عکس | تماشای صبحانه با زرافه‌ها شما رو معتاد می‌کنه / بدآموزی‌های سینما تا کی؟!

  جمعه، 19 بهمن 1403 ID  کد خبر 428978
عکس | تماشای صبحانه با زرافه‌ها شما رو معتاد می‌کنه / بدآموزی‌های سینما تا کی؟!
ساعدنیوز: نمایش مصرف مواد مخدر در فیلم کمدی «صبحانه با زرافه‌ها» باعث واکنش مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر شد. این فیلم که به شکل طنز به موضوع اعتیاد پرداخته، نگرانی‌هایی درباره تأثیر منفی آن بر افکار عمومی ایجاد کرده است. ستاد مبارزه با مواد مخدر خواستار اصلاح شیوه‌های نمایش چنین مسائلی در سینما و تأکید بر پیام‌های پیشگیرانه شده است.

به گزارش سرویس جامعه ساعدنیوز، در 98 دقیقه فیلم کمدی صبحانه با زرافه‌ها، بازیگران، تقریبا هر 10 دقیقه یک بار، با شوخی و خنده، کوکائین مصرف می‌کنند.سعید صفاتیان، مدیرکل اسبق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، در انتقاد به نمایش و مصرف گسترده مصرف مواد مخدر (کوکائین) در فیلم کمدی «صبحانه با زرافه‌ها» گفت: اگر در صحنه‌های فیلمی استفاده مواد مخدر در فرد عوارضی را ایجاد کند و فیلم، این عوارض و پیامدهای آن را به نمایش بگذرد مشکلی ندارد اما اینکه هنرپیشه‌ها در صحنه‌های مختلف با شادی و خنده مواد مصرف کنند، قطعا ایراد دارد.

در تولیدات سینمایی چند سال گذشته مثل دینامیت و تگزاس هم شوخی بی‌اندازه با مصرف مواد مخدر وجود دارد. مثلا بخش مهمی از اصل داستان فیلم کمدی تگزاس درباره مواد مخدر است و این فیلم بدون محدودیت سنی نمایش داده شد. در صبحانه با زرافه‌ها، مصرف مخدر کوکائین به صورت پی‌در‌پی و جذاب و به عنوان راه‌حلی برای فرار از مشکلات معرفی می‌شود. هنرمندان در این فیلم، ماده مخدر را با تصاویری جالب مصرف می‌کنند. حتی دکتر فیلم که یک جراح است و جایگاه اجتماعی بالاتری دارد، مرتب در حال مصرف مواد مخدر است و الکلی هم هست.

سینما به راحتی می‌تواند بر تغییر دیدگاه مردم و خطوط فکری بینندگان نسبت به زندگی تاثیر بگذارد. این تاثیر آنقدر بالا است که نتیجه یک پژوهش نشان می‌دهد در ازای هر یک دلار هزینه بابت پیشگیری در حوزه مواد مخدر در فیلم‌ها، حداقل ده دلار در هزینه‌های سلامت جسمی، روانی و اجتماعی در آینده صرفه جویی می‌شود. این در حالی است که در بسیاری از سریال‌ها تشویق به مصرف بیش از پیشگیری از سوء مصرف وجود دارد.

سروش صحت، کارگردان و نویسنده صبحانه با زرافه‌ها، در مصاحبه‌ای گفته که اگر ما در فیلم درباره موادمخدر صحبت کردیم، به‌معنای ترویج آن نیست، بلکه می‌خواستیم با زبان شوخی نشان دهیم که مشکلات از همان نشأت می‌گیرد.اما در مقابل دکتر امیرمحمود حریرچی، جامعه‌شناس، می‌گوید که این میزان از شوخی با موادمخدر برای نشان‌دادن عوارض آن قابل‌قبول نیست و منجر به عادی‌انگاری مصرف در نگاه بیننده می‌شود. در این فیلم جذابیت‌های مصرف مواد مخدر بیشتر از نشان دادن مضرات آن است.

حمیدرضا شالبافان، سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت معتقد است برگزاری جلسات تخصصی سازندگان فیلم‌ها با ستاد مبارزه با مواد مخدر، متولیان حوزه سلامت و وزارت بهداشت قبل از آغاز ساخت فیلم‌ها ضروری است و این جلسات باید از حالت پیشنهاد خارج شده و رویکرد دائمی در ساخت فیلم‌ها شود. از طرفی مسئولیت پذیری سازندگان این فیلم‌ها در خصوص محتوا هم باید افزایش پیدا کند.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با جامعه روی لینک کلیک کنید


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر