صد سال به این سال ها کنایه از چیست؟ از این حکایت معمولا برای بازگشت و دوباره اتفاق افتادن یک موضوع یا یک حادثه قشنگ استفاده می کنند.البته میتوان دیدگاه دیگری هم به این ضرب المثل داشت، مانند اینکه اگر صد سال زمان ببرد بهتر از این است که در سالی باشیم که در از رنج و سختی به سر ببریم، اما اکثرا به طور مثبت این جمله را بیان میکنند.در ادامه با بخش ضرب المثل ساعدنیوز همراه ما باشید.
در گویش پارسی اصیل هر ساله زمان تحویل سال نو مردم به یک دیگر این جمله را میگویند و مقصود ما از این ضرب المثل بازگو کردن حکایت شیرین آن در گفتن بیان آن است که هر وقت آن را به زبان میآوریم، در اصل قصد داریم بهترین لحظات برای عزیزان، دوستان و آشنایانمان همیشه پر تکرار باشد و سالهای زیادی همچون صد سال ادامه دار باشد، باز اتفاق بیفتد.
مانند اینکه برای هر فردی که آرزوی صد ساله دیگر پر از خوبی و خوشی نعمت میکنیم، میخواهیم اول از همه میزان علاقهمان را به فرد مقابل برسانیم و همانطور هرچقدر خواستار خوشی برای دیگران باشیم، انعکاس چند برابر خوبی هم به خودمان برمیگردد.
یعنی سال های زیادی مثل همین لحظه که خوشحال و شاد هستی، برایت تکرار شود.
این اصطلاح معروف را معمولا هنگام جشن ها، تولدها، شادی و خنده افراد به کار می برند. درواقع برای او آرزو می کنند این خوشحالی صد ها سال ادامه پیدا کند.
مثلا تولد دوستتان است و او مهمان هایی را دعوت کرده و غرق شادی است. وقتی وارد خانه شان می شوید با دیدن او می گویید: تولدت مبارک دوست عزیزم. صد سال به این سالها! همیشه خوشحال و خندان باشی!
یا کسی معامله ای پر سود کرده است که خیلی راضی است. خانواده و دوستانش این اصطلاح را برای او نیز به کار می برند.
همچنین این ضرب المثل به گونه دیگری هم بیان می شود: صد سال به از این سالها: یعنی سال های زیادی را بهتر از این سال ها تجربه کنی. (به مخفف بهتر)
اصطلاحی معروف بین ایرانی ها است که وقتی کسی را که دوست دارند، شاد می بینند این ضرب المثل را می گویند. نوعی آرزو و دعای خیر هم محسوب می شود.
همراهان عزیز ساعدنیوز ، زبان فارسی یکی از غنی ترین زبان های جهان است که در آن ضرب المثل های بیشماری وجود دارد. برای آگاهی بیشتر درباره این ضرب المثل ها با بخش ضرب المثل ساعدنیوز همراه باشید.
بی صبرانه منتظر نظرات مفید و ارزشمندتان درباره این ضرب المثل جذاب هستیم.