به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرارو، «داستان کرالا» یکی از فیلمهایی است که ساخت آنها این نگرانی را ایجاد میکند که بالیوود در حال گسترش تبلیغات فرهنگی برای حمایت از حزب حاکم هند در آستانه انتخابات است.
در تریلر این فیلم که در صدر گیشه فیلمهای درحال نمایش در هند قرار دارد، به قاچاق دختران بیگناه در جهت تروریسم اشاره میشود. همچنین ادعا میشود که ساخت این فلیم الهام گرفته از داستانهای واقعی است.
این فیلم که داستانی تخیلی درباره یک زن هندو را روایت میکند که به اسلام گرویده و افراطی شده است، از نظر درآمد در رتبه دوم فیلمهای نمایش داده شده در سال 2023 قرار دارد.
منتقدان این فیلم و دیگر فیلمهای اخیر، تهیهکنندگان را به نشر اکاذیب و دامن زدن به تفرقه و تبلیغ علیه اقلیت مسلمان، پیش از انتخابات سراسری که قرار است در سال آینده برگزار شود، متهم کردهاند.
سودیپتو سین، کارگردان فیلم، در پاسخ به سؤال خبرگزاری فرانسه در مورد تمایلات سیاسی خود گفت: من به همه احزاب سیاسی پیشنهاد میکنم از فیلم من بهره ببرند و از آن برای منافع سیاسی استفاده کنند.
این درحالی است که پرجمعیتترین دموکراسی جهان سابقه طولانی در زمینه سانسور فیلم دارد، اما منتقدان اشاره میکنند که بخش تولید فیلم هند به طور فزایندهای فیلمهایی تولید میکند که ایدئولوژی مشابهی با دولت ناسیونالیست نخست وزیر نارندرا مودی دارند.
به گفته نیلانجان موکوپادهای، روزنامهنگار و نویسنده، سینما برای هندیها جذابیت ویژهای دارد و از این رو رسانهای بینظیر در توانایی خود برای دسترسی به عموم است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تحت رهبری مودی، فیلمها به طور فزایندهای برای انتشار پیامهای تفرقه افکنانه مورد استفاده قرار گرفته اند که تعصبات شناخته شده توسط رهبران سیاسی را تقویت میکند.
نیلانجان افزود: این فیلمها همین کار را میکنند: نفرت را به مردم منتقل میکنند تا تعصبهایی علیه اقلیتهای مذهبی ایجاد کنند.
انتشار «داستان کرالا» در ماه میمصادف با انتخابات در ایالت جنوبی کارناتاکا بود که حزب بهاراتیا جاناتا (حزب مردم) به رهبری مودی در آن شرکت کرد و به درگیریهای خشونتبار منجر شد که یک کشته برجای گذاشت.
مودی در جریان یک گردهمایی انتخاباتی از این فیلم حمایت کرد و حزب مخالف کنگره را به حمایت از گرایشهای تروریستی متهم کرد.
برخی استدلال میکنند که این فیلم کمهزینه مبتنی بر نظریههای «عشق و جهاد» است که مردان مسلمان را متهم میکند که به دنبال جذب زنان هندو هستند.
سازندگان فیلم ادعاهای نادرست قبلی خود مبنی بر اینکه دولت اسلامی (داعش) 32000 زن هندو و مسیحی را از کرالا که دارای تنوع مذهبی است به خدمت گرفته است، پس گرفتند.
کارگردان این فیلم تماشای 14 درصدی فیلمش در جمعیت 1.4 میلیارد نفری هند را موفقیت بزرگی خواند که قدرت حقیقت را نشان میدهد.
وی با رد اتهام استفاده تبلیغاتی از بالیوود، تولید چنین فیلمهایی را حتی در هالیوود امری عادی خواند.
این فیلم در حالی اکران شده که هند پخش مستند اخیر بیبیسی درباره نقش آقای مودی در گسترش خشونتها در این کشور را «تبلیغات خصمانه» خوانده و ممنوع کرده است.
اعضای حزب مودی نمایشهای رایگان این فیلم را ترتیب دادند که گوپال کریشنا آگاروال، سخنگوی ارشد حزب حاکم گفت که این فیلم یک ابزار ارتباطی بود تا یک ابزار سیاسی رسمی.
در تلاش برای تشویق تماشاگران، دو دولت ایالتی به رهبری حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) مالیات بر بلیطها را کاهش دادند.
سودیر میشرا، کارگردان کهنه کار، از این مسیر جدید دفاع کرد و گفت: سینما همیشه به عنوان یک ابزار تبلیغاتی مورد استفاده قرار گرفته است. آیا هالیوود این کار را نمیکند؟ و به ویژه به مجبوعه «رمبو» با بازی ستاره آمریکایی سیلوستر استالونه اشاره کرد.
پیش از آخرین انتخابات ملی در سال 2019، مودی به گرمی از ستارگان بالیوود استقبال کرد و آنها تصاویر خود را با او در شبکههای اجتماعی منتشر کردند و هزاران بازدید را به دست آوردند. گزارشهای رسانهها میگویند که آنها درباره ملت سازی بحث کردند.
سانجی کاک کارگردان مستند گفت فیلمهای جدید به شدت ایدئولوژیک هستند و دیدگاه گروههای راستگرای حاکم، ملیگرایی هندو و ضد مسلمانان را منتشر میکنند.
از فیلمهای قابل توجه اخیر میتوان به پروندههای کشمیر (2022) اشاره کرد که جزئیات وحشتناکی از درگیریها در کشمیر تحت کنترل هند طی سالهای 1989-1990 را بیان میکند.
در همین حال، فیلم «گودهرا» آتشسوزی قطار در سال 2002 را بررسی میکند که منجر به کشته شدن 59 زائر هندو و آغاز شورشهای فرقهای مرگبار در گجرات شد و تریلر آن بهطور تاریک نشان میدهد که خشونت یک توطئه از پیش طراحیشده بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت تحت رهبری مودی، از فیلمها به طور فزایندهای برای انتشار پیامهای تفرقهانگیزانه استفاده کرده که درواقع در راستای افکار و اندیشههای شناخته شده رهبران سیاسی است.