بیوگرافی محسن فخری زاده
محسن فخری زاده مهابادی (۱۳۳۶ – ۷ آذر ۱۳۹۹) عضو ارشد سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بود. او در تاریخ ۷ آذر ۱۳۹۹ ترور شد و در پی شدت جراحات جان باخت او پیش از مرگ ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت.
چهره های تاثیرگذار علم موشکی ایران
محسن فخری زاده یکی از چهره های تاثیرگذار علم موشکی ایران بود. نام محسن فخری زاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شده، بود. در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیت های هسته ای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده شده بود.
صندوقچهٔ اسرار هسته ای ایران
آمریکایی ها، محسن فخری زاده را «صندوقچهٔ اسرار» برنامه هسته ای ایران قلمداد می کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثری داشته است. طبق نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخری زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی توان در میزان ورود ایران به دانش هسته ای، اظهار نظر کرد.او به همراه سیدعباس شاهمرادی زواره استاد دانشگاه صنعتی شریف، مهم ترین نام های مطرح از افرادی هستند که غربی ها به دنبال مصاحبه بودند. او توسط غربی ها با رابرت اُپنهایمر، کارشناس فیزیک آمریکایی مقایسه می شود که در دهه ۴۰ میلادی کار نظارت بر ساخت بمب اتم در آمریکا را برعهده داشت.
نتانیاهو و محسن فخری زاده
او تنها دانشمندی بود که نتانیاهو در یک برنامه از او نام برده بود و رسانه های اسرائیلی اعلام کرده بودند که نقشه ترور وی در یک بار سال های گذشته شکست خورده بود. رسانه های اسرائیلی ادعا کرده بودند که نام این دانشمند از طریق لیست های سازمان ملل به دست موساد رسیده است.
پدر برنامه هسته ای نظامی ایران
نشریه انگلیسی ساندی تایمز در فروردین 87 با اشاره به اسنادی، که ادعا می شود از یک دستگاه لپ تاپ ایرانی ها به دست آمده، محسن فخری زاده را یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران و به عنوان «پدر برنامه هسته ای نظامی ایران » معرفی کرده و مدعی شد: «سرویس های اطلاعاتی غرب معتقدند ایران در صدد تولید یک کلاهک هسته ای با توان نابودسازی هر شهری در خاورمیانه است که مسئولیت این برنامه بر عهده محسن فخری زاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین تهران، قرار دارد و از این روی، می توان وی را پدر تولید کلاهک اتمی ایران نامید»
ازدواج و همسر محسن فخری زاده
محسن فخری زاده سالها پیش ازدواج کرده بود و 3 فرزند دارد.
همسر شهید فخری زاده
همسر شهید محسن فخری زاده در گفت و گو با شبکه خبر سیما پیرامون شخصیت فردی و علمی این شهید ضمن عرض تبریک شهادت این شهید به امام زمان و مقام معظم رهبری که شهید فخری زاده به ایشان ایمان داشت و عاشق ایشان بود و همچنین به کل ملت شریف ایران، اظهار داشت: این شهید در عین حال که یک دانشمند بود بسیار همسر مهربان و دلسوز و مدبری هم بود.
ترور دانشمند هسته ای محسن فخری زاده
محسن فخری زاده در عصر7 آذر 1399 در شهر آبسرد ، شهرستان دماوند ترور شد. در جریان این ترور در میدان خلیج فارس شهر آبسرد، ابتدا یک خودروی نیسان کنار اتومبیل فخری زاده منفجر شده و بعد از آن شخصی [یا اشخاصی] دیگر از داخل یک خودرو در سمت دیگر خیابان خودروی حامل فخری زاده را به رگبار بسته اند. که در پی آن یکی از محافظان شهید فخری زاده 4 تیر خورده و آقای محسن فخری زاده نیز در پی انفجار و اصابت تیر ، پس از انتقال با بالگرد به بیمارستان شهید شده است.
اقدامات موساد
فخری زاده سالها توسط موساد زیر نظر بوده و هدف شماره یک اسرائیل بوده است. یوسی ملمن کارشناس و تحلیل گر ارشد نظامی-امنیتی روزنامه هاآرتص نوشت موساد یک بار دیگر نیز برای ترور وی اقدام کرده بود که ناکام ماند. ترور وی در سالگرد ترور دیگر دانشمند هسته ای ایران مجید شهریاری روی داد که اسرائیل در کانون اتهام اقدام بدان قرار دارد.
نقش بنیامین نتانیاهو در ترور محسن فخری زاده
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، محسن فخری زاده را به عنوان مدیر پروژهٔ آماد معرفی کرده و اشاره کرده بود که او به عنوان رئیس سازمان پژوهش های نوین دفاعی (سپند) بسیاری از چهره های کلیدی برنامه هسته ای ایران را در مجموعهٔ خود داشته است. محمدجواد ظریف در موضع گیری پس از ترور فخری زاده گفت: «نشانه جدی از نقش اسرائیل در ترور وجود دارد»
واکنش ها به ترور محسن فخری زاده
- سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران: «دو موضوع مهم را همه ی دست اندرکاران باید به جِدّ در دستور کار قرار دهند، نخست پیگیری این جنایت و مجازات قطعی عاملان و آمران آن، و دیگر پیگیری تلاش علمی و فنی شهید در همه ی بخش هایی که وی بدان ها اشتغال داشت.»
- دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا توییت یوسی ملمن روزنامه نگار اسرائیلی را بازنشر کرد که نوشته بود: «بر اساس گزارش ها در ایران محسن فخری زاده در دماوند، در شرق تهران ترور شده است. موساد سال ها به دنبال او بود. مرگ وی ضربه ای حرفه ای و روانی بر جمهوری اسلامی است.»
- محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در توییتر اسرائیل را به جنگ طلبی محکوم کرد.
- حسین دهقان وزیر دفاع سابق ایران در توئیتر نوشت که این ترور توسط اسرائیل و برای ایجاد جنگ در روزهای آخر ریاست جمهوری ترامپ است و اعلام کرد که انتقام این ترور گرفته خواهد شد.
- حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از انتقامِ این ترور خبر داده است. سلامی افزود: «در صحنه های تاریخی گذشته نشان دادیم که هیچ عملی را بدون پاسخ و انتقام نمی گذاریم.
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش