10 لوکیشن بینظیر برای عکاسی در تبریز/ 10 فضای بینظیر که نمیشه ازشون دل کند!
به گزارش سرویس گردشگری ساعد نیوز، در ادامه با 10 مکان دیدنی تبریز را خواهید شناخت که می توانید عکس های فوق العاده جذابی را در این اماکن ثبت کنید.
1- خانه امیرنظام گروسی
خانه ای با حیاط حوضدار و پنجره های رنگی
از دوره قاجار بناهای قشنگی در تبریز به یادگار مونده که خونه امیرنظام یکی از این بناهاست. این خونه در محله ششگلان که یکی از محله های قدیمی تبریزه، قرار داره. در دوره قاجار عمارتهای فوق العاده ای در این محله ساخته شده بود که خانه امیرنظام گروسی یکی از باارزش ترین بازمانده این خانه هاست، که هنوز هم خیلی قشنگ و با عظمته. این عمارت که امروز تبدیل به موزه قاجار شده، در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و در دوره ناصرالدین شاه، توسط امیر نظام گروسی ساخته شد. ساختمان موزه قاجار دو طبقه داره.
موزه قاجار در محله ششگلان، جنب بیمارستان کودکان، پشت مدرسه شیخ عطار قرار دارد
2- خانه بهنام
شهر تبریز به دلیل داشتن گنجینهای از خانههای تاریخی، دومین شهر کشور از نظر تعداد خانههای تاریخی میباشد. جالب است بدانید حدود 300 خانه تاریخی در دل تبریز قرار گرفته است که یکی از این خانه ها، خانه بهنام یا خانه گنجهای نام دارد. خانه ای که قدمتش همزمان با زوال حکومت زندیه بود اما در زمان حکومت قاجار به دوران اوج شکوه خود رسید.
خانه بهنام در میدان ساعت، محله مقصودیه تبریز قرار دارد
3- خانه لاله ای
جالب است بدانید این خانه در سال 1350 توسط شخصی به نام حاج حسین لاله ای خریداری شده و از آن پس به خانه لالهای معروف میشود. البته در حیاط خانه نیز گلهای لاله بسیار زیبایی را خواهیم دید.
این خانه باشکوه با معماری فقالعاده خود یکی از زیباترین جاهای دیدنی تبریز شناخته شده که میتوانید از آن دیدن کنید.
خانه لالهای این خانه متعلق به دوران پهلوی است و در خیابان ارتش جنوبی، کوچهی صدر قرار دارد
4- خانه نیکدل
یکی از معدود خانههای تبریز از که مزین به هنر آینهکاری میباشد.
خانه ای است که علاوه بر معماری زیبایش گنجینهای از وسایل با قدمت تاریخی بالایی را در خود جای داده است.
دارای نقاشیهای چشم نواز و محیطی آرامش بخش است.
زمانی محل زندگی یکس از مردان شجاع دوران مشروطه به نام ستارخان بوده است.
خانه ی نیکدل در خیابان مقصودیه تبریز قرار داره
5- میدان ساعت
میدان ساعت تبریز از قدیمیترین جاهای دیدنی تبریز است و بهعنوان سمبل این شهر شناخته میشود. این میدان تاریخی که نام دیگر آن میدان شهرداری تبریز است، یکی از معروفترین جاهای دیدنی آذربایجان شرقی هم محسوب میشود. میدان شهرداری در مرکز شهر تبریز قرار دارد و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. میدان ساعت تبریز که نام دیگر آن میدان شهرداری تبریز است سال 1314خورشیدی به دستور رضا خان و با نظارت مهندسهای آلمانی ساخته شد. به همین دلیل است که سبک معماری این عمارت شبیه به بناهای آلمانی است؛ البته طراحی عمارت شهرداری را «آودیس اوهانجانیان» انجام داده است. او در سالهای 1919 تا 1921میلادی وزیر راهوشهرسازی کشور ارمنستان بود و پس از آن به ایران مهاجرت کرد و در تبریز ساکن شد.
6- ایستگاه متروی شهید بهشتی
یکی از ایستگاههای متروی تبریز است که در چهارراه شهید بهشتی (منصور سابق) و در خیابان امام خمینی واقع شدهاست. محوطه این ایستگاه خاص و زیبا بوده و برای عکاسی بسیار مناسب است.
7- تفرجگاه عون بن علی
عینالی که عینال–زینال نیز خوانده میشود، کوه و آرامگاهی بر فراز رشتهکوه سرخ رنگ سرخاب در شمال شهر تبریز است. از نظر تاورنیه در سفرنامهٔ خود، پیش از ورود اسلام به ایران در محل کنونی آرامگاه عون ابن علی، آتشکده و عبادتگاهی بوده که پس از اسلام به زیارتگاه تبدیل شدهاست بر فراز کوه عون بن علی بقعهای وجود دارد که قدمت آن به دوره ایلخانی باز میگردد و منسوب به دو تن از فرزندان حضرت علی (ع) به نامهای عون بن علی و زید بن علی است.
8- ائل گلی تبریز
شاهگولی (دریاچهٔ شاه) یا ائلگولی (دریاچهٔ مردم) یکی از مهمترین گردشگاههای شهر تبریز است که در جنوب شرق آن و در 7 کیلومتری مرکزشهر واقع شده است.
.احداث بنای اولیه این پارک به زمان پادشاهان آق قویونلو میرسداما در زمان صفویه توسعه یافته است.قبل از آن به عنوان آبگیر در آبیاری باغات و مزارع اطراف کاربرد داشت.بازسازی استخر در سال 1200 ه.ق انجام یافت.عبارت ائل گلی بعد از انقلاب به این پارک گفته شد.در واقع پیشوند شاه به معنی بزرگ و گول در زبان ترکی به معنی استخر می باشد.شاهگولی یعنی استخر بزرگ و واقعا هم همینطور است بطوریکه وسعت استخر 5 هکتار می باشد.مجموعه باغ شاهگلی در سال 1309 ه.ش به گردشگاه تبدیل شد.طول هر ضلع پیاده روی در اطراف استخر حدود 240 متر است.عمق استخر هم در گوشه های آن متفاوت و بین 3 تا 12 متر است.آب استخر از طریق شاه آرخی(نهرشاهی)از مهران رود تامین می شود.عمارت کلاه فرنگی وسط استخر محل اقامت ولیعهدان قاجار بود.این عمارت در سال 1350 ه.ش بازسازی گردیده و به شکل کنونی در دو طبقه ساخته شده است.
9- مسجد کبود
از برجستهترین جاهای دیدنی تبریز، مسجد کبود در این شهر است. مسجد کبود تبریز با معماری بسیار زیبا و منحصربهفردش، متعلق به قرن نهم هجری قمری و باقی مانده از دوران پادشاهی قراقویونلوها است و در یکی از کهنترین و تاریخیترین محلههای شهر تبریز قرار دارد.
گرچه تبریز پایتخت فرمانروایی قراقویونلوها بوده است، مسجد کبود تنها اثر تاریخی باقی مانده از این دوره تاریخی در تبریز به شمار میرود. این بنا را به دستور سلطان جهانشاه، فرمانروای مقتدر قراقویونلوها ساختهاند. با دقت در جزئیات بنا و نگارههای داخل مسجد کبود، میتوان بخشی از هویت، تاریخ و تمدن اسلام در تبریز کهن را دید. مسجد کبود یکی از چهار مسجد تزیین شده با کاشیکاریهای آبی در جهان به شمار میرود. نام مسجد کبود نیز بر اساس رنگ نمای این بنا انتخاب شده است.
10- پارک مینیاتوری تبریز
پارک مینیاتور که در انتهای پارک آنالار و آتالار قرار دارد، اولین پارک موضوعی تبریز است