این رشته یکی از گرایشهای کارشناسی ارشد عمران است که در زمینه تحلیل و طراحی سازههایی که به نوعی با آب سروکار داشته و در ساختمانهای هیدرولیکی بهکار برده میشوند، فعالیت دارد.ساعد نیوز شما را هر چه بیشتر با این رشته آشنا کرده و زمینه فعالیت های که فارغ التحصیلان این رشته می توانند پس از اتمام دوره تحصیل خود در آن فعالیت داشته باشند را برای شما عزیزان معرفی می کند.
معرفی رشته آب و سازه های هیدرولیکی
در واقع گرایش آب و سازه های هیدرولیکی ترکیبی از گرایشهای سازه و آب میباشد. برخی معتقدند، این موضوع اگر چه نوعی انعطاف را برای متخصصین این رشته در دو حوزه آب و سازه به ارمغان اورده و نوعی مزیت به شمار می رود اما از آنجا که در هر دو حوزه مذکور امکان حضور افراد خبره تر و متخصص تر که منحصراً گرایش سازه و یا آب را دنبال کرده اند، وجود خواهد داشت، نوعی محدودیت نیز محسوب می شود.
به هر حال ضرورت این دوره با توجه به حجم سرمایه گذاری کشور در صنعت آب و نیاز فوق العاده به جمع آوری و نگهداری آبها و استفاده صحیح از آنها در جهت تامین آب آشامیدنی شهر یا تولید برق و نیز توسعه کشاورزی کاملاً مشهود است
بازار کار مهندسی آب وسازه های هیدرولیکی
امکان ادامه تحصيل در گرايش سازههای هیدرولیکی در مقطع دکترا در داخل کشور وجود دارد. دانشگاه هایی مانند تهران، تربیت مدرس و سهند تبریز دارای مقطع دکترای سازه هیدرولیکی هستند ولی بطور کلی انتخابها در ایران بسیار کم است. اما شرایط برای ادامه تحصیل در خارج از کشور بسیار بیشتر فراهم میباشد، تا این حد که میتوان حتی در رشته مکانیک، در برخی موضوعات مانند مدلسازی جریانهای زیستی در بدن به پژوهش پرداخته و حرفی هم برای گفتن داشت. فارغ التحصیلان این دوره میتوانند با وزارتخانهها و سازمانهای مسئول اجرای طرحهای عمرانی در زمینه آبرسانی مانند وزارت نیرو، وزارت کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها همکاری داشته باشند. همچنین همکاری با مهندسین مشاور سدسازی و منابع آب، نظارت بر اجرای پروژههای موضوع فعالیت این شرکتها و مشارکت در طراحی سازههای هیدرولیکی نظیر سدها، اسکلهها، کانالهای آبرسانی و ... از دیگر زمینههای کاری فارغالتحصیلان این گرایش است. در هر یک از موارد فوق فازهای طراحی سازههای هیدرولیکی، اجرا و نظارت بر آنها بطور مستقیم زیر نظرمهندسان سازههای هیدرولیکی انجام میشود که این خودبازار کار مناسبی را برای مهندسان سازههای هیدرولیکی فراهم میکند. البته فارغ التحصیلان سازههای هیدرولیکی میتوانند در شاخههای دیگر مانند سازه، آب و سازههای دریایی نیز مشغول بکارشوند. از معروفترين مراکز و شرکتهای مرتبط با اين رشته میتوان به آب نیرو، مپنا، مهاب قدس، مشانیر و ... اشاره کرد.