دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / رشته های دانشگاهی / کارشناسی ارشد /

آشنایی با رشته جهانگردی و گردشگری و بازار کار آن 

پنجشنبه، 17 اسفند 1396
کد خبر: 3592
ساعد نیوز: معرفی رشته جهانگردی و گردشگری و موقعیت های شغلی آن

معرفی رشته جهانگردی و گردشگری

رشته جهانگردی يكي از رشته هاي دانشگاهي است كه از نوع علوم بين رشته اي مي باشد و حتي مي­توان گفت كه مديريت جهانگردي يكي از بين رشته اي ترين علوم به شمار می رود، اين علوم شامل:زبان انگليسي (يكي از مهم ترين علوم اين رشته است)، اقتصاد (صنعت جهانگردي تاثير اقتصادي به سزایي بر جوامع داشته و دارد حائز اهميت است)، رياضيات و آمار (از جمله علومي هستند كه غالباً در اكثر رشته هاي دانشگاهي وجود دارند كه متناسب با رشته تعداد واحدهاي آن متفاوت مي باشد و در رشته ي مديريت جهانگردي 6 واحد را به خود اختصاص داده است)، دروس مديريتي (جزء مهم رشته ي مديريت جهانگردي را تشكيل مي دهد)، دروس علوم اجتماعي،تاريخ (بررسي بناهاي تاريخي و ادوار مختلف تاريخي و تاثير آن بر جذب گردشگر) و جغرافيا (به شناخت هر چه بهتر موقعيت اماكن توريستي و شناسايي آنها كمك مي كند) می باشد.

دوره‌ي  کارشناسي این رشته مانند ساير رشته‌ها، 4 سال طول مي‌کشد و داراي 132 واحد درسي است. در مقطع کارشناسي، اين رشته، گرايش‌بندي نشده‌است و تنها کساني که اين رشته را تا مقاطع بعدي، يعني کارشناسي ارشد يا دکترا ادامه می­‌دهند، مي‌توانند گرايش مورد علاقه‌ي خود را به‌طور آکادميک دنبال کنند

تحصيلات تكميلي اين رشته در مقطع كارشناسي ارشد در ايران وجود دارد و هنوز مقطع دكترا اين رشته در ايران وجود ندارد.

گرایش های رشته جهانگردی و گردشگری در مقطع کارشناسی ارشد

رشته جهانگردی در مقطع کارشناسي ارشد داراي 2 گرايش است. اين گرايش ها عبارتند از:

  1. مدیریت بازاریابی جهانگردي
  2. برنامه ریزی و توسعه جهانگردي

بازار کار رشته جهانگردی و گردشگری

با توجه به اینکه کشور ایران از پتانسیل های بسیار زیادی برای جذب گردشگر از سراسر جهان برخوردار است؛ بنابراین با برنامه ریزی و همت مسئولین در راستای جذب گردشگر و توریست، آینده بسیار روشنی در انتظار فارغ التحصیلان رشته جهانگردی می باشد.

دانشجویان رشته جهانگردی با فراگیری دروسی همچون “سامانه های اطلاعاتی در جهانگردی”، “محیط ملی و بین المللی تجارت و گردشگری” و “تحلیل رفتاری جهانگردی و تعامل فرهنگی آماده ورود به بازار کاری مرتبط با رشته خود می شوند.

دانش‌آموختگان مدیریت جهانگردی می‌توانند در دامنه گسترده‌ای از صنایع و مشاغل مشغول به کار و فعالیت شوند. از جمله آن ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. کارمند آژانس مسافرتی: افراد شاغل در این بخش موظفند اطلاعات دقیقی در ارتباط با انواع بلیط ها، تورهای گردشگری و سایر اطلاعات لازم در طول سفر در اختیار مشتریان خود قرار دهند.
  2. مدیریت هتل‌ها و مراکز اقامتی: مدیر هتل می بایست با اصول و روش های هتلداری به منظور جذب مشتری بیشتر برخوردار باشد از جمله این اصول می توان به نحوه مدیریت کارکنان، اصول مهمانداری و نحوه ارتباط با مشتریان اشاره نمود.
  3. آموزش در حوزه گردشگری (مدرس دانشگاه): قابل ذکر است که شرط ورود به این شغل، ادامه تحصیل تا مقطع دکتری است.
  4. پژوهش در حوزه گردشگری: پژوهش های صورت گرفته می تواند در حوزه شناخت فرهنگ مردم، روش های درآمدزایی از توریسم و بناهای تاریخی صورت گیرد.
  5. راهنمای انواع تورها: فارغ التحصیلان رشته جهانگردی با توجه به شناختی که از اماکن مختلف جغرافیایی دارند می توانند راهنمای خوبی در سفرهای تفریحی باشند.
  6. مشاغل مرتبط با گردشگری
  7. مدیریت کنفرانس‌ها، رویدادها و جشنواره ها
  8. مراکز و نهادهای دولتی ( میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری ها، استانداری ها)

همچنین قابل ذکر است که با توجه به فرابخشی بودن صنعت جهانگردی امکان اشتغال در بخش ها و صنایع دیگر نیز وجود دارد که از آن جمله می توان به کارشناسی روابط عمومی، مدیر انتشارات، کارمند بانک، رئیس بانک و کارمند بیمه اشاره نمود.


35 پسندیدم 18 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 30 تیر
از سراسر وب
دیدگاه ها
بازدیدکننده
2 سال پیش

منم خیلی به این رشته علاقه دارم ینی خوب نیست واقعا
پاسخ
دوست
3 سال پیش

من عاشق گردشگری و جهان گردی هستم یکی از دوستام گفت بورو این رشته موقعیت شغلی و ..چجوریه تازه دیپلم گرفتم بنظر شما برم یا نه؟
پاسخ
بازدیدکننده
4 سال پیش

بخدا توضیح نداره هیچ بدرد نمیخوره ده سال پیش کارشناسیشو گرفتم
پاسخ
بازدیدکننده
4 سال پیش

سلام بخدا هیچ کجای این کشور این رشته رو قبول ندارن من خودم ده ساله کارشناسیشو گرفتم
پاسخ
بازدیدکننده
4 سال پیش

سلام عزیزم میشه برام راجب این رشته بیشتر توضییح بدی من وسط راهم و عاشق طبیعت گردی و ... اگر امکانش هست باشما در ارتباط باشم🙏
پاسخ
Maryam
4 سال پیش

لطفا واقع بینانه و نه احساسی در مورد این رشته توضیح بدید من میخوام در این رشته تحصیل کنم
پاسخ
سارا
4 سال پیش

سلام خسته نباشید لطف میکنید در بارش بیشتر توضیح بدین؟
پاسخ
رویا
4 سال پیش

منم ده سال پیش رفتم والان 6ساله لیسانس مدیرت جهانگردی دارم و بیکارم و غصه مبخورم چرا رفتم این رشته. توی هیچ استخدامی این رشته ذکر نشده. نه جزو مدیریتا حسابس میکنن نه جزو رشته ها. بنظرم نرید این رشته رو هیچ وقت. مگه اینکه تو این زمینه فعالیت داشته باشین (موسس هتل، دفتر هواپیمایی و...)و نیاز به مدرک دارید
پاسخ
بنده خدا
4 سال پیش

دوس دارم ازدانشگاه انصراف بدم بیام این رشته رو بخونم الان دولتی تهرانم ولی رشتم اصلا هیجان نداره پیشنهاد میکنین؟من واقعا ادمیم که هیجان طلبه ازوقتی اومدم دانشگاه دارم دنبال علایقم میرم نمیدونم چیکار میکنم دارم با درسا خیلی اذیت میشم
پاسخ
مریم
4 سال پیش

اتفاقا این رشته یکی از بهترین و پر هیجان ترین رشته هاس و هیچ خسته کننده نیست...من خودم آدم درس خونی نیسم و متنفرم..امارشته گردشگری باید با روحیاتت و مدلت یکی باشه آدمی ک خوش سفر نیس و زودرنجه ب هیچ وجه نمیتونه تواین رشته‌پیشرفت کنه.سختیایه خودشو داره.تویه دانشگاهم ک من الان کارشناسی ام بنظرم‌سختیاش فقط همین درسای اقتصاد و ریاضی مانندشه ک سادس بقیشون شیرینه.و پیشنهاد میکنم این رشترو بیاید.درسته اولای ترم چرته یا حوصله سر بره اما اینا تئوریه وختی وارد کار عملی این رشته بشی و با دوستانت بگردی لذت م
پاسخ
بهزاد
4 سال پیش

اصلا اینطوری نیس. الان بیشترین فارغ التحصیلان بیکار از گروه ای تی و کامپیوتر در عین حال بیشترن درامد ها رو مهندسین این رشته در شرکت ها و مراکز می گیرن. بیکاری شما یا دیگران دلیل بر خوب و بد بودن رشته نیس.
پاسخ
علی احمدی
4 سال پیش

به خدا حق داری
پاسخ
علی احمدی
4 سال پیش

من 15 سال لیسانس جهانگردی رو گرفتم .کار پیدا نکردم الان کارگری میکنم
پاسخ
مهران
4 سال پیش

دوست عزیز لطفا دیدگاه شخصی خودتون رو تعمیم ندید...شاید رشته با روحیات شما سازگار نبوده و انتخاب اشتباهی داشتید!
پاسخ
اناهیت
4 سال پیش

میشه یه خورده بیشتر توضیح بدی که چرا منصرف شدی؟؟
پاسخ
M
5 سال پیش

سلام میشه یکم درباره اش توضیح بدی
پاسخ
سایدا
5 سال پیش

ببخشید میشه یکم توضیح بدید چرا از این رشته پشیمون شدید .من میخوام این رشته رو بخونم
پاسخ
زهرا
5 سال پیش

مزخرف ترين رشته دنياااااس.....متاسفم كه رفتم به اين رشته
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه چاپ یک کتاب
ویراستاری تخصصی مقاله
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند "تخم‌مرغ عید پاک" را که در "مهمانی خرگوشی" گم شده است، در 4 ثانیه پیدا کنند
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
ویدیو/ سوال چینی "حامد آهنگی" از مترجم‌ زبان چینی/ اومد اداشونو دربیاره ولی محتواش جالب‌تر شد
ترجمه تخصصی متن
ترجمه تخصصی کتاب