مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس xu7p با سورن پلاس XU7P دو رقیب ایران خودرو؛ کدام ارزش خرید دارد؟

مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس xu7p با سورن پلاس XU7P دو رقیب ایران خودرو؛ کدام ارزش خرید دارد؟
ساعدنیوز: مقایسه سورن پلاس با پارس XU7P نشان می‌دهد که این دو سدان خانوادگی چه مزایا و معایبی نسبت به یکدیگر دارند و به خریداران در اتخاذ تصمیمات منطقی کمک می‌کند.

به گزارش سرویس مجله خودرو ساعدنیوز، پژو 405 یکی از قدیمی‌ترین تولیدات ایران خودرو بود که بر اساس پلتفرم آن محصولات متنوعی روانه بازار شد. این خودرو در سال 1369 وارد بازار ایران شد، اما حدود 10 سال بعد نسخه فیس‌لیفت آن با نام جدید پژو پرشیا یا همان پژو پارس به بازار آمد. پژو پارس نیز تا اوایل دهه 1400 روی خط تولید قرار داشت و یکی از آخرین مدل‌های آن پژو پارس با موتور XU7P سفارشی بود که در بهار سال 1401 به خانواده این سدان محبوب ایران خودرو پیوست. نسخه فول آپشن این خودرو هم با کد ELX شناخته می‌شود که مدتی روی خط تولید حضور داشت و از امکانات بیشتری برخوردار شده بود. در ادامه به مقایسه و راهنمایی در خرید پژو پارس XU7P ELX یا سورن پلاس XU7P می‌پردازیم.

اما محصول دیگری که بر اساس پژو 405 توسعه پیدا کرد، سمند بود که با نام خودروی ملی از اوایل دهه 80 وارد بازار شد و نسخه فیس‌لیفت آن تحت عنوان سورن چند سال بعد به بازار آمد. از سال 1402 به بعد، تولید پژو پارس به طور کلی متوقف شد و جای خود را به سورن پلاس XU7P، نسخه ارتقا‌یافته سمند سورن داد. سورن پلاس با موتور XU7P در حال حاضر جانشین پژو پارس XU7P شده و تنها گزینه جایگزین آن به شمار می‌رود.

مقایسه پژو پارس XU7P ELX با سورن پلاس XU7P نشان می‌دهد که خرید کدام‌یک برای مشتری ایرانی در حال حاضر منطقی‌تر است.

مقایسه مشخصات فنی پژو پارس XU7P با سورن پلاس XU7P

موتور XU7P در واقع نسخه جدید همان پیشرانه 8 سوپاپ 1800 سی‌سی پژو 405 محسوب می‌شود که حالا روی پژو پارس و سورن پلاس نصب شده است. حداکثر قدرت موتور پژو پارس به 97 اسب بخار و 146 نیوتن.متر می‌رسد که نسبت به موتور 1800 سی‌سی پژو 405، توان و گشتاور آن مقداری کاهش پیدا کرده است. با این حال، میزان مصرف سوخت موتور XU7P طبق ادعای ایران خودرو به حدود 7 لیتر در هر 100 کیلومتر رسیده که تقریبا 2 واحد بهینه‌تر شده است.

سورن پلاس XU7P نیز از همین موتور 8 سوپاپ ارتقا‌یافته استفاده می‌کند و طبق اطلاعات رسمی، توان آن حدود 98 اسب بخار و 146 نیوتن.متر گشتاور است. هر دو خودرو از گیربکس 5 دنده دستی استفاده می‌کنند و محور محرک آنها در جلو قرار دارد.

پژو پارس XU7P

تا به اینجای کار، انتظار می‌رود که در بحث شتاب‌گیری و قابلیت‌های دینامیکی نیز هر دو خودرو شرایط یکسانی داشته باشند. اما 105 کیلوگرم وزن بیشتر سورن پلاس XU7P نسبت به پژو پارس XU7P باعث شده است که شتاب‌گیری آن حدود یک ثانیه کندتر باشد؛ شتاب پژو پارس XU7P حدود 12 ثانیه است، اما شتاب صفر تا صد سورن پلاس XU7P طبق اطلاعات شرکت سازنده 13 ثانیه ثبت شده که به نظر می‌رسد این اختلاف شتاب، تنها به دلیل اضافه‌وزن سورن پلاس باشد.

این میزان اضافه‌وزن روی مصرف سوخت سورن پلاس نیز تاثیر منفی گذاشته و مصرف آن را به 7.6 لیتر در هر 100 کیلومتر رسانده است.

بنابراین، از لحاظ شتاب و چابکی، همچنین میزان مصرف سوخت، مقایسه پژو پارس XU7P با سورن پلاس XU7P از جنبه فنی به نفع محصول قدیمی‌تر ایران‌خودرو، یعنی پژو پارس به پایان می‌رسد.

