به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از روزنامه خراسان، مهراب قاسم خانی چند سال در یک پست اینستاگرامی از قربانی شدن دخترش توسط یک زورگیر خبر داد و نوشت: «امروز یه عزیزی سوار ماشین دخترم شد و قمه رو گذاشت زیر گردنش و گوشیش رو ازش گرفت.» این خبر بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشت تا این که ماموران کلانتری 110 شهدای تهران سارق زورگیر را دستگیر کردند و از دختر قاسم خانی خواستند که او را شناسایی کند. ویدئوی مواجهه دختر قاسم خانی با سارق خیلی زود در شبکه های اجتماعی پربازدید شد.در چند روز اخیر هم ویدئوهای متعددی از موبایل دزد معروف تهران حسابی سرو صدا کرده است. برای مقابله با گوشی قاپ ها لازم است ابتدا روش های سرقت آنان را بشناسیم:
ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر شده است که شگرد عجیبی از سارقان برای دزدیدن موبایل را نشان می داد. این دزدهای موبایل که به صورت دستهجمعی به قاپیدن موبایل اقدام میکنند، در مناطق شلوغ ناگهان فرد مدنظر خودشان را دوره میکنند و یکی موبایل را از فرد در حال مکالمه میقاپد و یکی به سرعت سوژه را به جلو هل میدهد، در نتیجه تا مال باخته به خودش میآید و برمیگردد، نمیداند که بین جمعیت به چه کسی باید ظن سرقت ببرد. این افراد، کار گروهیشان را به نحوی حرفهای انجام میدهند که فرد پس از سرقت گوشیاش اصلا نمیفهمد چه کسی این کار را انجام داده!
راهکار: بهتر است در مکان های خیلی شلوغ از هندزفری برای تماس های تان استفاده کنید.
یکی از شگردهای رایج سارقان، ربودن گوشیهای تلفن همراه سرنشینان خودروهاست. کافی است پشت یک چراغ قرمز توقف کنید و سرگرم صحبت با تلفن همراه شوید یا آن که گوشی خود را روی صندلی بگذارید تا کار را برای سارقان راحت کنید. سارقان در پشت چراغ قرمز به دنبال خودروهایی می گردند که در آن سرنشینانش در حالی که شیشه پایین است در حال صحبت با تلفن هستند و گوشی را در دستی گرفته اند که به سمت شیشه است. آن ها به سرعت گوشی را می قاپند و سوار بر موتور سیکلتی می شوند که چند قدم جلوتر ایستاده است و دستیابی به آن ها هم به همین سادگی ها نیست.
راهکار: بهتر است وقتی در خودرو با تلفن همراه صحبت می کنید یا شیشه خودرو را بالا بکشید یا گوشی را در دستی بگیرید که از شیشه پایین آمده دور است.
چندی پیش گشت خودرویی کلانتری 137 پایتخت، هنگام گشت زنی به یک نفر که پیاده در کنار یک موتور سیکلت ایستاده بود، مشکوک و وقتی به او نزدیک می شوند ضمن ایجاد درگیری با ماموران فرار می کند که خیلی زود دستگیر می شود و ماموران از داخل کاپشنش 11 گوشی با مارک های مختلف پیدا می کنند. او در اعترافاتش از شیوه ای جدید در سرقت موبایل پرده برمی دارد. نحوه سرقت های او به این شکل بوده که چند روزنامه در دست می گرفته و به راننده هایی که با گوشی در حال صحبت بودند پیشنهاد خرید روزنامه می داده و وقتی راننده شیشه خودرو را پایین می کشیده، گوشی را می قاپیده است و...
راهکار: سعی کنید به جوانانی که در پشت چراغ قرمزها بدون لباس فرم مشخص به فروش روزنامه اقدام یا دست فروشی می کنند، اعتماد نکنید.
شاید از سرقت گوشی با ترفند خرابی در خودرو هنوز زیاد نشنیده باشید ولی در ابتدای امسال شکایت با این شیوه ناگهان زیاد شد و شکایت ها از 10 مورد هم فراتر رفت. در این شیوه دو یاسه نفر از اعضا روی صندلی عقب خودرو می نشینند و یک نفر هم راننده است و اقدام به مسافرکشی می کنند. مسافر به دلیل شیوع کرونا وقتی می بیند دو نفر در صندلی عقب نشسته اند روی صندلی جلو می نشیند و کمی بعد از سوار شدن به بهانه خرابی در ماشین، گوشی را از داخل کیف یا روی پای مال باخته به سرعت برمی دارند و بعد به دلیل این که راننده مسیر را بد متوجه شده و نمی تواند او را به مقصد برساند، پیاده اش می کنند. با دور شدن خودرو تازه مال باخته متوجه سرقت گوشی اش می شود.
راهکار: بهتر است برای سفرهای شهری از تاکسی های معتبر یا تاکسی های آنلاین استفاده کنید یا حواستان به حرکات راننده و سرنشینان دیگر در این مواقع باشد.
سارقانی هستند که در مکانهای شلوغ به دنبال اهداف شوم خود هستند. تفاوت این دو گروه در داشتن یا نداشتن موتور است، آن هایی که در مکانهای خلوت دزدی می کنند، به سرعت با موتور محل را ترک میکنند اما یکی از مکانهایی که گوشیقاپی در آن زیاد اتفاق میافتد، داخل اتوبوسهای تندرو (بیآرتی) یا مترو و ایستگاههای آن هاست؛ سارقان در این موارد با توجه به غفلت شهروندان در یکآن دست خود را داخل کیف یا جیب مسافران میکنند و موبایل آن ها را به سرقت میبرند.
راهکار: بهتر است در اماکن شلوغ تا حد امکان از گوشی استفاده نکنید اما اگر کار واجبی دارید، بهتر است به جای در دست گرفتن گوشی، هندزفری بزنید.
در این میان سارقان گاه فقط به فکر سرقت گوشی نیستند بلکه سعی می کنند علاوه بر گوشی مقداری هم از دوستان فرد مال باخته کلاهبرداری کنند. در این روش پس از ربایش گوشی به احتمال زیاد فرد به شماره خود زنگ می زند تا شاید بتواند سارق را در ازای دریافت مبلغی راضی به پس دادن گوشی و محتویات داخل آن - که برای او ارزشمند است - کند در این مرحله وقتی فرد به شماره خود زنگ می زند، سارق اعلام می کند که من گوشی را پیدا کرده ام و صبح به شما پس خواهم داد. سارق با استفاده از این فرصت به شماره تلفن های موجود در گوشی پیامک می دهد و در خواست واریز پول از آشنایان می کند و جالب این که عده ای از مخاطبان بدون تماس با صاحب گوشی یا حتی ذره ای تردید، به شماره حسابی که سارق ارسال کرده اعتماد و مبالغ قابل توجهی را به کارت وی واریز می کنند.
با توجه به نکاتی مهم و راهکارهای ساده و عملی میتوان از وقوع گوشیقاپی پیشگیری کرد.