معرفی رشته جهانگردی و گردشگری
رشته جهانگردی يكي از رشته هاي دانشگاهي است كه از نوع علوم بين رشته اي مي باشد و حتي ميتوان گفت كه مديريت جهانگردي يكي از بين رشته اي ترين علوم به شمار می رود، اين علوم شامل:زبان انگليسي (يكي از مهم ترين علوم اين رشته است)، اقتصاد (صنعت جهانگردي تاثير اقتصادي به سزایي بر جوامع داشته و دارد حائز اهميت است)، رياضيات و آمار (از جمله علومي هستند كه غالباً در اكثر رشته هاي دانشگاهي وجود دارند كه متناسب با رشته تعداد واحدهاي آن متفاوت مي باشد و در رشته ي مديريت جهانگردي 6 واحد را به خود اختصاص داده است)، دروس مديريتي (جزء مهم رشته ي مديريت جهانگردي را تشكيل مي دهد)، دروس علوم اجتماعي،تاريخ (بررسي بناهاي تاريخي و ادوار مختلف تاريخي و تاثير آن بر جذب گردشگر) و جغرافيا (به شناخت هر چه بهتر موقعيت اماكن توريستي و شناسايي آنها كمك مي كند) می باشد.
دورهي کارشناسي این رشته مانند ساير رشتهها، 4 سال طول ميکشد و داراي 132 واحد درسي است. در مقطع کارشناسي، اين رشته، گرايشبندي نشدهاست و تنها کساني که اين رشته را تا مقاطع بعدي، يعني کارشناسي ارشد يا دکترا ادامه میدهند، ميتوانند گرايش مورد علاقهي خود را بهطور آکادميک دنبال کنند
تحصيلات تكميلي اين رشته در مقطع كارشناسي ارشد در ايران وجود دارد و هنوز مقطع دكترا اين رشته در ايران وجود ندارد.
گرایش های رشته جهانگردی و گردشگری در مقطع کارشناسی ارشد
رشته جهانگردی در مقطع کارشناسي ارشد داراي 2 گرايش است. اين گرايش ها عبارتند از:
- مدیریت بازاریابی جهانگردي
- برنامه ریزی و توسعه جهانگردي
بازار کار رشته جهانگردی و گردشگری
با توجه به اینکه کشور ایران از پتانسیل های بسیار زیادی برای جذب گردشگر از سراسر جهان برخوردار است؛ بنابراین با برنامه ریزی و همت مسئولین در راستای جذب گردشگر و توریست، آینده بسیار روشنی در انتظار فارغ التحصیلان رشته جهانگردی می باشد.
دانشجویان رشته جهانگردی با فراگیری دروسی همچون “سامانه های اطلاعاتی در جهانگردی”، “محیط ملی و بین المللی تجارت و گردشگری” و “تحلیل رفتاری جهانگردی و تعامل فرهنگی“ آماده ورود به بازار کاری مرتبط با رشته خود می شوند.
دانشآموختگان مدیریت جهانگردی میتوانند در دامنه گستردهای از صنایع و مشاغل مشغول به کار و فعالیت شوند. از جمله آن ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- کارمند آژانس مسافرتی: افراد شاغل در این بخش موظفند اطلاعات دقیقی در ارتباط با انواع بلیط ها، تورهای گردشگری و سایر اطلاعات لازم در طول سفر در اختیار مشتریان خود قرار دهند.
- مدیریت هتلها و مراکز اقامتی: مدیر هتل می بایست با اصول و روش های هتلداری به منظور جذب مشتری بیشتر برخوردار باشد از جمله این اصول می توان به نحوه مدیریت کارکنان، اصول مهمانداری و نحوه ارتباط با مشتریان اشاره نمود.
- آموزش در حوزه گردشگری (مدرس دانشگاه): قابل ذکر است که شرط ورود به این شغل، ادامه تحصیل تا مقطع دکتری است.
- پژوهش در حوزه گردشگری: پژوهش های صورت گرفته می تواند در حوزه شناخت فرهنگ مردم، روش های درآمدزایی از توریسم و بناهای تاریخی صورت گیرد.
- راهنمای انواع تورها: فارغ التحصیلان رشته جهانگردی با توجه به شناختی که از اماکن مختلف جغرافیایی دارند می توانند راهنمای خوبی در سفرهای تفریحی باشند.
- مشاغل مرتبط با گردشگری
- مدیریت کنفرانسها، رویدادها و جشنواره ها
- مراکز و نهادهای دولتی ( میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری ها، استانداری ها)
همچنین قابل ذکر است که با توجه به فرابخشی بودن صنعت جهانگردی امکان اشتغال در بخش ها و صنایع دیگر نیز وجود دارد که از آن جمله می توان به کارشناسی روابط عمومی، مدیر انتشارات، کارمند بانک، رئیس بانک و کارمند بیمه اشاره نمود.
3 سال پیش
3 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش