بیوگرافی لیلا حاتمی
لیلا حاتمی متولد 9 مهر 1351 در تهران، بازیگر است. او در رشتهٔ ریاضی فیزیک در تهران دیپلم گرفت. برای ادامهٔ تحصیل به لوزان سوئیس رفت. در دانشگاه پلی تکنیک در رشتهٔ مهندسی برق شروع به تحصیل کرد. تحصیل در این رشته را پس از دو سال نیمه کاره رها کرد و به دانشگاه لوزان، سوئیس رفت و آن جا ادبیات فرانسه خواند. به علت بیماری پدرش در 1375 تحصیل را نیمه کاره رها کرد و به ایران بازگشت.
خانواده لیلا حاتمی
لیلا حاتمی تنها فرزند علی حاتمی و زری خوشکام بازیگر زن سینما و تلویزیون سال های قبل از انقلاب می باشد. علی حاتمی کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس برجسته سینما بود. وی در سال ۱۳۷۵ به دلیل سرطان پانکراس در سن ۵۲ سالگی درگذشت و پیکر وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
ازدواج لیلا حاتمی
آشنایی لیلا حاتمی و علی مصفا در سال ۱۳۷۵ قبل از شروع فیلمبرداری فیلم لیلا اتفاق افتاد و در سال ۱۳۷۷ به صورت رسمی ازدواج کردند. حاصل ازدواجشان دو فرزند به نامهای عسل و مانی می باشد. لیلا حاتمی در مصاحبات خود اینطور گفت : خیلی ها معتقدند روابط عاشقانه شخصیت فیلم لیلا با توجه به واقعی بودن آن برای تماشاگران عام و خاص بسیار باور پذیر درآمد اما علاقه من و علی درست قبل از شروع فیلمبرداری فیلم لیلا در سال ۷۵ شروع شد، اصلا آقای مهرجویی اول ما را به هم علاقمند کرد و بعد فیلمش را ساخت.. وی دارای دو فرزند به نام های مانی و عسل است. لیلا حاتمی همچنین به پنج زبان انگلیسی و فرانسه و فارسی و آلمانی و ایتالیایی صحبت می کند.
بیوگرافی علی مصفا
علی مصفا متولد 11 آذر 1345 در تهران، بازیگر است. فارغ التحصیل لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه فنی تهران در سال 74 است. او فرزند مظاهر مصفا شاعر برجسته معاصر و استاد دانشگاه و مادرش امیربانو کریمی استاد صاحب نام ادبیات فارسی و متخصص سبک هندی و صائب شناسی می باشد.
شروع فعالیت هنری
اولین حضورش در سینما در نقش کودکی کمال الملک (در فیلم “کمال الملک” به کارگردانی پدرش علی حاتمی) بود. در سال ۱۳۷۰ در فیلم دلشدگان که آن هم ساختهٔ پدرش علی حاتمی بود به ایفای نقش پرداخت. پس از آن در ۱۳۷۵ برای اولین بار در یک کار سینمایی در فیلمی که کارگردان اش پدرش نبود (فیلم لیلا از داریوش مهرجویی) نقش یک زن نازا را ایفا کرد و برای آن دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را از آن خود نمود. فیلم موفق دیگر لیلا حاتمی آب و آتش بود که در آن نقش یک زن روسپی (مریم) را به خوبی اجرا نمود. بازی آتیلا پسیانی زوج و پسر عموی مریم از نکات درخشان دیگر فیلم بود. لیلا برای بازی درخشانش در فیلم بی پولی موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنوارهٔ فیلم فجر شد. همچنین برای بازی در فیلم پرسه در مه نامزد دریافت تندیس از چهاردهمین جشن خانهٔ سینما شد.
25 بازیگر زن برتر دنیا در قرن 21
لیلا حاتمی برای بازی در فیلم «جدایی» ساخته اصغر فرهادی به عنوان یکی از بهترین بازیگران قرن بیست و یکم شناخته شده است. همچنین این هنرپیشه از زمان حضور موفق در فیلم جدایی نادر از سیمین در جشنواره های معتبر جهانی بارها در لیست زیباترین زنان خاورمیانه جای گرفته است.
حواشی لیلا حاتمی حضور در جشنواره کن ۲۰۱۲
لیلا حاتمی در حالی در شصت و پنجمین دوره جشنواره کن ظاهر شد که در مراسم پایانی، جایزه بهترین فیلم این دوره کن را به ماتئه گارونه به خاطر فیلم واقعیت اهدا کرد. وی که با لباسی پوشیده در این جشنواره شرکت کرده بود، لباسش از سوی سایت اِل، که اخبار دنیای مد را پی گیری می کند، به عنوان یکی از ده پوشش برتر مراسم اختتامیه جشنواره کن انتخاب شد. اما معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی ضمن اعتراض به وضعیت سینما، در مراسمی به انتقاد از لیلا حاتمی پرداخت و اظهار داشت: «اینکه هنرپیشه زنی در جشنواره کن و یا دیگر جشنواره ها با یک لباس بد و مستهجن و حجاب نامناسب ظاهر شود و با مرد نامحرم دست بدهد، الگو می شود و این رفتار کجای انقلابی است که ما انجام داده ایم؟» وی در ادامه اظهارات خود سینماگران ایرانی را به دلیل آنچه عدم اعتراض آنها به نحوه پوشش لیلا حاتمی عنوان داشت، مورد انتقاد قرار داد.
جنجال روبوسی با ژیل ژاکوب
لیلا حاتمی در جشنواره کن 2014 به عنوان هیئت داوران حضور داشت. در این جشنواره لیلا حاتمی با ژیل ژاکوب دبیر و رئیس جشنواره که آن زمان 84 ساله بود دست داد و روبوسی کرد که انتشار تصویر و فیلم این عمل در فضای مجازی جنجال فراوانی ایجاد کرد.
دریافت نشان شوالیه
در سال 1391 سفارت فرانسه طی بیانیه ای اعلام کرد نشان ادب و هنر درجه شوالیه توسط وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به لیلا حاتمی اعطا شده است. «این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می شود.»
3 سال پیش