دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

12 شرط مهم و ضروری که برای دفاع از حق خود حین عقد باید به آنها توجه کرد / دانستنی‌های حقوقی 

یکشنبه، 06 آبان 1403
کد خبر: 415332
ساعدنیوز: قوانینی برای حمایت از خانواده بیان شده است که هدف اصلی آن حمایت از حقوق طرفین می باشد، وبا توجه به اصل ازادی اراده ها و قراردادها در صورتی که این قرارداد خارج از قوانین و شرع نباشد، طرفین می‌توانند نسبت به آن توافق کنند که در ادامه به شرح آنها می‌پردازیم.

به گزارش سرویس جامعه ساعدنیوز، در قانون حمایت خانواده ایران 12 شرط بیان شده است که به آن ها شروط ضمن عقد گفته می شود و در هنگام عقد در دفترچه ازدواج توسط زوجین امضاء خواهد شد که زن می تواند به استناد این شروط به دلیل قرار گرفتن در عسرو حرج درخواست طلاق بدهد که در ذیل به توضیح هریک خواهیم پرداخت.

بهتر است بدانید این شروط به صورت تایپ شده در دفترچه ازدواج ذکر شده است و شما علاوه بر موارد زیر می‌توانید سایر شروط را هم بعد از تفاهم به دفترچه اضافه و امضاء نمائید، ماننده حق تعیین محل سکونت به اختیار زوجه،حق ادامه تحصیل، حق اشتغال، حق طلاق ، حق خروج از کشور و…

همانطور که بیان شده این شروط در دفترچه عقد نکاح ذکر شده است و تعهداتی است که باید طرفین به آن پایبند باشند و عدول از آن حقوقی را برای طرفین ایجاد خواهد نمود که عبارتند از:

شرط اول: عدم پرداخت نفقه توسط زوج به مدت 6 ماه

اگر مرد به مدت شش ماه نفقه زن و سایر حقوق واجبه وی را پرداخت نکند واجبار به ایفای تعهدات توسط وی هم ممکن نباشد، زن میتواند درخواست طلاق بدهد.

باید توجه داشته باشید که زن باید قبل از تقدیم دادخواست طلاق حتماً دادخواستی مبنی بر عدم پرداخت نفقه معوقه به مدت حداقل 6 ماه را مطرح کند و رای قطعی در این خصوص صادر شود، سپس درخواست اجراییه بکند و با وجود اجرائیه مرد باز هم تمایلی به پرداخت نفقه نداشته باشد.

شرط دوم: سوء رفتار و سوء معاشرت زوج

منظور از سوء رفتار و سوء معاشرت این است که مرد از خود رفتاری نشان دهد که زندگی را برای زن سخت شود و یا به عبارتی وی را در عسرو حرج قرارداد که این عسرو حرج در عرف مصادیقی دارد مانند کتک زدن، آزار جنسی، پرخاشگری، تهدید وتوهین و … که این حق را برای زن ایجاد میکند تا بتواند درخواست طاق بدهد.

شرط سوم: ابتلاء شدن زوج به مرایض صعب العلاج

از آنجای که برخی از بیماری های صعب العلاج ممکن است جان زوجه را به مخاطره بیندازد یا زندگی وی را تهدید کند، مانند مشکلات روانی، افسردگی حاد و بیماری های مقاربتی و… قانون گذار این حق را برای زوجه در نظر گرفته است تا اگر همسرش به این امراض مبتلا بود بتواند طلاق بگیرد.

شرط چهارم: جنون زوج

این بیماری که به اسکیزوفرنی شهرت دارد و باید به تایید پزشکی قانونی برسد و اگر بعد از عقد نکاح زن از جنون شوهرش اطلاع پیدا کند میتواند فوراً درخواست فسخ نکاح را نماید که باعث میشود حق فسخ شوهر ساقط گردد و از این طریق اقدام به طلاق نماید.

شرط پنجم: اشتغال مرد به شغلی که با شان و منزلت خانوادگی زن مغایر باشد.

اگر دادگاه تشخیص دهد که شغل مرد باعث از بین رفتن شان و منزلت زوجه و حیثیت خانوادگی وی است و بر این اساس زوج را از آن شغل منع نماید ولی بازم هم زوج به آن شغل ادامه ورزد حق طلاق برای زن ایجاد خواهد شد.

شرط ششم: محکومیت زوج به 5 سال حبس

اگر شوهر به 5 سال حبس محکوم شود، حتی اگر علت آن محکومیت مالی باشد که به دلیل عدم توان پرداخت باید حبس شود، زن میتواند به استناد قرار گرفتن در عسرو حرج درخواست طلاق بدهد که قانون در بند 3 تبصره ماده 1130 به توضیح کامل آن پرداخته است.

شرط هفتم: اعتیاد شوهر

اگر شوهر به اعتیاد مضری مبتلا شود که دادگاه آن را باعث خلل و آسیب به زندگی مشترک تشخیص دهد، که زندگی را برای زن دشورا سازد مانند اعتیاد شوهر به مواد مخدر، خود ارضایی مستمر، قمار، استفاده الکل و… این حق را برای زن ایجاد مینماید که درخواست طلاق بدهد.

شرط هشتم: ترک زندگی مشترک بدون عذر موجه توسط شوهر

اگر مردبا اراده خود به مدت شش ماه متوالی بدون هیچ گونه عذر موجه زندگی مشترک را ترک نماید که تشخیص آن با دادگاه است و از طریق شهادت شهود و تحقیقات محلی صورت محرز میشود که به دلیل این غیبت حق درخواست طلاق برای زن ایجاد خواهد شد.

شرط نهم: محکومیت قطعی شوهر به دلیل انجام جرم خاص

اگر شوهر در اثر جرمی به محکومیت قطعی یا به مجازات اعم از حد و تعزیر ارتکاب شود که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئونات زن باشد و تشخص این مغایرت، با دادگاه است زن میتواند درخواست طلاق بدهد.

شرط دهم: عقیم بودن شوهر

اگر زوجه بعد از 5 سال زندگی مشترک به دلیل مشکلات جسمی وعیقم بودن زوج نتواند از وی باردار شود.

نکته: اگر دلیل بچه ندار نشدن صرفاً روش طبیعی فرزند آوری باشد نمی توان از این بند استفاده کرد، زیرا با توجه به پیشرفت علم میتواند از طریق ivf و سایر روش ها اقدام به فرزند آوری نمود.

شرط یازدهم: مفقود الاثر شدن شوهر

اگر شوهر مفقود الاثر بشود و خبری از وی نباشد زن می تواند بعد از گذشت 6 ماه از مراجعه اش به دادگاه درخواست طلاق بکند.

شرط دوازدهم: ازدواج مجدد شوهر

اگر مرد بدون اجازه همسر اولش اقدام به ازدواج مجدد کند و نتواند عدالت را بین آن ها ایجاد نماید زن میتواند درخواست طلاق بدهد.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 07 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
عمو رشید در نقش زن اشکان اشتیاق / چه دلبری میکنه این رشید؛ خیلی تو نقشش فرو رفته + ویدئو
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پشت پرده شهر ممنوعه چین و رازهایی که در قلب پکن نهفته‌ است!
ضرب المثل های کهن ایرانی ؛ داستان ضرب المثل با همه بله با ما هم بله !!!
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
صف طولانی عاشقان بهروز تابانی شیرشاه ایرانی در ماسل شوی دبی +فیلم/ رقیب تبریزی هادی چوپان بچه معروف بدنسازی ایران شد
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری