دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / معرفی فیلم وسریال /

8 تا از برترین فیلم های زنده یاد ژاله علو که همیشه در خاطره ها باقی ماند + عکس 

چهارشنبه، 05 دی 1403
کد خبر: 427557
ساعدنیوز: شوکت علو مشهور به ژاله علو، بازیگر، دوبلور و گوینده ایرانی بود. ایشان آثار بسیاری در کارنامه خود دارد ولی ما این 8 گزینه برتر از کارنامه تصویری او را انتخاب کرده‌ایم.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر ساعدنیوز، بدون شک ژاله علو را می‌توان جزو آخرین بازماندگان نسل‌هایی دانست که بازیگری و هنر را به صورت آکادمیک و به سختی آموختند. آن‌ها از نسلی بودند که دیگر کمتر مانندشان می‌آید. نسلی سختکوش و عاشق‌پیشه که هر کدام از آثار و قدم‌هایشان در راه اعتلای هنر و فرهنگ را عاشقانه و با مشقت برداشتند. راه پر پیچ و خمی که همراه با فراز و نشیب‌های زندگی در ایران پر از رنج و سختی گذشت و دهه‌های مختلف را با صبوری پشت سر گذاشتند. عمر مفید ژاله علو در عرصه گویندگی و دوبلاژ و بازیگری سرشار از نشانه و هنر و داشته‌های ارزشمند است. به بهانه کوچ او به جهانی دیگرنیم نگاهی انداختیم به کارنامه بازیگری او در فیلم ها و سریال هایی که تصویری ماندگار از ژاله علو بر جای گذاشته است.


فیلم مجبوریم | رضا درمیشیان | 1397

  • نام کاراکتر: مادر مهشید

مجبوریم روایتی از زندگی یک دکتر زنان با بازی فاطمه معتمدآریا است که به خاطر بستن لوله‌های رحم یک دختر خیابانی توسط یکی از وکیل‌های تسخیری در دادگاه با شکایت روبرو می‌شود و زندگی‌اش تحت تاثیر قرار می‌گیرد تا جایی که ماجرای مهاجرتش تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد. ژاله علو با اینکه در سال‌های دهه نهم زندگی‌اش در این فیلم بازی کرد اما بسیار قدرتمند در نقش مادر دکتر مهشید حضور پیدا کرد و بازی خوب و به اندازه‌ای انجام داد.

سریال مختارنامه | داود میرباقری | 1383-1388

  • نام کاراکتر: دومه – مادر مختار

سریال مختارنامه عظیم‌ترین سریال تاریخ تلویزیون است که پیرامون واقعه عاشورا و انتقام از قاتلان امام حسین ساخته شده و داود میرباقری این سریال را با محوریت زندگی مختار ثقفی یکی از یاران امام حسین (ع) که در زمان واقعه عاشورا توسط عبیدالله ابن‌زیاد زندانی شده بود و بعد از آزادی به انگیزه انتقام خون شهدای کربلا قیام کرد ساخت. ژاله علو در نقش مادر مختار تاثیر مثبتی در قیام مختار و حضور او و تاسیس حکومت شیعی مختار داشته است و تاثیر مادرانه او بر قیام مختار را نشان می‌دهد.

فیلم مهمان مامان | داریوش مهرجویی | 1382

  • نام کاراکتر: خانم اخوان

مهمان مامان مانند فیلم اجاره‌نشین‌ها، گوشه‌هایی از جامعه ایرانی و عادات و رفتار آن را با استفاده از شخصیت‌های مختلفی که شاید نماینده قشرهای مختلف جامعه ایرانی هستند، نشان می‌دهد. فیلم اقتباسی از رمانی نوشته هوشنگ مرادی کرمانی است و روایتی از یک مهمانی سرزده است که مادر خانواده با همراهی همسایگان سعی می‌کند یک مهمانی آبرومندانه برگزار کنند.

ژاله علو در نقش یکی از همسایگان در کنار مادر خانواده با بازی گلاب آدینه یکی از نقش‌های فرعی اما تاثیرگذار در روند فیلم را بازی می‌کند. مهمان مامان را باید یکی از آخرین نشانه‌های شادابی از فیلمسازی داریوش مهرجویی در ابتدای دهه هشتاد دانست. فیلمسازی که اگرچه دو دهه پس از آن نیز دست به فیلمسازی زد اما هیچ گاه شادابی روزهای میانسالی را نداشت.

فیلم سلطان | مسعود کیمیایی | 1375

  • نام کاراکتر: فخرالملوک

سلطان ساخته مسعود کیمیایی روایتی از زندگی یک خاندان ثروتمند به نام باهری است که پدر خانواده در آستانه مرگ وصیتی می‌کند تا بخشی از دارایی او به سرایدار خانوادگی برسد. اما مدارک نقل و انتقال که در دستان مریم دختر سرایدار بوده توسط یک کیف قاپ به نام سلطان به سرقت برده می‌شود. ژاله علو در نقش فخری همسر باهری یکی از مخالفان این وصیت است و دوست ندارد ارثی از باهری به مریم و پدرش برسد اما در نهایت این اتفاق می‌افتد.

فیلم طالع سعد | مهستی بدیعی | 1374

  • نام کاراکتر: مادر پسر افسانه‌ای

طالع سعد یکی از آن دست فیلم‌های اساطیری و تاریخی عجیب و غریب است که بر پایه داستان‌های تخیلی قدیمی ایرانی ساخته شده است. داستانی که بیشتر در باورهای قدیمی ریشه دارد. در یک سرزمین افسانه‌ای پسری در غلاف دنیا می‌آید و مردم بر این عقیده هستند که او می‌تواند شر حاکم ظالم را از سر مردم کوتاه کند، اما حاکم از به دنیا آمدن کودک مطلع می‌شود و دستور قتلش را می‌دهد ولیکن کودک نجات می‌یابد و در دامان زن و مرد میانسالی که فرزندی نداشتند، جوان برومندی می‌شود سعد که از قضا روزی حاکم را در شکارگاهش از مرگ نجات می‌دهد و حاکم با نشانه‌هایی که می‌گیرد در می‌یابد جوان همان کودکی است که قرار بود به قتل برسد، پس نامه‌ای محرمانه مبنی بر به قتل رساندن جوان خطاب به همسرش می‌نویسد و از جوان می‌خواهد که آن را به قصر برساند، اما در راه کوتوله‌های جنگل که دوستان سعد بودند حکم حاکم را می‌خوانند و متن را عوض می‌کنند و در دستور جدید تأکید بر ازدواج سعد با دختر حاکم می‌کنند. حاکم در برگشت به قصر، از موضوع مطلع می‌شود و دخترش را زندانی می‌کند و آزادی او را منوط به رفتن سعد به سرزمین دیو و آوردن چند تار موی دیو می‌داند. اما سعد با شجاعت تمام و گذشتن از خوان‌های بسیار موفق می‌شود و چون با سکه‌های طلا بازمی‌گردد، پادشاه هم طمع می‌کند و راهی سرزمین دیو می‌شود.

فیلم روز واقعه | شهرام اسدی | 1373

روز واقعه را شهرام اسدی از روی فیلم‌نامه بهرام بیضایی ساخته است. این فیلم توانست در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کند. بیضایی فیلم‌نامه روز واقعه را سال 1361 نوشت و در سال 1363 در انتشارات ابتکار چاپ کرد. داستان روز واقعه درباره عبدالله جوانی مسیحی است که تازه به اسلام روی آورده و دل در گرو عشق راحله دختر زید دارد. وی در جریان عروسی با راحله ندایی می‌شنود که او را به یاری فرا می‌خواند، عبدالله بیابان به بیابان، واحه به واحه به سمت کربلا می‌تازد و هنگام عصر عاشورا به آنجا می‌رسد و در آن زمان «حقیقت» را بر سر نیزه می‌بیند… ژاله علو در یکی از نقش‌های فرعی در فیلم حضور دارد و نقش بزرگ زنان عروسی را بازی می‌کند که وصلت عبدالله و راحله را پیوند می‌دهد.

فیلم جنگ نفت کش‌ها | محمد بزرگ نیا | 1372

  • نام کاراکتر: مادر

جنگ نفت کش‌ها فیلمی درباره نبرد دریایی ایران در دوران دفاع مقدس با رژیم بعث است. زمان جنگ ایران و عراق است و دامنهٔ جنگ به خلیج فارس نیز کشیده شده و کشتی‌های نفت‌کش ایرانی مورد حملهٔ دشمن قرار می‌گیرند. در این میان یک ناخدای جوان تصمیم به عبور کشتی نفت‌کش از تنگهٔ هرمز می‌گیرد و برای این کار از ناخدایی بازنشسته ولی پرتجربه کمک می‌خواهد. ناخدای پیر در ابتدا تمایلی برای انجام این کار ندارد اما سرانجام می‌پذیرد و آنها باوجود دسیسه‌ها و حملات دشمن موفق به عبور نفت‌کش غول‌پیکر از تنگه هرمز و رساندن محمولهٔ آن به کشور هلند می‌شوند. ژاله علو در نقش مادر کاپیتان بهرامی با بازی مجید مظفری نقش کوتاهی در فیلم دارد. نقشی مادرانه که دلگرمی حضور مردی رزمی در میدان نبردی سخت با دشمن است.

سریال روزی روزگاری | امرالله احمدجو | 1370 – 1371

  • نام کاراکتر: خاله لیلا

روزی روزگاری را باید یکی از محبوب‌ترین سریال‌های ایرانی دانست که هنوز هم تماشای آن و گوش سپردن به دیالوگ‌های آن جزو دلنشین‌ترین کارهایی است که هر مخاطب سریال دوستی می‌تواند انجام دهد. روایتی که امرالله احمدجو در اوایل دهه هفتاد از سیر تحول یک راهزن در دشت‌های استان فارس به تصویر کشیده است آنچنان دیدنی از آب درآمده است که بدون توجه به گذر زمان هنوز هم می‌توان از آن لذت برد.

داستان روزی روزگاری روایت راهزنی معروف به نام مرادبیگ است که طی نزاعی با گروه راهزن دیگری که سردسته آن فردی به نام حسام بیگ است مجروح شده و توسط خانواده روستایی از مرگ نجات پیدا کرده و طی زندگی با این روستاییان تحولاتی عمیق در زندگی او رخ می‌دهد. رفته رفته در طول داستان متحول و به فردی صالح تبدیل می‌شود. روزی روزگاری در واقع داستان کمال یافتن انسانی است. ژاله علو در نقش خاله لیلا همان زنی است که با شجاعت مثال زدنی و خودساختگی معروفش به خوبی توانست درس انسانیت را به مراد‌بیگ بدهد و از او یک انسان کامل تربیت کند که در مقابل نفس خود بایستد.


برای مشاهده سایر مطالب معرفی فیلم و سریال با سرویس فرهنگ و هنر ساعدنیوز همراه باشید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 06 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پژمان جمشیدی: اگر دختر بودم بالاخره یک روز به خاطر حاملگی باید جراحی می شدم! خودم را اینگونه مجاب می کردم که تو دختر نیستی پس برای همین شکمم را پاره نمی کنند
ثابت کن که چشمات تیزتر از شاهینه‌/ 3 تفاوت رو پیدا کن و مهارت‌های بصریت رو به رخ بکش
عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور مانی نوری و مریم سعادت بازیگران سریال «زی‌زی‌گولو» بعد از30 سال در 35 سالگی و 66 سالگی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
طرز تهیه نان باقلوایی زعفرانی خوش رنگ و خوش مزه که جلوه خاصی به مهمانی های شما میبخشد + ویدئو
ویدیو| وقتی دانشجو شدی و میخوای خونه اجاره کنی/ «جواد رضویان» و «سیامک انصاری» یجوری علی اوجی رو ترور شخصیتی کردن که تا عمر داره یادش نمیره!😂
خانه علی دایی، مأموریت ویژه پیشکسوتان برای نجات پرسپولیس
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
افشاگری وزیر امورخارجه سابق: چه شد که مشاور روحانی بعد از مکالمه تلفنی با اوباما رقصید؟+ ویدیو
خوشمزه ترین آش رشته لعاب دار با این 10 نکته خیلی مهم/ سنتی که از مادربزرگهامون بجا مونده