به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، به منظورگسترش زمینههای پژوهش در حوزههای مرتبط با اجتماعات و نظام نخبگانی و بهرهمندی از توان تخصصی مراکز علمی کشور و به استناد راهبردکلان 5 و نیز اقدام ملّی 1ـ1ـ1 از سند راهبردیکشور در امور نخبگان، این آییننامه تصویب میشود:
مادّه 1: تعاریف
به منظور رعایت اختصار تعاریف زیر در این آییننامه رعایت میگردد:
الف. بنیاد: منظور بنیاد ملّی نخبگان است.
ب. مؤسسۀ: منظور هریک از دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشیکشور استکه براساس مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ یا شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت میکند.
د. پایاننامه: منظور هریک از پایاننامههای دورهکارشناسیارشد یا رسالههای دوره دکتری تخصصی دانشجویان مؤسسه است.
مادّه2: پشتیبانی
بنیاد مجاز است از پایاننامههای مصوّب مؤسسه که موضوع پژوهش آنها مرتبط با مأموریتهای بنیاد است، با اختصاص پژوهانه پشتیبانیکند.
زمینههای مرتبط با مأموریتهای بنیاد بهشرح زیر است:
2ـ1. اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان؛ پایش، بهبود و تکامل سند
2ـ2. شناسایی و پایش مطلوبتر اجتماعات نخبگانی در سطوح و حوزههای مختلف
2ـ3. طراحی نظام تربیتی و هدایتی اجتماعات نخبگانی درسطوح و حوزههای مختلف
2ـ4. تبیین اخلاق نخبگی و الگوسازی از نخبگان
2ـ5. طراحی نظام نخبگانی متناسب با نیازهایکشور
تبصره: تعیین مصادیق هر زمینه، فرایند پشتیبانی از پایاننامهها و میزان پژوهانه آنها بر اساس شیوهنامهای استکه به تصویب رئیس بنیاد میرسد.
مادّه 3: تصویب و اجرا
این آییننامه مشتمل بر یک مقدمه، سه مادّه و یک تبصره در تاریخ 1394/7/15 به تصویب کمیسیون دائمی و مطابق مصوبه جلسه پنجم هیئتامنا (تبصره 1 مادّه 3 آییننامه کمیسیون دائمی)، در تاریخ 1394/7/29 به تصویب هیئتامنای بنیاد ملّی نخبگان رسید و جایگزین «آییننامه حمایت از پایاننامههای کارشناسیارشد و رسالههای دکتری در زمینه پژوهشهای مرتبط با امور نخبگان» (موضوع مصوبه کمیسیون دائمی هیئت امنای بنیاد تاریخ 1388/12/12) میشود و از تاریخ 1394/8/1 لازمالاجراست.