لالان روستایی بسیار زیبا و دیدنی است با هوای فوق العاده در منطقه کوهستانی. این روستا در ۴۵ کیلومتری شمال تهران، بخش رودبارقصران، دهستان رودبارقصران واقع شده. آب و هوای این روستا بسیار دلچسب است. در زمستان ها می توانید لالان را پوشیده از برف با زیبایی وصف نشدنی اش ببینید و در تابستان با هوای خنک و ییلاقی اش.لالان در واقع کوهستانی از لاله هاست، لاله هایی زرد و سرخ و زنبق هایی بنفش. بنابراین بهترین گزینه برای کسانی است که برای رهایی از هیاهوی شهر و آلودگی، به دنبال فرصتی هستند تا بتوانند در دل طبیعت پیاده روی کنند یا لذت کوهنوردی و دیدن مناظرچشم نوازی مثل چشمه های زیبا، کوچه باغ های باصفا و آبشار را ببرند. آبشار لالان به دلیل وجود چندین سطح صاف و دسترسی آسان آب، محل اقامت شبانه ی بیشتر تیم هایی است که قصد صعود به قلل خلنو را دارند. برای رسیدن به آبشار از محل روستای لالان حدود سه ساعت کوه نوردی لازم است. در این مسیر از از تنگه و تونل برفی و چشمه تلخاب نیز می توانید دیدن کنید.
طبق گفته ریش سفیدان روستا - نام این روستا لاله گون بوده که به جهت وجود گل های فراوان در این منطقه به این نام مشهور بوده است و با گذشت زمان به لالون تبدیل شده است. دره لالون نیز همانند سایر دره های کوهستانی دامنه جنوبی البرز، نقطه ای فوق العاده از حیث تعدد جاذبه های طبیعت گردی به حساب می آید که از آن جمله می توان از دیدنی های خاص این دره شامل: باغستان، تنگه، سرچشمه، چشمه آب گازدار و معدنی، آبشار، قله، برفچال و ... نام برد که جملگی آن ها را می توان طی یک برنامه طبیعت گردی در این دره به نظاره نشست. از تهران در جاده جاجرود، با عبور از فشم، رو به شرق می رویم و با طی 10 کیلومتر به آبادی زایگان رسیده و از این نقطه با طی 3 کیلومتر به آبادی لالون می رسیم. دره لالون نمای کاملی از ارتفاعات اطراف آن را به ما می نمایاند. در شمال، قلل بالای 4200 متری وزوا، برج و خلنو و در غرب تک قله سرکچال 4150 متری به خوبی قابل رویت است. در ارتفاع بالاتری از برفچال چشمه آب معدنی موسوم به تلخ آب قرار دارد، این چشمه و اطراف آن مکان های مناسبی برای کمپینگ فراهم می سازد.
برای رسیدن به آبشار و چشمه تلخاب از محل روستای لالون حدود سه ساعت پیاده روی لازم است. چشمه تلخاب در ارتفاع 3070 متری قرار گرفته و به عبارتی از سه چشمه تشکیل شده است . چشمه اول دارای آب تلخ مزه و گاز دار است (زمینه مسی رنگ) این مزه ویژه، ناشی از آهن ، سدیم و سایر املاحی است كه می تواند از نظر در مانی برای افراد مفید باشد. چشمه دوم تقریبا چسبیده به چشمه اول دارای آب ترش مزه است. چشمه سوم سمت چپ دارای آب شیرین است. بالاتر از چشمه ها، آبشار لالون و یا تلخاب (خلنو) دیده می شود. در فصل بهار یخچال های بزرگ و تونل مانند، دره های اطراف را فرا میگیرد که اهالی از برف و یخ آنها برای امور مختلف استفاده می کنند. پوشش گیاهی کوهپایه ها بوته هایی مانند گون، کلاه میر حسن و نوعی گیاه به نام کما است که قارچ های خوراکی علاقه شدیدی به همزیستی در کنار آن دارند.
از تهران به سمت لالون: برای رسیدن به لالون، از دوراهی لشكرک به سمت جاده فشم می رویم؛ به دورهی فشم كه رسیدیم ، به سمت راست و به طرف زاگون و گرمابدر ادامه مسیر می دهیم . در زاگون و سمت چپ جاده، راه باریكی وجود دارد كه به لالون می رسد . طی این مسیر حدود یک ساعت زمان می برد .