دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / رشته های دانشگاهی / کارشناسی ارشد /

آشنایی با رشته مهندسی نساجی و بازار کار آن 

چهارشنبه، 23 اسفند 1396
کد خبر: 3732
ساعد نیوز: معرفی رشته مهندسی نساجی و موقعیت های شغلی آن

معرفی رشته مهندسی نساجی

یکی از نیازهای اساسی انسان از گذشته تا به امروز پوشاک بوده که به همین منظور از راه های مختلفی اقدام به تهیه لباس های متفاوت با الیاف مختلف کرده است.

بعد از پوشاک زیرانداز و چادرهای گوناگون توسط انسان ساخته شد و هر کدام توانست نیاز انسان را تأمین کند.

امروزه هنر بافت تحت عنوان یک صنعت شناخته می شود که به آن نساجی می گویند.

در سال های اخیر نساجی پیشرفت بسیار چشم گیری کرده و این صنعت به قسمت های مختلفی وارد شده تا جایی که در حال حاضر نیمی از ساختمان قلب مصنوعی با استفاده از الیاف نساجی ساخته می شود.

استفاده از صنعت نساجی در صنایع مختلف بسیاری کاربردی شده مثلاً در کارخانه های لاستیک سازی با استفاده از الیاف گوناگون تایر ساخته می شود و حدود 75 درصد از یک تایر از این الیاف تشکیل شده که موجب مقاومت بسیار بیشتر آن خواهد شد.

صنعت نساجی یکی از قدیمی ترین صنایع ایران محسوب می شود.

در گذشته واحدهای مختلف نساجی اقدام به تولید نخ مورد نیاز برای تولید پارچه و فرش می کردند و تا به امروز که کارخانه های مختلف پارچه بافی، فرش بافی، ریسندگی و بافندگی در کشور ایجاد شده مهندسی نساجی همواره در ایران وجود داشته است.

  • گرایش های رشته مهندسی نساجی:

همان طور که گفته شد رشته مهندسی نساجی امروز بسیار گسترده شده و به حوزه های بسیار زیادی وارد شده و به همین دلیل برای جدا سازی و تمرکز بیشتر اقدام به ایجاد گرایش های مختلفی کرده اند.

مهندسی نساجی گرایش تکنولوژی نساجی

افرادی که در گرایش تکنولوژی نساجی تحصیل می کنند با روش های مختلف تولید نخ، پارچه، موکت و فرش آشنا می شوند و همچنین نحوه عملکرد و طراحی بعضی از دستگاه های مهم نساجی را نیز فرا می گیرند.

این افراد با شیوه های مختلف تولید مواد نساجی آشنا شده و برای درک بهتر عملکرد تجهیزات برخی دروس مربوط به رشته مکانیک نیز به آن ها آموزش داده می شود.

مهندسی نساجی گرایش شیمی نساجی و علوم الیاف

دانشجویانی که در گرایش شیمی نساجی و علوم الیاف تحصیل می کنند با روش های گوناگون تولید الیاف، خواص آن ها، مواد رنگ زا، ویژگی های مواد رنگ زا و شیوه ساخت و تکمیل مواد مختلف نساجی آشنا می شوند.

در واقع این رشته نحوه تهیه الیاف مختلف و کاربرد مواد شیمیایی در صنعت نساجی را به دانشجو ارائه می دهد.

مهندسی نساجی گرایش پوشاک

یکی از مهم ترین گرایش های مهندسی نساجی پوشاک است.

امروزه صنعت پوشاک پیشرفت بسیار زیادی کرده و تمام انسان ها به صورت دائم نیاز به پوشاک برای مصارف مختلف دارند.

متأسفانه در سال های اخیر فارغ التحصیلان این گرایش بسیار کم بوده و تولیدی های مختلف صنعتی برای جذب نیروی مورد نیاز از گرایش های دیگر استفاده کرده و پس از آن با برگزاری دورهای مختلف مربوط به پوشاک تلاش کرده اند که دانش این افراد در زمینه پوشاک زیاد شود ولی این کار به اندازه استفاده از فارغ التحصیلان گرایش پوشاک بازدهی مناسبی نداشته است.

متأسفانه در بسیاری اوقات مشاهده می شود که یک فرد متخصص در زمینه پوشاک فقط به ارائه مدل و سایزبندی آن بسنده می کند و اطلاعاتی در زمینه تولید خط پوشاک در مقیاس صنعتی ندارند.

مثلاً بسیاری از تولیدی ها برخلاف رشد بسیار زیاد تجهیزات صنعتی هنوز با استفاده از الگو و برش دست اقدام به تولید پوشاک می کنند که این کار علاوه بر زمان بر بودن راندمان و دقت پایینی نیز دارد.

برای کارگاه های صنعتی که قصد دارند کار خود را توسعه دهند وجود یک مهندس نساجی گرایش پوشاک که از تسلط کافی به امور مختلف برخوردار باشد بسیار حیاتی است.

برای افزایش راندمان باید خروجی و ورودی تمام تجهیزات هم زمان شود و با زمان بندی مناسب بتوان در یک ساعت به خصوص بیشترین حجم پوشاک را تولید کنیم تا در هزینه های جاری واحد تولیدی صرفه جویی شود.

این مسئله زمانی که بخواهیم در یک کارخانه چند نوع لباس تولید کنیم بسیار مهم است. یکی دیگر از مواردی که باید راجع به آن تصمیم درستی گرفته شود لایه چینی است.

باید الگوهای مختلف به گونه ای کنار یکدیگر قرار داده شود که بتوان در زمان برش کم ترین حجم مواد ضایعاتی را داشت.

در کل برای موفقیت یک واحد تولیدی پوشاک و کار کردن مطابق با اصول استاندارد وجود مهندس پوشاک بسیار مهم بوده و حتماً باید فردی با تخصص های لازم در این واحدها فعالیت کند.

ادامه تحصیل در مقاطع بالا و پذیرش خارج از کشور

در حال حاضر رشته مهندسی نساجی در گرایش های مختلف تا مقطع دکتری در کشور وجود دارد و افراد علاقه مند می توانند در داخل کشور تا مقطع دکتری پیش روند و تحصیلات خود را در رشته مهندسی نساجی کامل کنند.

باید این واقعیت را پذیرفت که از نظر سخت افزاری و امکانات آموزشی کشور ما با کشورهای پیشرفته دنیا فاصله زیادی دارد.

اگر قصد دارید در رشته مهندسی نساجی پیشرفت زیادی کنید و با تمام علوم روز این رشته آشنا شوید می توانید در یکی از دانشگاه های معتبر خارجی ادامه تحصیل دهید.

دانشگاه های خارجی در دو نوع رایگان و غیر رایگان وجود دارند و شما باید قبل از انتخاب دانشگاه درباره سطح آموزشی، امکانات تحصیلی، هزینه آموزشی و جایگاه و رتبه رشته مهندسی نساجی آن دانشگاه تحقیق کنید.

بعد از انتخاب دانشگاه می توانید اقدام به نامه نگاری برای ادامه تحصیل در آن دانشگاه کرده و در صورت موافقت در آن جا ادامه تحصیل دهید.

به خاطر داشته باشید معیار ارزیابی و پذیرش شما مدارکی است که برای دانشگاه های مختلف ارسال می کنید و حتماً قبل از ارسال رزومه و مدارک نسبت به کامل و بی نقص بودن آن اطمینان حاصل کنید.

اگر رزومه قوی در حوزه رشته مهندسی نساجی داشته باشید شانس شما برای قبولی بسیار افزایش خواهد یافت.

رزومه شما باید شامل مشخصات کامل، مدارک تحصیلی و ریز نمرات، سوابق و دستاوردهای شما در حوزه صنایع نساجی و مدرک زبان باشد.

بعضی از دانشگاه ها برای پذیرش فقط افرادی را قبول می کنند که محدوده نمرات کسب شده در مقطع کارشناسی آن ها بالا باشد.

بدیهی است هرچه دانشگاه معتبرتر و از جایگاه علمی بالاتری برخوردار باشد نسبت به مدارک و رزومه شما سخت گیرتر عمل خواهد کرد.

بازار کار رشته مهندسی نساجی

نساجی یکی از صنایع مهم کشور ما محسوب می شود و در صورتی که در این حوزه سرمایه گذاری های لازم انجام شود می تواند درآمد بسیار زیادی برای کشور به وجود آورد.

یکی از دلایل مهم برای رونق این صنعت وجود مواد اولیه فراوان و ارزان در کشور است که اصلی ترین نیاز هر صنعتی محسوب می شود.

می توان با برنامه ریزی مناسب و تشویق سرمایه گذاران برای ورود به این حوزه صنعت نساجی را در کشور رونق بخشید.

البته در سال های اخیر خوشبختانه واحدهای صنعتی زیادی در حوزه صنعت نساجی ایجاد شده که اقدام به تولید محصولاتی مانند فرش، پارچه، الیاف گوناگون و محصولات دیگر می کنند.

افرادی که در رشته مهندسی نساجی فارغ التحصیل می شوند می توانند با توجه به گرایش در هر یک از واحدهای مختلف صنعتی مشغول به کار شوند. اگر علاقه مند به کارآفرینی و تولید باشید می توانید با کمک سرمایه گذار اقدام به راه اندازی واحدهای صنعتی در حوزه نساجی کرده و علاوه بر درآمد مناسب برای خودتان در ایجاد اشتغال کشور نیز کمک کنید.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
مراحل اکسپت مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