دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

زندگی انسان‌ها هزاران سال پیش در این غار می گذشت + عکس 

جمعه، 03 شهریور 1402
کد خبر: 353869
ساعد نیوز: در کاوش‌های انجام شده در غار اینکایا در چناق‌قلعه واقع در شمال غربی ترکیه، علاوه بر آثار 86 هزارساله زندگی انسان در لایه‌های غار، ابزارهای زیادی از جنس سنگ چخماق برای مصارف مختلف نیز یافت شد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرادید، غار اینکایا واقع در مرزهای روستای بهادیرلی در منطقه چان، طی کاوش‌هایی کشف شد که در سال 2016 به سرپرستی اسماعیل اوزر، مدرس دانشگاه آنکارا انجام شدند.

کاوش‌های درون غار که می‌تواند روشنگر مهاجرت‌های دوره پارینه‌سنگی میان آناتولی و بالکان باشد، توسط یک تیم بین‌المللی بین سال‌های 2017 تا 2020 به ریاست اداره موزه تروی انجام شد.

حفاری‌های غار اینکایا هنوز ادامه دارد. کاوش‌های امسال که توسط تیمی 20 نفره انجام شد، نشان داد انسان‌های دوره‌ی پارینه‌سنگی میانی به دلیل در دسترس بودن مواد خام سنگ چخماق و منابع آب، برای مدت‌های طولانی در این منطقه اقامت داشته‌اند.

پروفسور اسماعیل اوزر، مدیر کاوش‌ها می‌گوید: «شواهد مربوط به دوران پارینه‌سنگی در چناق‌قلعه قبلاً محدود بود. با تحقیقات ما مشخص شد چناق‌قلعه در واقع یکی از استان‌های بسیار غنی ترکیه از نظر دوره‌ی پارینه‌سنگی است.»

اوزر خاطرنشان کرد به رغم مطالعات متعدد حفاری در کشور، بیشتر آن‌ها در مناطق باز انجام می‌شوند و در حال حاضر در ترکیه، حفاری‌های غار بسیار کمی در حال انجام است که بیشتر آن‌ها در مناطق جنوبی متمرکز شده‌اند و تنها حفاری اینکایا در آناتولی غربی ادامه دارد.

اوزر می‌گوید: «تحقیقات و کاوش‌های ما در این حوزه، ما را به دوره‌ی پارینه‌سنگی میانه برد که تقریباً به 250 تا 50 هزار سال پیش باز می‌گردد. یافته‌های ما نشان داد مردم در این دوره اینجا سکونت داشتند.»

اوزر تاکید کرد یافته‌های موجود در دامنه‌های شرقی غار اطلاعات دقیق‌تری از نظر قدمت در اختیار محققان قرار داده و آن‌ها را به 86000 سال پیش بازمی‌گرداند.

اوزر با اشاره به اینکه بقایای بدست‌آمده حین کاوش‌های حال حاضر محدود به آثار سنگ چخماق می‌شوند می‌گوید آن‌ها هنوز بقایای ارگانیک مانند اسکلت انسان‌های غارنشین آن دوره، استخوان‌های حیوانات یا بقایای گیاهی را پیدا نکرده‌اند.

اوزر با بیان اینکه غار اینکایا اساساً از یک سازند سنگ چخماقی تشکیل شده خاطرنشان می‌کند که دلیل اصلی انتخاب این مکان توسط مردم آن زمان این بوده که حین ساخت ابزار برای نیازهای روزانه‌ی خود، می‌توانستند مواد خام مورد نیازشان را نیز از خود غار تهیه کنند.

اوزر توضیح می‌دهد: «از ابزار دندانه‌داری که در حفاری‌ها پیدا کردیم احتمالاً برای هدفی مشابه اره‌ی امروزی استفاده میشده است. در مورد ابزارهای دسته‌دار، ممکن است آن‌ها را پس از نازک شدن قسمت دسته، در شاخه‌ی درخت یا با استفاده از رزین در استخوان یا شاخ فرو کرده باشند. روی لبه‌ها کار می‌شده تا عملکردی داشته باشند. از این ابزار احتمالاً برای کندن خاک یا تراشیدن پوست حیوانات استفاده می‌کردند. ما در سال‌های آینده از طریق تجزیه و تحلیل میکروسکوپی سنگ‌ها اهداف خاص آن‌ها را مشخص خواهیم کرد.»

اوزر می‌گوید کاوش‌های غار اینکایا در داخل غار و محوطه باز اطراف آن ادامه دارد.


پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 28 تیر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویراستاری تخصصی مقاله
کپسول خودکشی هم ساخته شد+عکس/ وقتی دکمه را فشار دادید دیگر امکان تغییر تصمیم نیست
ویدیو/ "حسین ثابت بکتاش" مالک هتل داریوش: دوران دانشجویی روزنامه می‌فروختم/ اولین هتل خودم را در جزایر قناری که فقط بز وحشی داشت، ساختم
زن نیمه عریان تهران را بهم ریخت!/ زن جوان در چهارراه جهان کودک تهران با واکنش پلیس بازداشت شد
دکوراسیون سنتی و قدیمی اتاق موسیقی زهرا گونش در خانه‌اش در استانبول+عکس/ انتخاب پیانویی همرنگ با دیوار به سلیقه خانوم والیبالیست
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
(تصاویر) 5 تا از پرندگانی که شگفت انگیزترین چشمان جهان را دارند/ احتمالا مژه مصنوعی رو از دومی الهام گرفتن، فقط ببین چه مژه‌هایی داره👌
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
ترجمه تخصصی کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه