به گزارش سرویس خبر با تو ساعدنیوز، بارها این ضربالمثل را شنیدهایم که "مرگ شتری است که درِ خانه همه میخوابد ، این روزها حتی مردن هم دیگر ساده نیست، نه اینکه نوع مردن ساده نباشد بلکه هزینههای سرسامآور مردن، آن را برای بازماندگان به مسئلهای سخت بدل کرده است به ویژه در مناطقی چون استان خوزستان که بافت قومی و قبیلهای بر آن حاکم است و رسوم بسیار نادرستی هنوز بر مراسم ختم سایه افکنده، رسومی که اکثریت مردم نیز از آن بیزار بوده ولی به دلیل نکوهش اقلیتی مجبور به انجام آن هستند.
آنچه امروزه باعث هجوم سرسام آور هزینهها به سوی بازماندگان فرد متوفی شده ناشی از دو مسأله است: مسأله اول رسوم غلط در مراسم ختم و مسأله دوم تجملگرایی که خود ناشی از فرهنگ غلط است که این مسائل در تضاد مستقیم با سبک زندگی اسلامی مورد نظرمقام معظم رهبر جمهوری اسلامی ایران قرار دارند. مردم به خوبی مطلع هستند که آنچه میت بدان از زمان احتضار، تغسیل، تکفین، تدفین و پس از آن نیاز دارد تنها خیرات است که این خیرات از طریق بازماندگان به روح وی میرسد و متاسفانه رسوم غلط و هزینههای زیاد مردن امروز باعث شده نه تنها چنان خیراتی به میت نرسد بلکه گاهی اوقات شنیده شده که فردی پول بهرهای یا نزول دریافت کرده تا هزینه مراسم ختم فرد فوت شده از خانوادهاش را بدهد زیرا که این فرد بخاطر اینکه مورد سرزنش دیگران قرار نگیرد که "مردهاش را دوست نداشت" باید هزینههای سرم سامآوری که نیازی به آن نیست را متحمل شود. آداب و رسوم غلط در مراسم ختم و هزینههای غیرمنطقی که برای مردن یک فرد خرج میشود، به پای هزینه یکسال زندگی یک فرد نمیرسد و در این اوضاع نامناسب اقتصادی و در حالی که آمار ازدواج جوانان در حد قابل ملاحظهای کاهش داشته، هزینههای گزافی برای مردن یک فرد خرج میشود که میتواند در راههای بهتری همچون ازدواج جوانان یا کمک به مستمندان هزینه شود.
چرا باید شاهد باشیم که فردی نزول میگیرد فقط بخاطر اینکه ولیمه مراسم ختم را مهیا کند و روح میتش رنج بکشد؟ چرا در مراسم ختم میبینیم که تاج گلهای آنچنانی با هزینه زیاد برای یک روز سفارش داده میشود در حالی که هیچ تاثیری بر میت ندارد؟ چرا باید شاهد باشیم که مداحی در مراسم ختم با دریافت پول زیاد تنها درصدد است تا انسانها را با القاب کاذب و پستها ماورایی صدا بزند در حالی که فراموش کرده انسانیت به پست و مقام نیست؟ و دهها چرای دیگر که تنها رسوم غلط ما و منطقه ما باعث به وجود آمدن آنها شده است. آنچه که لازمه تغییر رسوم غلط در منطقه ما است، عزم مردم و همه بزرگان طوایف وایالات است و اگر بزرگان اقوام خود پیشقدم برداشته شدن رسمهای غلط و پیشروی به سمت آداب اسلامی باشند به هیچ عنوان هزینههای گزاف بر خانوادهها تحمیل نشده و در قبل آن نیز میتوان شرایط ازدواج جوانان یا سایر نیازهای دیگر را فراهم ساخت* . وجود رسوم غلط تیرندازی در مراسم های عروسی وعزا در میان اقوام مختلف همیشه مشکلاتی را به همراه داشته است که بنظر میرسد باید تمام قومیت ها راهکاری برای ازبین بردن این رسم های غلط بیابند و اجازه ندهند سنت های پسندیده و پذیرفته شده ای که از نیاکان به ارث رسیده اینگونه دستمایه اشتباهات شود . امید است که همه اقوام وبزرگان طوایف وایالات خوزستان نسبت به عدم اجرای این رسومات غلط در مراسم ختم همکاری لازم را داشته باشند.
برای مشاهده سایر اخبار خبر با تو کلیک کنید