به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تابناک جوان، در کشور های اسلامی، عید فطر از جمله اعیاد بسیار مهم محسوب می شود. از سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، عید فطر دو روز (روز عید و فردای عید) تعطیل است.
اما این قانون ابهاماتی داشت از جمله اینکه شورای نگهبان در سال ۹۰ در حالی افزایش تعطیلات عید فطر را تایید کرد که "عباسعلی کدخدایی" سخنگوی شورای نگهبان به بند جالبی در قانون اشاره می کند که بر اساس آن اگر عید فطر پنج شنبه بود باید روز شنبه بعد از عید فطر تعطیل شود.
در متن مصاحبه سخنگوی شورای نگهبان که هنوز در سایت خبرگزاری مجلس شورای اسلامی موجود است چنین آمده: به تصریح قانون مصوب مجلس، در صورت تقارن روز دوم شوال با تعطیلات رسمی یا هفتگی، روز بعد از تعطیلات، تعطیل خواهد بود.
در ادامه متن مصاحبه سخنگوی شورای نگهبان در مجلس در سال ۹۰ را مشاهده می کنید:
بر اساس تقویم رسمی، عید فطر امسال (۱۴۰۰) روز پنج شنبه اول شوال می باشد و دومین روز تعطیلی در روز جمعه قرار گرفته که جزو تعطیلات هفتگی می باشد، با استناد به گفته سخنگوی شورای نگهبان در سال ۹۰، با توجه به اینکه دوم شوال امسال، روز جمعه است پس باید روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ تعطیل رسمی اعلام شود. اما ابهامات آنجایی بیشتر می شود که چنین تقارنی در سال ۹۲ به وجود آمده بود، اما این موضوع به کلی از جانب عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تکذیب شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در مصاحبه ای در سال ۹۲ گفت: فقط اول و دوم شوال به مناسبت عید فطر تعطیل است. محمد دهقان افزود: طبق مصوبه دو سال پیش مجلس شورای اسلامی، تعطیلات یک روزه عید فطر به دو روز اول و دوم شوال افزایش پیدا کرد.
وی برخی اخبار درباره تعطیلی شنبه بعد از عید فطر در صورت عید اعلام شدن پنجشنبه را رد و اضافه کرد: این که اگر روز دوم شوال تعطیلی رسمی باشد روز بعد از آن هم تعطیل خواهد بود، پیشنهاد دولت بود که در مجلس رای نیاورد، بنابراین اگر پنجشنبه هم عید اعلام شود، شنبه تعطیل نخواهد بود.