دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

8 خاصیت لبلیا و موارد منع مصرف 

سه شنبه، 01 مرداد 1398
مواد مغذی منحصر به فرد و همه‌کاره بودن گیاه لبلیا، سبب شده است تا مردم از آن برای طیف گسترده‌ای از درمان‌های پزشکی طبیعی استفاده می‌کنند. با ما همراه باشید تا موارد و مصارف مختلف این گیاه را بررسی کنیم.

Lobelia در واقع یک جنس کامل گیاهان گل دار است که عمدتاً در مناطق گرمسیری و معتدل جهان یافت می شوند. در این جنس بیش از ۴۰۰ گونه وجود دارد که همه آن ها نام مشترک لوبلیاس را دارند. یکی از محبوب ترین انواع دارای خواص دارویی آن Lobelia inflata است که معمولاً به نام تنباکوی هند شناخته می شود. قسمت های فوقانی این گیاه می تواند برای بسیاری از درمان های مختلف استفاده شود.

لبلیا یک گیاه اعتیادآور نیست، اما دارای مواد شیمیایی خاصی است که اثرات مشابهی مانند نیکوتین را داشته باشند. با این حال، به جای اعتیاد، این ماده شیمیایی می تواند به مردم کمک کند تا اعتیاد خود را به نیکوتین ترک کنند، بنابراین این گیاه به عنوان کمک خوبی برای ترک سیگار شناخته شده است. اجزای لوبلیا، از جمله آلکالوئیدها، کلسیم، ویتامین C، پتاسیمو منیزیمو همچنین آنتی اکسیدان های منحصر به فرد لوبلین و لوبلانین، باعث ایجاد مزایای بسیاری برای این گیاه می شود. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص لبلیا بپردازیم.

1. درمان مشکلات تنفسی

پزشکان بزرگی همچون ابوعلی سینا و رازی، توصیه کرده اند که عصاره تنباکوی هندی می تواند شما را در مبارزه با بیماری های تنفسی یاری کند. بررسی ها نشان می دهد که این گیاه سرشاز از ویژگی های ضد اسپاسم است و از همین رو می توان از آن برا غلبه بر مشکلاتی مانند برونشیت، آسم، ذات الریه و سرفه استفاد کرد. کافی است تا چند گلبرگ خشک شده این گیاه را خرد کرده و سپس در آب ریخته و بجوشانید. شب ها قبل از این که بخواید یک لیوان از این دمنوش مصرف کنید تا دستگاه تنفسی سالمی داشته باشید.

2. بلغم آور

در طب سنتی بلغم را به خلطی سرد و تر که بیشتر در فصول سرد سال رخ می دهد، تعیبر کرده اند. چاقی، سستی، ضعیف شدن حافظه، کم شدن میل جنسی و خواب زیاد از مهم ترین مشکلاتی است که بلغم می تواند ایجاد کند. امروزه مشخص شده است که بلغم در ایجاد بیماری هایی مانند آلزایمر، سکته، صرع، MS و پارکینسون نقش دارد. خواص لوبلیا به شدت بلغم آور است. این گیاه نه تنها می تواند به مهار التهاب در دستگاه های تنفسی کمک کند، بلکه باعث از بین بردن مخاط و خلط از سینوس ها نیز می شود.

3. کنترل دیابت

از دیگر خواص لوبلیا می توان به کنترل دیابت اشاره کرد. کسانی که به دیابت دچار شده اند نمی توانند سطح قند خون خود را کنترل کنند چرا که بدنشان به هورمون انسولین مقاوم شده است. متاسفانه این بیماری در حال افزایش است و از همین رو دانشمندان هر روز به دنبال راه های جدید برای درمان آن می گردند. تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات موجود در این گیاه می توانند نقشی مانند انسولین داشته باشند و از همین طریق قند خون بدن را در سطح نرمالی نگه دارند. اگر شما دیابت دارید پیشنهاد می کنیم از دمنوش های این گیاه استفاده کنید.

4. کاهش وزن

بررسی ها نشان می دهد که عصاره این گیاه می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند. از قدیم اعتقاد بر این بوده است که تنباکوی هندی باعث کاهش اشتها می شود. امروزه تحقیقات ثابت کرده است که عصاره این گیاه باعث کاهش ترشح هورمون گرلین می شود. بدن شما با ترشح این هورمون احساس گرسنگی می کند و از همین رو کاهشش می تواند اشتهای شما را کم کند. علاوه بر این، ترکیبات موجود در این گیاه می توانند سطح متابولسیم را بالا ببرند که این امر می تواند بر روی سوزاندن چربی ها موثر باشد.

5.درمان مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی به یکی از معضلات جوامع بشری تبدیل شده است. آمار ها نشان می دهد که سالانه 250 میلیون دلار،برای درمان بیماری های گوارشی در آمریکا هزینه دارو می شود. 50 درصد این مشکلات گوارشی به دلیل عواملی مانند استرس و اضطراب رخ می دهند. عصاره لوبلیا می تواند در این زمینه به شدت موثر باشد. این گیاه می تواند اعصاب شما را آرام کند. در گذشته نیز چای لوبلیا یک روش برای کاهش درد های عصبی مانند میگرن بوده است.

6.کمک به ترک سیگار

ترک کردن سیگار به اعتقاد بسیاری سخت ترین کار دنیا می باشد. همه می دانند که سیگار مضر است و می تواند تاثیر بسیار خطرناکی بر روی سلامتی شما داشته باشد اما نمی توانند آن را ترک کنند چرا که اعتیاد به نیکوتین خیلی شدید است. این گیاه می تواند شرایط ترک سیگار را برای شما بسیار آسان کند. تحقیقات نشان می دهد که در این گیاه ماده ای به اسم لوبلین وجود دارد که نقشی مانند نیکوتین در بدن دارد. این ماده می تواند گیرنده های شیمیایی که نیکوتین اشغال می کند را تحریک کند. جالب است بدانید که لوبلین اعتیاد آور نیست و از همین رو مصرفش می تواند به ترک سیگار کمک کند.

7. اثرات ضد کرم

این گیاه اغلب برای مزایای موضعی آن استفاده می شود و هنگامی که به یک صورت مرهم و یا پماد ساخته می شود، می توان آن را برای محل عفونت ناشی از کرم استفاده کرد. استفاده به طور منظم از این مرهم برای یک هفته یا بیشتر می تواند عفونت را به طور بسیار مؤثر کنترل کند.

8. استفاده به صورت آرامش بخش عضلانی

برخی از ویژگی های آرامش بخش در این گیاه وجود دارد، به طوری که هنگامی که موضعی مصرف شود و یا در داخل مصرف می شود، می تواند به کاهش فشار و تنش عضلانی کمک کند، که همین امر می تواند به افرادی که مشکلات خواب دارند کمک کند.

مصارف مختلف این گیاه

می توان از قسمت های مختلف گیاه لبلیا مثل پوست، برگ، گل و یا ساقه آن استفاده کرد. این امر می تواند در فرم های زیر مورد استفاده قرار گیرد:

  • چای
  • اسانس
  • تنتور
  • پماد
  • عصاره

اگر چه تحقیقات درباره اثرات این گیاه محدود است، ولی وقتی که لبلیا برای ترک سیگار توصیه می شود، دوز مصرفی حدود ۵ میلی گرم و به صورت دو بار در روز است. با این حال، این دوز مصرفی بسیار نزدیک به دوز سمی است، بنابراین هنگام استفاده از این گیاه باید همیشه احتیاط شود و سفارش های بسیار زیادی برای مشاوره با پزشک یا متخصص گیاه شناسی توصیه می شود.

عوارض احتمالی ناشی از مصرف لبلیا

در حالی که این گیاه می تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد، همچنین برخی از عوارض ناشی از مصرف آن مشاهده شده است، از جمله ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش، عرق فراوان و عوارض بیماری های قلبی، از جمله این موارد هستند. زنان باردار و شیرده باید از مصرف این ماده گیاهی قوی اجتناب کنند. برخی از عوارض جانبی رایج مصرف این گیاه عبارت اند از:

  • استفراغ
  • سرگیجه
  • اسهال
  • کما
  • سرفه
  • دیسترس (پریشانی) تنفسی
  • التهاب

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن