصاف دارد. بنابراین بعد از اجرا، رنگ دیگری روی آن قرار نمی گیرد. باید مجددا کل دیوار بتونه کاری شده و سپس رنگ جدید بر روی اون قرار بگیرد.

آیا رنگ مولتی کالر قابل شستشو است؟

میتوانیم بگوییم بستگی دارد! ضد آب بودن و قابل شستشو بودن رنگ مولتی کالر، بستگی به زیرسازی آن دارد. هرچه از زیرسازی قوی تری استفاده کنیم، رنگ ما قابلیت شستشوی بیشتری دارد. رنگ های مولتی کالر به طور کلی میتواند دارای 3 نوع زیرسازی داشته باشد. زیر سازی رنگ پلاستیک، زیرسازی پرایمر مخصوص و زیرسازی رنگ اکریلیک. اگر از زیرسازی رنگ پلاستیک استفاده کنید، رنگتون کمترین میزان مقاومت در برابر آب را دارد. زیرسازی با پرایمر باعث ارتقای مقاومت نسبت به آب شده و بهترین میزان مقاومت رو در برابر زیرسازی ها، اکریلیک دارد. البته این را بگویم که رنگ مولتی کالر با بهترین زیرسازی هم مقاومت 100 درصدی در برابر آب ندارد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
سابمیت مقاله چیست؟
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC