دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / عمومی /

13 دلیل مهم خاموش شدن ناگهانی لپتاپ+ رفع این مشکل 

یکشنبه، 04 تیر 1402
اگر لپ تاپ شما فقط در صورت استفاده زیاد خاموش می‌شود، ممکن است علت خاموش شدن ناگهانی آن، گرما یا مشکلات اورکلاک باشد. اگر این اتفاق فقط زمانی میفتد که برنامه‌های خاصی باز هستند، مشکل می‌تواند نرم‌افزاری باشد. در این مقاله از ساعدنیوز به بررسی رایج‌ترین دلایل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می‌پردازیم. همراه ما باشید.

خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و روشن نشدن آن می‌تواند تجربه بسیار نگران کننده‌ای باشد. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، اکثر افراد ابتدا به شارژر لپ تاپ خود نگاه می‌کنند که مبادا علت خاموش شدن سیستم‌شان باشد! این در حالی است که خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. در این مقاله می‌خواهیم در مورد این دلایل صحبت کنیم. اگر شما هم چنین مشکلی دارید با ساعدنیوز همراه باشید تا ابتدا دلایل این موضوع را بیان و در نهایت در مورد راهکارهایی برای رفع این مشکل صحبت کنیم. اگر با بررسی‌های اولیه مشکل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و روشن نشدن رفع نشود، بهتر است برای انجام بررسی تخصصی نسبت به تعمیر لپ تاپ اقدام کنید.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ

خاموش شدن یکباره لپ تاپ ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد که در ادامه به شرح و معرفی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم:

وجود بدافزار علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ

با استفاده از یک نرم‌افزار اسکن بدافزار، لپ تاپ را اسکن کنید. بدافزار یک دلیل کم احتمال به‌عنوان علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ است، اما از آنجایی که بدافزار به‌راحتی شناسایی می‌شود، ساده‌ترین کار این است که ابتدا آن را از سر راه بردارید.

اطمینان از تهویه کافی

رایج‌ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ، حفاظت حرارتی است. یک آستانه دمایی مشخص وجود دارد که رایانه برای جلوگیری از آسیب دیدن، خود را در آن دما خاموش می‌کند. قبل از این، لپ‌تاپ سرعت کامپیوتر را کاهش می‌دهد و عملکرد فن‌ها را برای خنک نگه داشتن لپ تاپ بالا می‌برد. خاموش شدن کامل لپ تاپ آخرین راه حل است. لپ‌تاپ‌ها در معرض تهویه ضعیف هستند و همه دریچه‌های آن‌ها به هوای تازه و خنک نیاز دارند. یک راه سریع برای بیش از حد داغ شدن لپ تاپ این است که با قرار دادن آن روی یک سطح نرم مانند فرش یا تخت، دریچه‌های پایینی دستگاه را مسدود کنید. اگر می‌خواهید از لپ‌تاپ خود در رختخواب استفاده کنید، از یک پد خنک‌کننده بهره ببرید تا مطمئن شوید که به پایین دستگاه هوای کافی می‌رسد.

گردوغبار

ممکن است شما با دریچه‌ها و فن‌های مسدودشده با گردوغبار مواجه باشید. برای اکثر لپ‌تاپ‌ها، این یک مشکل پیچیده محسوب نمی‌شود. برای باز کردن پنل اصلی لپ تاپ به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید. معمولاً این کار شامل باز کردن چند پیچ و یک یا دو گیره است. هنگامی که لپ‌تاپ باز است، فن‌ها را با یک برس، فشار هوا یا جاروبرقی تمیز می‌کنید. همیشه به توصیه‌های خاص سازنده در مورد نحوه حذف گردوغبار پایبند باشید. درست نصب نشدن هیت سینک‌های CPU و GPU هم می‌توانند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ باشند. اگر هیت سینک‌ها بین خود و تراشه‌هایی که خنک می‌کنند، فاصله ایجاد کرده باشند، باعث ایجاد گرما می‌شود و درنهایت کامپیوتر خاموش می‌شود.

بایوس را ریست و برنامه Overclocking را حذف کنید

اگر تنظیمات بایوس لپ تاپ شما (مانند اورکلاک) به هم ریخته است، ممکن است باعث خاموش شدن لپ تاپ شود. به‌جای جستجوی تنظیمات اشتباه، ریست کردن بایوس به حالت پیش‌فرض ساده‌تر است. از آنجایی که بایوس لپ‌تاپ برای کار با آن لپ‌تاپ خاص طراحی شده است، معمولاً نیازی نیست که تنظیماتش را به هم بزنید. یکی از مواردی که ما سعی می‌کنیم برای رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ در بایوس ریست کنیم، هر چیزی است که با اورکلاک، زمان‌بندی حافظه یا ولتاژ انجام می‌شود. هر تنظیمی که یک جزء سخت‌افزاری را از محدوده عملیاتی پیش‌فرض کارخانه خارج می‌کند. ریست کردن بایوس به حالت پیش‌فرض اقدام خوبی است، اما کافی نیست. اگر نرم‌افزاری دارید که به شما امکان اورکلاک کردن یا تغییر تنظیمات سخت‌افزاری از دسکتاپ را می‌دهد، باید آن را نیز به حالت پیش فرض ریست کنید. اگر رایانه شما قبل از این‌که این کار را انجام دهید، خاموش می‌شود، ممکن است بخواهید به حالت Safe Mode بوت شوید. اگر بایوس ریست شود و لپ‌تاپ همچنان در حالت Safe Mode خاموش شود، یعنی علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ به اورکلاک یا سایر تنظیمات سخت‌افزاری مربوط نمی‌شود.

ویروس کامپیوتری

نادرترین علت خاموش شدن تصادفی کامپیوتر ویروس کامپیوتری است. برخی از ویروس‌های رایانه‌ای باعث خاموش و دوباره شدن روشن سیستم می‌شوند. (به بیان دیگر سیستم شما به صورت خودکار راه‌اندازی می‌شود.) علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و روشن نشدن آن ممکن است به دلایل نرم افزاری مانند ویروسی شدن سیستم باشد. این ویروس‌ها با با انجام اولین فعالیت در رایانه، فعال می‌شوند. این فعالیت می‌تواند فشار دادن دکمه‌های صفحه کلید باشد یا باز کردن یک برنامه یا بازی خاص باشد. برای اطمینان از اینکه سیستم شما در برابر ویروس‌ها محافظت می‌شوند، مطمئن شوید که از یک برنامه ضد ویروس استفاده می‌کنید و مرتباً آن را به‌روز کرده و رایانه خود را اسکن ‌کنید.

شارژر، باتری یا منبع تغذیه معیوب

اگر یک گیمر هستید و لپ‌تاپ شما به‌طور تصادفی هنگام انجام یک بازی با تنظیمات عملکرد معمول هستید، خاموش می‌شود، به احتمال زیاد مشکل از شارژر یا منبع برق شماست. خاموش شدن لپ تاپ هنگام اتصال شارژر هم می‌تواند نشان دهد که شارژر شما مشکل دارد. استفاده از آداپتور ولتاژ کمتر یا جریان بیشتر می‌تواند باعث شود دستگاه شما به‌درستی کار نکند و حتی خاموش شود. در بسیاری موارد لپ تاپ‌ها می‌توانند بدون شارژر هم خاموش شوند و این موضوع ربطی به باطری یا آداپتور دستگاه شما ندارد. علت خاموش شدن لپ تاپ بدون شارژر می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  • خراب بودن دکمه پاور

  • سوختن یا ایراد در مانیتور

  • وارد شدن ضربه یا نفوذ آب و مایعات به لپ‌تاپ

  • بسیاری از مشکلات سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری

  • و…

به غیر از موارد گفته شده، مشکل خاموش شدن لپ تاپ با کشیدن شارژر هم یکی از مشکلات رایج اکثر کاربران است. این مشکل در دو حالت رخ می‌دهد؛ زمانی که باتری درون لپ تاپ است و آداپتور را به آن متصل می‌کنید یا وقتی باتری درون لپ تاپ قرار ندارد و تنها آن را با آداپتور به پریز برق وصل کرده‌اید. در هردو این حالات مشکل می‌تواند از مین برد یا همان برد اصلی لپ تاپ باشد و ربطی به باتری یا آداپتور دستگاه ندارد. خرابی برد اصلی کامپیوتر به دلایل وارد شدن ضربه، نفوذ رطوبت، نوسانان برق یا حتی اتصال کابل‌های غیر استاندارد به لپ تاپ باشد.

درایورها و بروز رسانی کردن آن‌ها

درایوهای دارای باگ، خراب یا قدیمی می‌توانند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ باشند. در این صورت شما باید مطمئن شوید که درایورهای شما به‌روز هستند. اگر مشکوک هستید که قطعه سخت‌افزاری خاصی مانند GPU علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شماست، آخرین درایورهای آن دستگاه را از وب‌سایت سازنده دستگاه (معمولاً سازنده لپ‌تاپ) دانلود کرده و دوباره نصب کنید.

BSODهای مختلف

اگر قبل از خاموشی لپ تاپ، صفحه نمایش آبی مرگ (BSOD) و صفحه خطای ترسناک ویندوز ظاهر می شود، از صفحه عکس بگیرید یا کد خطای خاص را یادداشت کرده و بعدا آن را در اینترنت بررسی کنید.

خرابی سخت‌افزار

مشکلات سخت‌افزاریِ جزئی وجود دارند که می‌توانند علت خاموشی ناگهانی لپ تاپ شوند. قطعات الکترونیکی کوچکی که به‌درستی کار نمی‌کنند، تراشه‌های RAM که دارای خطا هستند و مشکلاتی در باتری یا منبع تغذیه شما همه می‌توانند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شما باشند. تنها راه برای اطمینان یافتن از این موضوع این است که یک تکنسین با تجهیزات مناسب لپ تاپ شما را ارزیابی کند.

اگر به‌تازگی لپ‌تاپ خود را با رم جدید ارتقا داده‌اید، ارزش آن را دارد که آن را بیرون بیاورید و بررسی کنید که آیا همچنان مشکل وجود دارد یا خیر. باید تمام تجهیزات جانبی خارجی مانند هارد دیسک یا پرینتر را جدا کنید.

مشکلات سیستم عامل لپ تاپ

سیستم عامل شما مجموعه‌ای پیچیده از کدهای نرم‌افزاری است و گاهی اوقات مشکلات به‌گونه‌ای پیش می‌رود که کامپیوتر مجبور به خاموش شدن می‌شود. شایع‌ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ خرابی فایل‌های سیستمی است. اکثر سیستم عامل‌ها دارای عملکرد نصب تعمیر هستند، بنابراین می‌توانید سیستم عامل را بدون از دست دادن اطلاعات خود دوباره نصب کنید.

مشکلات لولای صفحه نمایش

لولای صفحه نمایش لپ‌تاپ مکانیزم پیچیده‌ای دارد که در معرض ساییدگی، پارگی و دارای اتصالات حساس و ظریفی است. گاهی سنسور درب لپ‌تاپ به کامپیوتر فرمان می‌دهد که بسته است؛ در حالی که بسته نیست. بنابراین سیگنال خواب یا خاموشی را در زمانی که نباید، ارسال می‌کند. برای از بین بردن این احتمال، به سراغ تنظیمات برق لپ تاپ بروید.

مشکل در تنظیمات برق لپ تاپ

مورد دیگری که ممکن است علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شما باشد، این است که تنظیمات برق لپ تاپ به‌درستی تعیین نشده باشند. برای مثال، اگر تنظیمات برق لپ تاپ طوری تنظیم نشده باشد که دستگاه را در حین پخش ویدیو بیدار نگه دارد، ممکن است لپتاپ در نیمه فیلم خاموش شود. تنظیمات برق لپ‌تاپ خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که متناسب با نیازهای شما باشد.

Fast Startup را در ویندوز را فعال کنید

هدف از ویژگی Fast Startup کاهش زمان بوت شدن کامپیوتر پس از خاموش شدن آن است، البته این ویژگی می‌تواند باعث بروز مشکلات خاموش شدن تصادفی ویندوز 10 شود. با فعال کردن این ویژگی در لپ‌تاپ، درست مانند خاموش شدن معمولی، ویندوز همه برنامه‌ها را می‌بندد و همه کاربران را از سیستم خارج می‌کند.

با این حال، قبل از اتمام خاموش شدن، وضعیت فعلی سیستم در Hibernation ذخیره می‌شود. هنگامی که رایانه شخصی خود را بوت می‌کنید، ویندوز نیازی به بارگذاری مجدد هسته، فایل‌های سیستم و درایورها ندارد. ویندوز فایل Hibernation را برای تازه‌سازی RAM می‌خواند و زمان بوت شدن را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

اگرچه این ویژگی فرآیند بوت شدن را سرعت می‌بخشد، اما رویکرد ترکیبی آن می‌تواند باعث ناپایدار شدن سیستم شما شود که منجر به مشکلات متعددی خواهد شد و حتی می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شما هم در نظر گرفته شود. چنین مشکلاتی در دستگاه‌هایی دیده می‌شود که از حالت sleep یا hibernation mode پشتیبانی نمی‌کنند.

سخن پایانی

بنابراین در این مقاله از ساعدنیوز با رایج‌ترین دلایلی که باعث خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می‌شوند، آشنا شدیم. شما می‌توانید نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما درمیان بگذارید و راه حل های پیشنهادیتان را نیز ارائه دهید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 15 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز سه‌شنبه 15 آبان 1403
ترجمه تخصصی کتاب
ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
حسن ریوندی: توی استرالیا و چین خانم‌ها صبح موقع رفتن همسرشون به سرِکار میگن عزیزم خیلی دوست دارم، برای شام منتظرتم، توی ایران هم خانم‌ها میگن داری میری آشغال رو هم ببر+ویدیو
(ویدئو) سکانس فوق خنده‌دار از پشت صحنه «درحاشیه»/ ضرب‌‌المثل معروف «بر خرمگس معرکه لعنت» از زبان سلاطین طنز: جواد رضویان و مهران غفوریان🤣