به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا،خواه به کودک تان 3 ماه یا 3 سال شیر داده باشید، اما قطع شیردهی می تواند فرآیند پیچیده و احساسی باشد. بعضی از زنان در زمان قطع شیردهی حتی افسردگی های بالینی را تجربه می کنند. هیچ تعجبی وجود ندارد، چون شیردهی تولید هورمون اکسی توسین را افزایش می دهد، که به دلیل ماهیت احساس خوب این هورمون، آن را "هورمون عشق" می نامند. زمانی که شیردهی را متوقف می کنید، خب هورمون اکسی توسین چه می شود. در همان زمان، بسیاری از زنان در مورد هر چیزی از قبیل "کودک من خیلی زود بزرگ شده است" تا "من آمادگی قطع شیردهی را نداشتم" احساسی عمل می کنند. جین روپر، نویسنده کتاب خاطرات والدینی با عنوان "Double Time" از افسردگی پس از قطع شیردهی رنج می برد، و 10 راهکار برای هدایت اینکه چگونه به شادمانی مادرانه تان برگردید، ارائه می دهد.
10 روش برای کنترل افسردگی بعد از قطع شیردهی
1. بدانید که این اتفاق واقعی است
افسردگی پس از قطع شیردهی اغلب در هیچ جایی به عنوان افسردگی پس از زایمان مورد بحث و بررسی قرار نمی گیرد، اما به عنوان یک موضوع مشروع مستحق مراقبت و توجه است. روپر می گوید: "آگاهی رو به رشدی وجود دارد"، اگرچه آگاهی عمومی هنوز راه زیادی برای رشد پیش رو دارد. اما تغییرات هورمونی همان تغییرات هورمونی است، خواه بعد از تولد نوزاد یا بعد از قطع شیردهی رخ دهد. در هر دو مورد شاید مغزتان با تحول دوره دشوار به دنبال تعادل می گردد.
2. با پزشک تان بررسی کنید
اگر علائم تان بیشتر از دو هفته طول کشید، روپر توصیه می کند که قرار ملاقاتی را با پزشک مراقبت های اولیه تعیین کنید، که ممکن است بعدا شما را به روانپزشک که در مسائل بعد از تولد حرفه ای است، ارجاع دهد. زبان بدن در افسردگی بعد از قطع شیردهی افزایش پیدا می کند، او می گوید: "هیچ خجالتی برای دریافت کمک وجود ندارد"، و "تحمل رنج برای مدت طولانی لازم نیست".
3. توجه به دارو
ممکن است پزشک تان داروهای ضد افسردگی را پیشنهاد دهد، مخصوصا اگر مدت زیادی گذشته است و درمان های دیگر موثر نبوده اند. روپر می گوید: "از کمک کردن به مغزتان با داروها "نترسید". روپر می گوید: "داروهای ضد افسردگی حتی اگر برای دو ماه مصرف شوند، ممکن است همه چیز را اصولی و معین کنند." زمانی که گفتگو درمانی یا رویکردهای مشورتی و حمایتی دیگر با هم انجام می شوند، مصرف دارو نیز می تواند درمان موثرتری باشد، مخصوصا اگر افسردگی بعد از گرفتن شیر خیلی زود تشخیص داده شود.
4. ورزش کنید
افسردگی پس از قطع شیردهی اساسی است، روپر می گوید: "بدن تان خودش را برای تغییرات بزرگ هورمونی دوباره می سنجد." و ورزش می تواند برای این کار مفید باشد. زمانی که ورزش می کنید، بدن اندورفین آزاد می کند که می تواند تسکین موقتی به احساس افسردگی هر روزه بدهد و با گذشت زمان، ورزش روتین می تواند به هورمون ها برای بازگشت به سطح متعادل کمک کند. اخطار روپر، "دستیابی به تعادل مجدد بدن تان طول می کشد" بنابراین، اگر یک جلسه تردمیل کل موارد را دوباره میزان نکرد، دلسرد نشوید.
5. خوب غذا بخورید
روپر می گوید: زمانی که دچار هر نوع افسردگی می شوید، غذا خوردن می تواند کار سختی باشد، ولی غذاهای سرشار از مواد مغذی، غیر فرآوری شده، پروتئین و ویتامین دار را انتخاب کنید "این بهترین هدف برای حس سلامت و خوب بودن است" از لحاظ سبک زندگی است. غذاهایی که به اصطلاح "غذاهای مغز" نام دارند مانند: آووکادو و ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا 3، هستند، به طور خاصی می توانند برای مغز که سیگنال های هورمونی را تنظیم می کند، انتخاب خوبی باشند. به یاد داشته باشید کالری های اضافی که در زمان شیردهی مصرف می کردید را قطع کنید و بدن تان را با آبرسانی از طریق مصرف مقدار زیاد آب تمیز نگه دارید.
6. امتحان طب سوزنی
زمانی که بدن تان در حال تغییر است، طب سوزنی می تواند روش ملایمی برای کمک به بازسازی مجدد تعادل فعال و احساسی باشد. اگرچه روپر می گوید: مزیت این کار برای من موقتی بوده است، اما او طب سوزنی را برای افسردگی پس از قطع شیردهی توصیه می کند. علاوه بر بهبود جسمی و روحی که بدست می آورید، او می گوید: "اتفاق شگفت انگیزی در مورد احساس وجود دارد مانند کسی که فقط برای درمان شما کار می کند" زمان تمرکز بسیار فوق العاده است، مخصوصا با داشتن کودک در خانه. روپر می گوید: "این لحظات و فضای آرام را برای خودتان نداشته اید".
7. با خود مهربان باشید
روپر می گوید: "به خودتان سخت نگیرید"، "چون آخرین چیزی که برای حس گناه کاری نیاز دارید در راس افسرده بودن قرار دارد". هر روز زمانی را برای سکوت، تمرین آرامش مثل مدیتیشن بگذارید، و به خودتان اجازه دور شدن از برنامه های شلوغ بدهید تا زمانی را با پشتکار و کوشش برای درمان بدست بیاورید. روپر توصیه می کند: "به هر محدودیتی که حس می کنید مانع انجام کارتان می شود نه بگویید" و سپس بگذارید هر احساسی که می گوید خیلی خوب نمی توانید آن را انجام دهید، از شما دور شود.
8. از شریک تان حمایت دریافت کنید
حتی شریک هایی که درگیر مراقبت از کودک هستند و از نشانه های هشدار دهنده افسردگی پس از قطع شیردهی آگاهی دارند هم ممکن است در مقابل افسردگی بعد از قطع شیردهی غافل گیر شوند. بنابراین زمانی که در مورد شرایط یاد می گیرید، به شریک تان یا در صورت مجرد بودن به دوست صمیمی تان هم آگاهی دهید. روپر می گوید: "این واقعی است، و شما به چیزی برای حمایت شدن نیاز دارید". از او بخواهید چند بار در هفته مسئولیت شام را برعهده بگیرد و دوبار در روز با کودک تنها بماند تا فضایی را که برای کمک و استراحت نیاز دارید، در اختیارتان بگذارد.
9. امتحان کردن مکمل های مغذی
تعدادی مکمل های مفید وجود دارند که می تواند به افسردگی پس از قطع شیردهی کمک کنند. البته این مکمل ها را با پزشک سلامت بررسی کنید، برای مثال، مکمل زینک می تواند سطوح استرس را کاهش دهد. مریم گلی خشک شده یکی از چندین گیاهی است که می تواند به کاهش تولید شیرتان کمک کند و قطع شیردهی را یک روند ملایم تر بسازد. مکمل های امگا 3 عملکرد مغز را تقویت می کنند و می توانند به پیشگیری از وخیم تر شدن علائم افسردگی کمک کنند. زنان باید در مورد هر نوع مکمل یا دارو گیاهی با متخصصان دوره دیده و در صورت امکان با پزشک خود صحبت کنند.
10. تمرکز بر نکات مثبت
حتی اگر شبیه احساس حال حاضرتان نیست، روپر توصیه می کند، تلاش کنید که پایان شیردهی را به عنوان "جنبشی" که به شما کمی آزادی جسمی در زندگی والدینی می دهد و یک جور خود مراقبتی است، نگاه کنید. او می گوید: "تغییرات سخت هستند"، "اما شما از لحاظ دیگر رها می شوید. این شروع یک راه جدید است."