6 خاصیت گیاه پیچک و موارد احتیاطی در مصرف آن
Ivy در واقع نام مشترک یک جنس کامل از گیاهان به نام Hedera است که عمدتاً در سراسر اروپا، آسیا، شمال آفریقا و مناطق اقیانوس آرام یافت می شود. حدود ۱۵ گونه از این گیاه وجود دارد که از طریق خزش در امتداد زمین رشد می کنند تا زمانی که از سطحی مانند یک درخت یا دیوار بالا برود. در این مرحله، پیچک می تواند به طور مستقیم به نور خورشید دسترسی پیدا کند و پس از آن می تواند سرعت رشد خود را افزایش دهد. برگ گیاه پیچک نه تنها تزئینی است، بلکه به کار بردن آن در ساختمان ها هم دوست داشتنی است و جدای از این داروی خواص درمانی است. برگ های آن در هزاران سال در طب سنتی از اروپا تا به آسیا استفاده شده است و دارای جایگاهی مهم در تاریخ (علم پزشک) است.
برگ های این گیاه می توانند مصرف شوند و یا به طور موضعی استفاده شوند، در حالی که عصاره برگ ها معمولاً گرفته می شود و از خواص پیچک به عنوان یک مکمل قوی یا داروی گیاهی استفاده می شود. از این گیاه به عنوان تنتور، چای یا دم نوش استفاده کنید، باید مراقب باشید که چقدر از این گیاه استفاده می کنید چون اگر چه این گیاه به عنوان آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود و اجزای شیمیایی آن مزایای سلامتی را نیز به فرد مصرف کننده می دهد اما اگر در مقادیر زیادی استفاده شود مضر است. برخی از این مواد شامل صابون های مختلف و پلی یین است که همه آن ها بدن را بهروش های مختلفی تحت تأثیر قرار می دهد.
خواص پیچک برای سلامت انسان
1. اثرات ضد التهابی
یکی از شناخته شده ترین مزایای استفاده از پیچک، به ویژه پیچک انگلیسی، برای درمان مشکلات التهابی در بدن است. اگر از بیماری آرتریت، نقرس و یا روماتیسم رنج می برید، می توانید این گیاه را به صورت چای مصرف کنید یا برگ های آن را به طور مستقیم به روی نقاط ملتهب بکشید. برای افرادی که ناراحتی و درد ناشی از آسیب یا جراحی را تجربه می کنند، پماد موضعی توصیه می شود. این گیاه دارویی می تواند التهاب داخلی را بهبود بخشد و دارای انواع مختلفی از کاربرد در دستگاه های مختلف بدن است.
2. بدن را سم زدایی می کند
مطالعات اولیه ارتباط بین بهبود کبد و کیسه صفرا و استفاده از پیچک نشان داد. این گاه به ارگان ها کمک می کند تا بهتر عمل کنند و سموم را از بدن به طور مؤثرتری دفع کنند، در نتیجه باعث تصفیه کردن خون و کاهش فشار بر این سیستم های حیاتی می شود.
3. مراقبت از پوست
برای قرن ها، مردم از برگ های پیچک استفاده می کرده اند تا درد و عفونت زخم های سوختگی را بر روی پوست خود را به حداقل برسانند. این گیاه همچنین برای زخم های باز یا دیگر زخم ها کارایی دارد، زیرا خواص ضد باکتری خاص برگ های آن، بر اساس ماهیت حفاظتی ساپونین های موجود در برگ آن است. این گیاه همچنین می تواند به کاهش ناراحتی و تحریک ناشی از بیماری پسوریازیس، اگزما، آکنه و سایر مشکلات بهداشتی مرتبط با پوست به فرد مصرف کننده کمک کند.
4. احتقان را کاهش می دهد
از برگ های پیچک معمولاً برای از بین بردن احتقان و التهاب دستگاه تنفسی استفاده می شود. آن ها به عنوان یک خلط آور عمل می کنند و می توانند خلط و مخاط در سیستم برونش را تجزیه کنند. با از بین بردن این زمینه های پرورش پاتوژن ها و باکتری ها، می توانید سلامت کلی خود را بهبود بخشید و زمان بهبودی خود را بعد از ابتلای به بیماری کاهش دهید. این امر همچنین باعث می شود که عصاره این گیاه برای تسکین واکنش های آلرژیک و آسممؤثر باشد، زیرا باعث کاهش التهاب این قسمت ها می شود.
5. پیشگیری از ابتلای به سرطان
اگرچه در این زمینه تحقیقات هنوز در حال انجام است، اما بسیاری از خواص پیچک را در حال حاضر نشان داده اند و نتایج این تحقیقات نشان می دهد که این گیاه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی است که به این معنی است که آن ها می توانند از گسترش و یا توسعه سرطان در فرد مصرف کننده آن جلوگیری کنند. با حذف رادیکال های آزاد و جلوگیری از جهش و آپوپتوز، برگ های پیچک می توانند بدن را از طیف وسیعی از بیماری های مزمن، از جمله ابتلای به سرطان محافظت کنند.
6. خواص ضد باکتری
علاوه بر خواص ضد باکتریایی آن، پیجک دارای خاصیت آنتی هلمتیک (ضد انگلی) و ضدالتهابی است که این امر برای حذف کرم ها و انگل های روده ای مناسب است. شما می توانید روده خود را با مصرف این گیاه و استفاده از خواص پیچک پاک کنید و همچنین به صورت موضعی لوسیون یا عصاره آن را برای رهایی از این شپش های ناراحت کننده و خارش مصرف کنید!
موارد احتیاط
بعضی از افراد گزارش کرده اند که تماس مستقیم این گیاه با پوست موجب تحریک می شود، بنابراین اگر پوست شما حساس باشد، ابتدا آن را به میزان متوسط مصرف کنید و واکنش خود را ببینید. در بیشتر موارد مصرف خوراکی این گیاه بی خطر است. با این حال، اگر باردار هستید، از مکمل یا عصاره پیچک استفاده نکنید، زیرا ترکیب قوی مواد شیمیایی آن می تواند مضر باشد. همان طور که همیشه لازم است، قبل از انجام تغییرات عمده در رژیم بهداشتی خود، با یک متخصص پزشکی یا گیاه پزشک در این زمینه مشورت کنید.