سورن پلاس XU7P

مشخصات کلی

پژو پارس XU7P

سورن پلاس XU7P

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی

خطی بنزینی

حجم موتور

1.8 لیتر

1.8 لیتر

سیلندر / سوپاپ

4 / 8

4 / 8

تنفس موتور

طبیعی

طبیعی

قدرت

97 اسب بخار

98 اسب بخار

گشتاور

146 نیوتن.متر

146 نیوتن متر

گیربکس

5 دنده دستی

5 دنده دستی

محور محرک

دیفرانسیل جلو

دیفرانسیل جلو

شتاب

12 ثانیه

13 ثانیه

سرعت

185 کیلومتر بر ساعت

190 کیلومتربرساعت

مصرف سوخت

7.06 لیتر در صد کیلومتر

7.6 لیتر در صد کیلومتر

استاندارد آلایندگی

فرمان

هیدرولیک

هیدرولیک

بدنه

سدان جمع وجور

سدان جمع و جور

نوع رینگ

آلومینیومی

فولادی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

پژو پارس XU7P

سورن پلاس XU7P

طول

4498 میلیمتر

4534 میلیمتر

عرض

1704 میلیمتر

1735 میلیمتر

ارتفاع

1410 میلیمتر

1460 میلیمتر

فاصله محورها

2669 میلیمتر

2671 میلیمتر

وزن خالص

1165 کیلوگرم

1272 کیلوگرم

تعداد سرنشین

5 نفر

5 نفر

ظرفیت صندوق عقب

470 لیتر

500 لیتر

حجم مخزن سوخت

66 لیتر

63 لیتر

قطر رینگ

15 اینچ

15 اینچ

مقایسه طراحی ظاهری پژو پارس XU7P با سورن پلاس XU7P

مقایسه پژو پارس XU7P با سورن پلاس XU7P این نکته را نشان می‌دهد که این دو مدل با وجود آنکه طی دو سه سال اخیر به بازار آمده‌اند، اما رسما به یکی دو دهه قبل تعلق دارند؛ به‌ویژه پژو پارس که در واقع همان نسخه فیس‌لیفت پژو 405 است و از لحاظ طراحی، تفاوت چندانی با محصول قدیمی پژو متعلق به دهه 80 میلادی ندارد.

اما سورن پلاس به‌عنوان نمونه فیس‌لیفت سمند، ظاهر کمی جدیدتر پیدا کرده است. به‌ویژه ارائه گرافیک جدید روی چراغ‌های آن باعث شده تا نسبت به سورن معمولی جذابیت بیشتری پیدا کند. همچنین انحناها و المان‌های طراحی به‌کاررفته در بدنه سورن پلاس نسبت به پژو پارس جدیدتر است و از جنبه زیبایی‌شناسی، ظرافت و هنرمندی بیشتری در آن احساس می‌شود.

پژو پارس همان حالت هندسی قدیمی خود را حفظ کرده و از لحاظ طراحی، حرف زیادی برای گفتن ندارد. با این حال، یک تناقض در بازار ایران وجود دارد؛ با وجود قدیمی‌بودن پژو پارس، بسیاری از مشتریان سنتی به دلیل نبود رقبای قدر و به دلایل دیگر، همچنان طرفدار پارس هستند و اصطلاحا فرم مردانه و کمی سرسخت‌تر آن در بازار کشورمان هوادار بیشتری پیدا کرده است.

پژو پارس XU7P

سورن پلاس XU7P

مقایسه طراحی داخلی پژو پارس XU7P با سورن پلاس XU7P

در مقایسه سورن پلاس XU7P با پژو پارس XU7P از لحاظ طراحی داخلی، نکته خاصی برای گفتن باقی نمی‌ماند. نمای داخلی سورن پلاس، به‌ویژه بخش داشبورد، با سورن‌های قدیمی تفاوت زیادی ندارد و همان فرم ساده، قدیمی و نه‌چندان دلچسب کماکان روی این خودرو به‌عنوان یک محصول اقتصادی داخلی عرضه می‌شود. نمای داخلی پژو پارس نیز نسبت به محصولات جدید، چندان مدرن و به‌روز نیست، با این حال در مقایسه با داشبورد قدیمی که روی پژو 405 و پژو پارس‌های مدل قبل از سال 92 نصب می‌شد، جلوه زیباتری پیدا کرده است.

البته باید گفت که کیفیت داشبورد جدید پژو پارس نسبت به گذشته خیلی افت کرده و اثری از مواد نرم در آن نیست. پلاستیک خشک به‌کاررفته در ساخت داشبورد و رودری‌های این خودرو نیز خیلی باکیفیت نیست، اما به نظر می‌رسد که کیفیت داشبورد و ادوات داخلی سورن پلاس نسبت به پژو پارس بهتر باشد و از این جهت امتیاز بالاتری به دست بیاورد.

در مورد میزان فضای داخل کابین این دو خودرو باید گفت که پژو پارس و سورن پلاس جزو سدان‌های جادار و مناسب برای استفاده 4 تا 5 نفر هستند و ازاین‌جهت، هر دو در یک رده قرار می‌گیرند. صندلی‌های ردیف عقب آنها نسبت به محصولاتی همچون دنا پلاس و رانا پلاس جادارتر است و افراد قدبلند تا حدود 180 سانتی‌متر نیز می‌توانند به‌راحتی از ردیف عقب آنها استفاده کنند.

