همه می دانند ارزهای دیجیتال ذاتا ریسکی هستند چون هیچ نهاد مرکزی مانند دولت بر عملکرد آنها نظارت نمی کند. در نتیجه خطرات جدی مانند هک شدن و کلاهبرداری به شدت آنها را تهدید می کند. با ما همراه باشید تا شما را با خطرات و مشکلاتی که کابوس سرمایه گذاران رمزارزهاست آشنا کنیم تا درگیر اینگونه مشکلات نشوید.

عدم شناسایی ارزهای دیجیتال مناسب برای سرمایه گذاری
اگر بتوان ارزهای مناسب را شناسایی کرد می توان سرمایه گذاری پرسودی داشت. اما این امر، کار بسیار دشوار است. مخصوصاً برای افرادی که به تازگی وارد این بازار مالی شده اند و اطلاعات چندانی در مورد آن ندارند. منظور از ارز مناسب، پروژه ای است که هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ کاربردی قوی است و در آینده می تواند رشد چشمگیری داشته باشد. تشخیص چنین پروژه هایی به تجربه و دانش کافی نیاز دارد. برای اینکار توصیه میکنیم حتما تحلیل ارزهای دیجیتال را از سایت میهن سیگنال مطالعه نمایید تا بهترین فرصت های سرمایه گذاری را پیدا کنید.
چارلی مانگر – معاون ارشد وارن بافت :
یک عده روی چیزی به بی ارزشی سرمایه گذاری می کنند و عده ای دیگر دوست ندارند از قافله جا بمانند و جا پای آن ها می گذارند!
2. کلاهبرداری در بازار رمزارزها
کلاهبرداری یکی از بزرگ ترین خطراتی است که دارایی افراد در بازار کریپتو را تهدید می کند. ادعای برخی پروژه ها مبنی بر کسب سودهای کلان در کمترین زمان ممکن است عده ای را وسوسه کند که سرمایه خود را در پروژه ای که اساس آن کلاهبرداری است وارد کنند. برخی از این پروژه ها در ابتدا سودهایی به سرمایه گذاران می دهند و آنها را برای سرمایه گذاری بیشتر ترغیب می کنند اما در نهایت علاوه بر سودی که پرداخت کرده اند کل سرمایه فرد را نیز تصاحب خواهند کرد.

3. عدم وجود قانون گذار در بازار ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال دارایی های غیرمتمرکز هستند. با اینکه عدم تمرکز مزایای زیادی دارد اما مشکلاتی را نیز ایجاد می کند. عدم وجود قانون گذاری مانند دولت باعث می شود که شرایط برای کلاهبرداری، هک، سرقت و قانون شکنی فراهم شود. این در حالی است که هر روز بر تعداد افرادی که در این فضا فعالیت می کنند افزوده می شود، پس باید قانونی برای اداره کردن آن وجود داشته باشد. البته مجلس ایران اخیرا اعلام کرده به دنبال قانون گذاری در این حوزه است که امیدواریم این مهم تحقق یابد.
4. وجود قانون گذار و خطرات مربوط به آن
با اینکه قانون می تواند برخی مشکلات را از بین ببرد اما ممکن است مشکلاتی نیز به بار آورد. چون ویژگی اصلی فناوری بلاک چین غیرمتمرکز بودن است. پس نیاز به قانون و قانون گذار موردی است که همواره جای بحث دارد.
از طرفی اگر یک قانون خاص در این بازار تصویب شود ممکن است آن را با نزول شدید مواجه کند و سرمایه عده زیادی را به خطر بیندازد. مثلاً اگر معامله یک سری ارز دیجیتال ممنوع شود این سؤال مطرح می شود که تفاوت آن ها با بقیه ارزهای دیجیتال چیست؟ چنین مواردی موجب می شود تا نهادهای نظارتی نتوانند قوانین دقیقی برای نظارت بر این بازار تصویب کنند. آخرین وضعیت قانونگذاری مجلس ایران در خصوص رمزارزها در رسانه های معتبر/rc.majlis.ir/fa وarzdigital.com وmihansignal.com وmihanblockchain.com بازتاب میشود.
5. خطر هک شدن و سرقت دارایی در بازار ارزهای دیجیتال
به طورکلی، هک کردن شبکه یک ارز دیجیتال کار دشواری است اما غیرممکن نیست. پس امکان هک شدن پلتفرم های مختلف و ازدست دادن دارایی های سرمایه گذاران آن وجود دارد. در این میان صرافی ها آسیب پذیرتر هستند. حتی بزرگ ترین آنها نیز با این خطر تهدید می شوند؛ همان طور که صرافی کوکوین هک شد و دارایی بسیاری از کاربران آن به سرقت رفت. این اتفاق در چندین مورد دیگر نیز رخ داده و موجب ازدست رفتن سرمایه عده زیادی شده است.
خطر هک شدن بیش از هر پلتفرم دیگری، پلتفرم های دیفای را تهدید می کند. در واقع این پلتفرم ها در برابر حملات هکرها بسیار آسیب پذیر هستند. پس اگر قصد استفاده از آنها را دارید بایستی نکات امنیتی را به طور کامل رعایت کنید تا قربانی حمله هکرها نشوید.

6. طرح های پامپ و دامپ
گاهی اوقات توکن هایی در بستر شبکه های بزرگی مانند اتریوم و ترون ساخته می شوند و نظر کاربران را به سمت خود جلب می کنند. چنین اقدامی اصلاً کار دشواری نیست و شاید هر شخصی با دانش متوسط هم بتواند آنها را بسازد. اما مشکل زمانی ایجاد می شود که هدف از ایجاد این توکن ها، کسب سود برای سازنده به قیمت تحمیل ضرر به خریداران باشد. پس پیشنهاد می شود هر توکنی با هر نامی را به قصد کسب سود خریداری نکنید چون ممکن است سازنده توکن تمام توکن های خود را بفروشد و چیزی جز ضرر عاید خریداران نشود.
ایوان گلدفاین - رئیس بانک مرکزی برزیل :
بیت کوین یک دارایی مالی بدون تعادل است و مردم چون معتقد هستند که ارزشش بیشتر خواهد شد، اقدام به خرید آن می کنند. این یک حباب معمولی و یک طرح هرمی است.
7. قراردادهای هوشمند و استفاده نامناسب از آنها
همانطور که وبسایت mihansignal.com نوشته ، قراردادهای هوشمند یکی از بزرگ ترین پیشرفت ها در حوزه ارزهای دیجیتال هستند و کاربردهای زیادی دارند اما متأسفانه گاهی اوقات با هدف کلاهبرداری ایجاد می شوند. نمونه ای از این مورد همان طرح های پامپ و دامپ است. برخی از این قراردادها نیز ممکن است دارایی شما را قفل کنند و تا زمان نامشخصی اجازه فروش آن را ندهند.
8. خطر اینفلوئنسرها برای ارزهای دیجیتال
امروزه عده ای هستند که تأثیر زیادی بر بازار کریپتو دارند. از جمله این افراد ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا است. وی هر زمان در مورد یک دارایی مخصوصاً میم کوین ها (دوج کوین و شیبااینو و ...) صحبت می کند قیمت آن به شدت دچار تغییر می شود. مثلاً اگر صحبت او جنبه مثبت و حمایت داشته باشد قیمت افزایش و اگر جنبه منفی داشته باشد قیمت کاهش می یابد. گاهی اوقات حتی انتشار یک پست در توییتر با مضمونی مرتبط نیز می تواند بر قیمت این رمزارزها تأثیرگذار باشد.
با وجود چنین افرادی که تا این حد بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیر دارند شاید دیگر به راحتی نتوان گفت که ماهیت این بازار غیرمتمرکز است و در اختیار هیچ شخص یا نهاد و ارگانی نیست. در واقع وجود افرادی مانند ایلان ماسک حضور در بازار کریپتو را خطرناک می کند.

9. خطاهای انسانی و خطرات ناشی از آن
یکی دیگر از خطرات و مشکلاتی که در بازار کریپتو وجود دارد خطاهای انسانی است. به عنوان مثال اگر کاربری ارز دیجیتال موردنظر خود را به آدرس اشتباهی ارسال کند تمام آن را از دست می دهد و هیچ راهی برای بازگشت دارایی وی وجود ندارد. تعداد این خطاها که بیشتر از طرف افراد تازه وارد و بدون دانش اتفاق می افتد بسیار زیاد است. برخی از آنها در گزارش خبرآنلاین اینگونه آمده است:
- تنظیم اشتباه گس فی (gas fee)
- سفارش گذاری اشتباه
- رعایت نکردن نکات امنیتی مانند قطع ارتباط کیف پول با پلتفرم دیفای بعد از معامله
- اشتباه در استفاده از دیفای یا Dapp
10. امکان تقلبی بودن بیت کوین و کوین ها
جالب است بدانید علاوه بر تمام آنچه در بالا گفته شد امکان تقلبی بودن ارز بزرگی مانند بیت کوین نیز وجود دارد. در واقع ازآنجاکه امروزه بازار ارزهای دیجیتال بسیار محبوب شده امکان تقلب در آن افزایش یافته است. از جمله این تقلب ها می توان به مبادلات جعلی و صرافی های تقلبی اشاره کرد. پس در این زمینه باید دقت زیادی کرد تا جزو مال باختگان نباشیم.
نتیجه گیری
امروزه ارزهای دیجیتال به عنوان یک دارایی در بین مردم مورد معامله قرار می گیرند و اکثر کشورها نیز آنها را پذیرفته اند. اما این یک واقعیت است که رمزارزها ذاتاً خطرناک و ریسکی هستند. آگاهی از وجود خطرات و مشکلاتی که در مورد آنها وجود دارد می تواند دارایی شما را کمتر در معرض خطر قرار دهد. پیشنهادی که در این زمینه داده می شود کسب دانش و آموزش است. هر چه دانش بیشتری در این زمینه به دست آورید در معرض خطرات کمتری قرار می گیرید و بهتر می توانید با خطرات و مشکلات موجود مقابله کنید.
منابع:
https://www.khabaronline.ir/news/1613066/%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%B7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D8%AC%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF
https://mihansignal.com/how-hackers-hack-crypto-wallets/
https://wallex.ir/blog/increase-the-security-of-cryptocurrency-assets/