دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

هنر و رسانه /

زندگی شخصی و خصوصی رئیس جمهور شهید/ سید ابراهیم رئیسی از تولد تا شهادت+ فیلم محل سانحه و آخرین تصویر قبل از سوار شدن به بالگرد 

دوشنبه، 31 اردیبهشت 1403
کد خبر: 389370
سید ابراهیم رئیس‌الساداتی (زاده 23 آذر 1339) سیاستمدار اصولگرای ایرانی است که از سال 1400 به‌عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران مشغول به کار است. او همچنین نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری و از سال 1391، دادستان کل ویژه روحانیت است. برای مطالعه بیوگرافی این شخصیت سیاسی می توانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

فهرست مطالب


خلاصه بیوگرافی


نام : سید ابراهیم

نام خانوادگی : رئیس الساداتی( ملقب به رئیسی)

تولد - شهادت : 23 آذر 1339 - 30 اردیبهشت 1403

تحصیلات : دکتری فقه و حقوق خصوصی

آخرین سمت : رئیس جمهور

سید ابراهیم رئیسی

زندگی شخصی و خانواده


سید ابراهیم رئیس‌الساداتی در 23 آذر 1339 در محله نوغان شهر مشهد به دنیا آمد. با این حال، به گفته «رئیس ستاد انتخابات رئیسی در سیستان و بلوچستان»، پدر وی اهل دشتک زابل از منطقه سیستان است. وی در پنج سالگی پدر خود را از دست داد. علی مشکینی، حسین نوری همدانی، محمد فاضل لنکرانی، ابوالقاسم خزعلی، فاضل هرندی، ستوده، مروی خراسانی، مجتبی تهرانی، مرعشی، سید محمود هاشمی شاهرودی و مرتضی مطهری از جمله استادان وی بوده‌اند.

تحصیلات سیدابراهیم رئیسی


رئیسی پس از گذراندن تحصیلات دورهٔ ابتدایی، دروس حوزوی را نخست در مشهد و از سال 1354 در قم ادامه داد. تحصیلات حوزوی او تا سطح چهار حوزه علمیه است. او همچنین تحصیلات خود را در مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه داده و از رساله دکتری خود با موضوع «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرده‌است.

مدرک دکتری سیدابراهیم رئیسی

جمیله علم الهدی همسر سید ابراهیم رئیسی

همسر سیدابراهیم رئیسی


رئیسی با جمیله علم‌الهدی دختر سید احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، و معاون سابق دانشگاه امام صادق، ازدواج کرده‌است. همسر او که در سال 1380 دکترای خود را از دانشگاه تربیت مدرس گرفته، استاد علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

فرزندان سیدابراهیم رئیسی


ریحانه سادات، یکی از دختران وی، در دوره دکترای جامعه‌شناسی دانشگاه تهران تحصیل می‌کند دختر دیگر رئیسی لیسانس فیزیک از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرده و در زمینه نهج البلاغه ادامه تحصیل داده‌است.

دامادهای ابراهیم رئیسی


از دامادهای سیدابراهیم رئیسی اطلاعاتی در دسترس نیست.

شهادت سید ابراهیم رئیسی


ابراهیم رئیسی در روز 30 اردیبهشت 1403 در حال برگشت از افتتاح سد قیز قلعه سی در استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد.

بالگرد حامل رئیس جمهور و همراهانش به کوه برخورد کرده و همگی به درجه رفیع شهادت نائل گشتند.

زندگی سیاسی و اجتماعی سیدابراهیم رئیسی


رئیسی پس از گذراندن تحصیلات دوره ابتدایی، دروس حوزوی را نخست در مشهد و از سال 1354 در قم ادامه داد. تحصیلات حوزوی او تا سطح چهار حوزه علمیه است. او همچنین تحصیلات خود را در مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه داده و از رساله دکتری خود با موضوع «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرده‌است. او مدت کوتاهی پس از انقلاب 1357، فعالیت قضایی خود را در 20 سالگی به عنوان دادستان در کرج آغاز کرد و سپس دادستانی همدان را نیز به‌طور هم‌زمان بر عهده گرفت. او در سال 1364 به تهران منتقل شد و جانشین دادستان تهران شد.

آغاز به کار

در سال 1359 و در حالی‌که 20 سال داشت، پس از چندماه که به عنوان دادیار در کرج فعالیت کرد با حکم علی قدوسی به عنوان دادستان کرج انتخاب شد. وی در تابستان 1361 با حفظ سمت به عنوان دادستان استان همدان نیز منصوب شد و به‌طور هم‌زمان در دو شهر به فعالیت پرداخت.

سید ابراهیم رئیسی

معاونت سیاسی دادستان انقلاب تهران

رئیسی که بعد از برکناری اسدالله لاجوردی، در سمت «معاونت گروهکی» دادستان تهران، برخورد با گروه‌های سیاسی زندان را به عهده داشت، در سال 1364 به عنوان جانشین علی رازینی دادستان انقلاب تهران انتخاب شد. وی در سال 1367، مورد توجه سید روح‌الله خمینی قرار گرفت و احکام ویژه و مستقیمی برای رسیدگی به مشکلات قضایی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان را مستقل از ساختار قوه قضائیه، از او دریافت کرد. بعد از آن هم امام خمینی چندین پرونده را برای تصمیم قضایی به او و حسینعلی نیری محول کرد.

دادستان کل ویژه روحانیت

در سال 1391، رئیسی که معاون اول قوه قضائیه بود از سوی رهبر ایران سید علی خامنه‌ای با حفظ سمت به عنوان دادستان کل ویژه روحانیت منصوب شد. رئیسی در این مقام، با محاکمه احمد منتظری به دلیل انتشار نوار صوتی پدرش حسینعلی منتظری به او حکم زندان داد که پس از یک روز بازداشت با میانجیگری مراجع تقلید متوقف شد.

نمایندگی مجلس خبرگان

او در انتخابات دوره‌های چهارم و پنجم خبرگان رهبری از استان خراسان جنوبی کاندیدا و پیروز شد. در انتخابات دور چهارم (سال 1385) او در کنار محمد ابراهیم ربانی و قربانعلی شهمیری مورد تأیید صلاحیت شورای قرار گرفت و با 68٫8٪ آرا به عنوان نفر اول انتخاب و به مجلس خبرگان راه یافت. در انتخابات دور پنجم مجلس خبرگان رهبری (سال 1394)، او به همراه محمد ابراهیم ربانی در خراسان جنوبی کاندید شد و در نهایت با کسب 80٪ آرا پیروز شد. رئیسی ابتدا به عنوان کارپرداز مالی و سپس نایب رئیس اول عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان بوده‌است. در اسفند 1397، رئیسی در رقابت با صادق لاریجانی با کسب 42 رای در برابر 27 رای لاریجانی به عنوان نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان انتخاب شد. رئیسی در انتخابات هیئت رئیسه سال 1399، جای خود را به محمدعلی موحدی کرمانی داده و نایب‌رئیس دوم شد.

تولیت آستان قدس رضوی

وی در 17 اسفند 1394 با حکم رهبر ایران سیدعلی خامنه‌ای به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. او دومین نفر پس از عباس واعظ طبسی بود که در جمهوری اسلامی، تولیت آستان رضوی را بر عهده می‌گیرد. رئیسی سه سال در این منصب حضور داشت و سپس به ریاست قوه قضائیه منصوب شد. از جمله اقدامات وی ساخت زائرسرا و زائرشهر، احداث مجتمع‌های جاده ای، احداث محل اسکان شبانه زائران، راه اندازی بنیاد کرامت و فعالیت‌های اقتصادی است.

ریاست قوه قضائیه

پس از فوت هاشمی شاهرودی و انتصاب آملی لاریجانی به سمت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خبرهایی مبنی بر جایگزینی سید ابراهیم رئیسی به سمت ریاست قوه قضائیه منتشر شد که این اخبار در 27 بهمن 97 توسط سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس تأیید شد. حسن نوروزی در این رابطه گفت: سید ابراهیم رئیسی قرار است به جای آملی لاریجانی سکاندار قوه قضائیه شود. آیت الله خامنه‌ای در 16 اسفند 1397 طی حکمی رئیسی را رسماً به ریاست قوهٔ قضائیه منصوب کرد.

سید ابراهیم رئیسی

انتخابات ریاست جمهوری

در روز 17 فروردین 1396، او برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرد. و در 25 فروردین 1396 با حضور در وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران به عنوان نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ثبت‌نام کرد و در 31 فروردین 1396 صلاحیت او نزد شورای نگهبان احراز شد.ولی در این دوره او موفق به رسیدن جایگاه ریاست جمهوری نشد.

سید ابراهیم رئیسی در سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرد و به همراه چند نامزد اصول‌گرای دیگر تأیید صلاحیت شد.او در این دوره رای آورد و به عنوان هشتمین رئیس جمهور ایران انتخاب شد.

ریاست جمهوری

حکم ریاست جمهوری رئیسی در 12 مرداد 1400 در مراسمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی تنفیذ شد و او به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد. مراسم تحلیف او در 14 مرداد 1400 در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. رئیسی در این مراسم دولت خود را مدافع حقوق بشر خواند و از دیپلماسی با هدف لغو تحریم‌ها علیه ایران و بهبود روابط این کشور با کشورهای منطقه استقبال کرد.

سید ابراهیم رئیسی

مقام‌های کشوری و لشکری و مهمان‌های خارجی از جمله روسای جمهوری افغانستان و عراق، نخست وزیران ارمنستان و الجزایر، رئیسان مجلس ترکیه، سوریه، کویت، نیکاراگوئه و عمان و قائم مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا و... از جمله مهمانان این مراسم بودند.

مسئولیت فعلی


حکم ریاست جمهوری رئیسی در 12 مرداد 1400 در مراسمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی تنفیذ شد و او به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد. مراسم تحلیف او در 14 مرداد 1400 در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

سیدابراهیم رئیسی و حکن ریاست جمهوری

اینستاگرام سیدابراهیم رئیسی


حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری raisi.ir با مخاطبان خود در ارتباط است.

آلبوم تصاویر سیدابراهیم رئیسی


تصویری قدیمی از ابراهیم رئیسی

تصویری قدیمی از ابراهیم رئیسی در جبهه جنگ

ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در کنار قاشم سلیمانی

فیلمی از محل دقیق سقوط بالگرد رئیس جمهور و همراهان



پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
غذاهای محلی/ طرز تهیه ترشی تره فوق العاده خوشمزه‌ شمالی+ فوت کوزه‌گری و میزان دقیق سبزی های لازم برای اینکه ترشی تره طعم بینظیری داشته باشه
ترجمه تخصصی کتاب
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
صف غذای خیریه در نیجریه جان 32 نفر را گرفت
راز سکوت فرهاد مجیدی ؛ آیا این سکوت آرامش قبل از طوفان است؟