در مورد گنجایش صندوق، سورن پلاس شرایط بهتری دارد؛ چراکه ظرفیت صندوق عقب آن برابر با 500 لیتر است، اما گنجایش صندوق پژو پارس به 470 لیتر می‌رسد. البته در این کلاس، هر دو جزو صندوق‌های جادار به حساب می‌آیند، اما به هر حال صندوق عقب سورن پلاس کمی بزرگ‌تر است.

سورن پلاس XU7P

پژو پارس XU7P

مقایسه آپشن‌ های پژو پارس XU7P ELX با سورن پلاس XU7P

شرکت ایران‌خودرو تمایل چندانی به اضافه‌کردن آپشن‌های آنچنانی روی محصولات خود ندارد و در پژو پارس و سورن‌های قدیمی نیز این رویه تکرار شده است. با این حال، پژو پارس XU7P سفارشی ELX با امکانات بیشتری نسبت به گذشته همچون ترمزهای چهارچرخ دیسکی، رینگ‌های آلومینیومی، سنسور نور و باران، سنسور فشار باد تایرها، صندلی‌های برقی، نمایشگر لمسی مالتی‌مدیا و دوربین عقب ارائه شده است.

اما سورن پلاس دارای سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف در سربالایی، نشانگر تعویض دنده، دی‌لایت، نمایشگر لمسی مالتی‌مدیا، دوربین عقب و تنظیم پشتی صندلی‌های جلو به‌صورت برقی است. بنابراین، از لحاظ برخورداری از سیستم‌های کنترل کشش و پایداری و کنترل توقف در سربالایی، به‌طور محسوس نسبت به پژو پارس برتر است. با این حال، سورن پلاس سنسور نور (اتولایت)، ترمز دیسکی عقب و تنظیم تمام برقی صندلی‌های جلو ندارد.

پژو پارس XU7P سفارشی ELX

سورن پلاس XU7P

کروز کنترل

کروز کنترل هوشمند

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

ضد واژگونی

اتو پارک

سنسور جلو

سنسور عقب

دارد

دارد

سنسور باران

دارد

سنسور فشار باد تایر

دارد

دارد

رادار نقطه کور

رادار تغییر لاین

رادار تصادف جلو

رادار تصادف عقب

ترمز ضدقفل

دارد

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری خودکار

ترمز پارک برقی

اتولایت

دارد

دی لایت

دارد

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

دارد

گرمکن فرمان

پدال شیفتر

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

دارد

سیستم صوتی

4 اسپیکر

4 اسپیکر

ناوبری

نمایشگر هداپ

دوربین عقب

دارد

دارد

دوربین 360 درجه

کیسه هوا

2 عدد

2 عدد

ورود بدون کلید

استارت بدون کلید

تهویه اتوماتیک

دارد

دارد

صندلی برقی راننده

دارد

دارد (فقط پشتی)

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

دارد (فقط پشتی)

گرمکن صندلی جلو

سردکن صندلی جلو

ماساژور صندلی جلو

آینه بغل برقی

دارد

دارد

گرم‌کن آینه بغل

پانوراما

سانروف

خرید پژو پارس XU7P ELX یا سورن پلاس XU7P

با توجه به نبود خودروهای هم‌رده خارجی با قیمت مناسب در بازار ایران، خودروهایی همچون پژو پارس و سورن پلاس به‌عنوان توفیق اجباری و انتخاب ناگزیر مشتریان ایرانی محسوب می‌شوند و فروش بالایی در بازار دارند.

پژو پارس XU7P

اگر بخواهیم برای خرید خودرو از بین این دو یکی را انتخاب کنیم، می‌توان گفت پژو پارس برای افرادی که به دنبال ظاهر مردانه‌تر، شتاب بیشتر، مصرف سوخت کمتر و آپشن‌هایی همچون سنسور نور و باران یا ترمزهای چهارچرخ دیسکی هستند، گزینه بهتری به شمار می‌رود.

اما خرید سورن پلاس XU7P به‌عنوان جایگزین پژو پارس می‌تواند برای افرادی که به دنبال طراحی ظاهری جدیدتر و امکانات ایمنی مثل کنترل پایداری و کنترل توقف در سربالایی هستند، گزینه مطلوب‌تری باشد.

سورن پلاس XU7P

از لحاظ رونق خرید و فروش، هر دو خودرو در بازار به یک اندازه خرید و فروش می‌شوند و از این جهت خیلی برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند. کیفیت سواری آنها نیز در یک حد است و چندان خشک نیست. از لحاظ هندلینگ و پایداری نیز اگرچه هر دو خودرو شرایط یکسان و قابل قبولی دارند، با این حال، وجود سیستم‌های کنترل کشش و پایداری در سورن پلاس می‌تواند از انحراف بدنه این خودرو، به‌ویژه در شرایط لغزنده به نحوی مطلوب‌تر جلوگیری کند.

منبع: خودرو 45


برای مشاهده سایر مطالب مربوط به خودرو با سرویس مجله خودرو ساعدنیوز همراه باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها