معرفی رشته مهندسی نقشه برداری
کاربرد مهندسی نقشه برداری از همان ابتدا به محض مشخص کردن موقعیت یک سازه معین می شود.
به کمک نقشه برداری، علاوه بر تهیه نقشه از آن محل ، پستی و بلندی ها و حجم عملیات خاکی ( مقدار خاک ریزی یا خاک برداری ) و حتی نحوه خاک برداری مشخص می شود. به بیان ساده، نقشه برداری داده ها را پردازش، تجزیه تحلیل و تفسیر می کند و اطلاعات مکانی را برای اجرای پروژه ها به نمایش می گذارد.
اگر بخواهیم به صورت علمی تعریفی از نقشه برداری داشته باشیم می توانیم بگوییم :
نقشه برداری یکی از شاخه های ژئوماتیک ( علم تعیین مختصات ، تهیه نقشه و تحلیل داده های مکانی ) است و مربوط به فعالیت هایی است که منجر به تعیین یا تخمین مختصات نقطه یا نقاطی از سطح یا درون زمین می شود که این عمل نقشه تمام سطح یا بخشی از آن را تعیین می کند.
این رشته علم و فنون پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی یک پروژه عمرانی است که در واقع کار از جایی شروع میشود که یک مکان برای ساخت بنایی انتخاب میشود .
اولین کار تعیین پستی ها و بلندی ها و تهیه نقشه های مربوط به زمین و موقعیت میباشد که کار یک مهندس نقشه برداری است .
علم جمع آوری ،تحلیل و تفسیر داده ها،به ویژه داده های مربوط به سطح زمین و همچنین مدل سازی ،تحلیل و مدیریت داده های زمین است.
ژئو ماتیک کاربرد زیادی در علوم مختلف دارد:محیط زیست ،مدیریت منابع زمینی،نظارت بر منابع طبیعی،توسعه پایدار،مدیریت سواحل،برنانه ریزی شهری.
هدف از تشکیل رشته نقشه برداری تربیت متخصصانیست که در زمینه عمرانی فعالیت کنند.
امکان عضویت و اخذ پروانه توام را در دو نظام مهندسی ساختمان و معدن دارند.
گرایش های رشته مهندسی نقشه برداری در مقطع کارشناسی ارشد
ژئودزی
فتوگرامتری
سیستم اطلاعات جغرافیایی
سنجش از راه دور
موقعیت شغلی رشته مهندسی نقشه برداری
داوطلبانی كه قصد شركت در رشته نقشهبرداری را دارند باید پایه علمی خوبی در زمینه ریاضیات و فیزیك و همینطور از لحاظ جسمانی توانایی انجام كارهای صحرایی را داشته باشند از لحاظ بازار كار برای فارغالتحصیلان این رشته امكان حضور درسازمانهای مربوط به شهرسازی و شركت در پروژههای عمرانی در زمینههای گوناگون مثل راهسازی، پلسازی ـ امور مربوط به سازههای آبی و دریایی را دارند و در مجموع مسئولیت طرح اجرا و نظارت این گونه مسائل را میتوانند بر عهده بگیرند.