به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، سید حسین حسینی درباره جزئیات موارد مطرح شده در نشست اخیر معاونین آموزشی دانشگاه های بزرگ کشور، گفت: یکی از موارد مورد بحث، موضوع پذیرش دانشجوی بدون کنکور به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی بود.
وی با بیان اینکه همواره در سال های اخیر، در خصوص واگذاری اختیارات پذیرش دانشجو به دانشگاه ها و حذف کنکور صحبت شده و اخیراً نیز مجلس به آن ورود کرده است، افزود: شاید برهه زمانی کنونی، بهترین زمان ممکن و فرصت برای چنین تصمیمی باشد، البته اگر صحبت های مطرح شده، صرفاً جنبه شعاری و تبلیغاتی نداشته باشد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران ادامه داد: ما بر این باور هستیم که چنین اقدامی در مقطع دکتری و ارشد به راحتی امکان پذیر بوده و قابل واگذاری به خود دانشگاه ها است. لذا ما به عنوان دانشگاه های بزرگ کشور، در این خصوص اعلام آمادگی می کنیم و قرار شد در این راستا به مراجع مربوطه و ذیصلاح (وزارت علوم) اعلام کنیم که آمادگی پذیرش دانشجو را از طریق شرایط و ضوابط خود دانشگاه ها داریم و معتقدیم که می توان این فرآیند را به گونه ای مدیریت کرد که پذیرش دانشجو به نحو مناسب صورت بگیرد.
حسینی با اشاره به اینکه ما در گذشته و دهه ۸۰ نیز شاهد پذیرش دانشجو در مقطع دکتری توسط خود دانشگاه ها بودیم و در واقع پذیرش متمرکزی وجود نداشت، اظهار داشت: اکنون، معاونین آموزشی دانشگاه های بزرگ کشور در این باره تاکید ویژه دارند که با توجه به اقتضائاتی که به علت شرایط موجود ایجاد شده، هرچه زودتر مسئله پذیرش دانشجو باید تعیین تکلیف شود.
وی با بیان این مطلب که ما در بحث دکتری این قابلیت را داریم که از طریق آزمون های اختصاصی خود دانشگاه ها، پذیرش را انجام دهیم، گفت: در بحث پذیرش دانشجویان ارشد هم در گذشته شیوه ای داشتیم با عنوان «آزمون تحصیلات تکمیلی» که بر اساس آن، چند برابر ظرفیت دانشگاه ها به ما معرفی می شدند و در ادامه، دانشگاه ها پس از مصاحبه و امتیاز دهی، نفرات مورد قبول را پذیرش می کردند و اتفاقاً پذیرش های بسیار خوبی نیز داشتیم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه می توان همین شیوه را حتی در پذیرش دانشجویان کارشناسی نیز مورد توجه و عمل قرار داد، افزود: البته باید دقت داشت که اتخاذ چنین تصمیمی باز می گردد به عزم و اراده مدیران ارشد نظام آموزش عالی، نه اینکه فقط منحصر و محدود به شعار بماند. چه بسا سالیان طولانی ست که بحث حذف کنکور مطرح شده، ولی اراده ای برای عملی کردن این کار در مدیران و تصمیم سازان دیده نشده است.
وی ادامه داد: اکنون این موضوع از جانب معاونین آموزشی دانشگاه های بزرگ کشور مورد تاکید قرار گرفته و از وزارت علوم درخواست شده است تا چنین اختیاری را به این دانشگاه های واگذار کنند. با این وجود اما، خود وزارت علوم نیز احتمالاً برای تصمیم گیری در این خصوص، پایبند و متاثر از برخی مسائل بیرون سازمانی است.
حسینی با بیان اینکه این یک واقعیت است که امروزه در هیچ کجای جهان برای پذیرش دانشجو، نیازی به مصوبه مجلس نیست، گفت: در ایران اما، حتی در مباحث اجرایی پذیرش؛ مثل پذیرش دانشجوی دکتری نیز مصوباتی از طرف مجلس گذرانده شده که حقیقتاً دست و پای دانشگاه ها را بسته است.
معاون آموزشی دانشگاه تهران ادامه داد: از طرفی، درون خود وزارت علوم به عنوان به عنوان متولی اصلی نظام آموزش عالی کشور نیز بعضاً اختلاف نظرهایی وجود داشته است؛ به طور مثال سازمان سنجش نگاهی متفاوت از نگاه معاونت آموزشی وزارت علوم به این موضوع دارد. لذا برای حصول یک نتیجه کارآمد، ضروری است که همه، یکپارچه و هم نظر بشوند تا شاهد یک تصمیم گیری اساسی باشیم.