ساعدنیوز
ساعدنیوز

احتمال اجباری شدن تزریق واکسن کرونا در کشور

  یکشنبه، 23 آذر 1399 ID  کد خبر 121211
احتمال اجباری شدن تزریق واکسن کرونا در کشور
ساعد نیوز:قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کروناگفت:به طور قطع یقین اگر تست سریع و همگانی همراه واکسن کرونا نباشد زنجیره انتقال بیماری تا سال بعد ادامه خواهد داشت.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین اخبار کنترل، درمان و واکسن کرونا امشب ۲۲ آذرماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و پیر حسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کروناگفت:واکسیناسیون اطفال اجباری است و برخی کشور ها اعلام کرده اند که واکسن کرونا را اجباری نمی کنند، اما اگر واکسن همگانی نشود زنجیره انتقال بیماری قطع نخواهد شد و برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها باید همه واکسن زده باشند.به طور قطع یقین اگر تست سریع و همگانی همراه واکسن کرونا نباشد زنجیره انتقال بیماری تا سال بعد ادامه خواهد داشت.

کولیوند با اشاره به اینکه پایگاه هایی مشخص شده است تا مردم به این پایگاه ها مراجعه کنند گفت: برای افرادی که در خانه ها امکان جداسازی دارند فقط پایش و رصد داریم و برای افرادی که امکان جداسازی ندارند هتل ها و مسافرخانه ها را در نظر گرفتیم تا آنها از سایر اعضا خانواده تا زمانی که جواب تست کووید آنها منفی شود جدا کنیم.

او با بیان اینکه تمامی نهادها و دستگاه ها پای کار آمدند و لیست هتل ها، مسافرخانه ها، مهمانسراها، سالن های ورزشی، خوابگاه ها در اختیار قرار گرفته شده و به نوبت از هرکدام از این محل ها استفاده می کنیم اظهار کرد: برای مراکز مراقبت سلامت علاوه بر اسکان و خدمات رفاهی که به طور روتین هتل ها ارائه می دهند علائم سلامت مانند ویزیت هم انجام می شود، متخصصانی مانند متخصصان بیماری های واگیردار در مراکز حضور دارند .

رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: تا به امروز بالغ بر ۱۲۰ هزار تخت در مراکز مختلف برای اجرای طرح جداسازی بیماران مبتلا به کرونا آماده شده است، اولویت اول ما هتل ها است .

کولیوند با اشاره به اینکه پذیرش افراد در مراکز مراقب سلامت هیچ هزینه ای برای مردم ندارند خاطرنشان کرد: مراکز مراقبت سلامت سه ورودی دارد، اولین روش از طرف بیمارستان ها است افرادی که دیگر نیاز به درمان های بیمارستانی ندارند از بیمارستان ها به این مراکز انتقال داده می شود، دومین روش زمانی است که فرد مبتلا به کرونا شده است اما نیاز به حضور در بیمارستان ها ندارد و سومین روش افرادی هستند که از طریق ردگیری متوجه می شویم در دوره کمون بیماری هستند، تمامی این افراد در مراکز ما مورد پذیرش و پذیرایی قرار می گیرند و هزینه ای برای مدت زمان حضور در مراکز مراقب سلامت پرداخت نمی کنند.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اقداماتی که در طرح شهید سلیمانی در هر محله به صورت یک پایگاه سلامت اجرا می شود گفت: تشدید شیوه نامه های بهداشتی، تست گسترده هوشمند در سطح کشور، بیماریابی و قرنطینه هوشمند، آموزش و فرهنگ سازی مقابله با بیماری کرونا و حفاظت از گروه های آسیب پذیر را دنبال می کنیم.

او با اشاره به طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: یک بسیج ملی برای انجام این طرح پای کار آمده است، اما تیم های ما ۱۵ نفره است که مسئولیت هر تیم با یک پزشک است و سایر افراد تیم متشکل از ۴ نفر نیروی متخصص و ۱۰ پرستار است.

رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: تا به امروز ۸ نفر از پرسنل اورژانس بر اثر ابتلا به بیماری کرونا شهید شدند و بالغ بر ۴ هزار نفر هم به ویروس کرونا مبتلا شدند که بهبود پیدا کردند.

کولیوند خاطرنشان کرد: پنج هزار پزشک آموزش دیده هر سال با ما به حج می آمدند الان آن ها به ما کمک می کنند، همچنین همکارانمان در شبکه های بهداشت به صورت شبانه روز فعال هستند،۱۷ هزار نفر کادر فوریت های پزشکی و تقریبا ۲۰هزار نفر از جمعیت هلال احمر به ما کمک می کنند، تیم های تخصصی ما شامل ۲۵۰۰ تیم است که به ما کمک می کنند.

او با بیان اینکه سپاه و بسیج در بحث کمک های مومنانه پای کار هستند افزود: در بحث بیماریابی و جداسازی بیماران نیز بسیج سازمان پزشکی به ما کمک می کند تا چرخه بیماری اصلاح شود.

قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ادامه برنامه گفت: سه واکسن ایرانی کرونای شرکت های دانش بنیان قرار است تا پایان دی ماه مجوز ورود به فاز آزمایش انسانی را دریافت کنند، شرکت های دانش بنیان در حال تحقیق و تولید هفت واکسن تحت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کشور هستند.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: یک واکسن کرونا به تازگی مجوز آزمایش انسانی گرفته و امید است تا پایان دی ماه سه شرکت دیگر مجوز ورود به فاز انسانی تولید واکسن کرونا را دریافت کنند، این واکسن ها بعد از طی فاز انسانی، وارد فاز تولید صنعتی شده و در حجم انبوه برای کل کشور تولید می شوند.

قانعی گفت: واکسنی که مجوز آزمایش انسانی دریافت کرده، از کل ویروس کشته شده کرونا برای تولید واکسن استفاده شده است ، به طوری که برای ساخت یک واکسن دریافتی از کشورهای دیگر ۵سال زمان نیاز است.

او اظهار کرد: ایران در اتحادیه جهانی واکسن اعلام کرد که واکسن فایزر را نمی خواهد، زیرا این نوع از واکسن زنجیره سرد منفی ۷۰ می خواهد و ما نه هواپیما و نه حمل و نقل آن را داریم و اعلام کرده ایم که از سایرین به ما بدهند.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه دو شرکت در حال ساخت این نوع از واکسن هستند افزود: ژن درمانی و یا یک کد ژنتیکی تحویل بدن داده و فرمان صادر می شود که علیه ویروس پادتن ساخته و فرمان دفاع سلولی صادر می شود.

او ادامه داد: هر آنچه که جزو ده واکسن برتر دنیا است در کشور ما هم بر روی آن کار ادامه پیدا می کند، ولی نسبت به وضعیت تولیداتی که در دنیا وجود دارد، فاصله زمانی چهار ماهه داریم.

قانعی افزود: در فاز اورژانس و اضطرار نیاز است تا پرسنل بهداشت و درمان بتوانند به خدمت خود ادامه دهند و مشکلی پیدا نکنند، این درصد باید به شکل خریداری و فوری وارد کشور شود، در اتحادیه جهانی واکسن این درخواست داده شده است.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: یک قرارداد دیگری با یکی از کشور ها داریم تا با ایران تولید مشترک داشته باشند لذا تولید مشترک، خرید و تولید داخل را پیش رو داریم.

ما در طرح اضطرار قرار داریم، هیچ شرکتی زیر بار عوارض و پرداخت جریمه نمی رود، هر کشوری که درخواست واکسن دارد؛ اول باید خودش مردم کشورش را بیمه کند.

او با اشاره به اینکه در شرایط معمول وقتی واکسن می آمد اول در آزمایشگاه تست می شد، اما الان فرصت تست نیست گفت: ایران از هر کشوری که می خواست واکسنی را خریداری کند اول زیرساخت های تولید آن کشور را مورد بازرسی و بازدید قرار می داد، لذا در شرایط اضطرار این زیرساخت مورد بازدید قرار نمی گیرد.

قانعی افزود: سازمان بهداشت جهانی می گوید به کسی تاییدیه نمی دهد، زیرا شرایط اضطرار است، هر کشوری که تاییدیه می خواهد باید با قبول مسئولیت شرایط اضطرار واکسن را مورد خریداری قرار دهد.

رئیس کمیته ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد: برخی در ابتدا شرط گذاشتند تا ۵۰ درصد پول پرداخت شود و اگر نتیجه نداد، پول پرداخت شده را هم پس نمی دهند، خرید با همه الزامات مانند واکسن های قبلی فراهم نیست.

او با اشاره به اینکه ایران عین واکسنی را که در دنیا در حال ساخت است را می سازد و اقدامات پیش بالینی را انجام داده است گفت: سازمان غذا و دارو می گوید که دقیقاً واکسن ایرانی را مانند واکسن هایی که در دنیا ارزیابی شده، ارزیابی می کند و بعد مجوز می دهد، یعنی دانش مربوط به ساخت و دانش مربوط به ارزیابی نزد ایرانیان است، لذا ما هردو دانش را دارا هستیم و کشوری نیستیم که یک کشور چیزی را به ما صادر کند و ما ندانیم که ترکیب آن چیست.

قانعی با اشاره به اینکه تا ۷، ۸ سال آینده دیگر خبری از دارو های شیمیایی نخواهد بود و خیلی از سرطان ها با واکسن های ضد سرطان مهار خواهد شد.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه اگر واکسن را به میمون و یا موش تزریق کنیم، می دانیم که چه عوارضی ایجاد می کند افزود: یکی از مدارکی که واکسن ساز باید به سازمان بهداشت جهانی بدهد تا اجازه برای ورود به فاز انسانی را پیدا کند، این است که باید بر روی موش و میمون کار شده باشد و بعد بخش هایی از بدن در زیر لامپ دیده شده باشد که چه آسیبی وارد شده و لذا بر اساس این داده ها اجازه داده می شود که تست بر روی انسان صورت بگیرد، اگر امروز واکسنی را به ما بدهند ما می توانیم این تست ها را در داخل کشور انجام دهیم.

او با اشاره به اینکه واکسنی که در داخل تولید می شود بسیار امین تر و دقیق تر از آن چیزی است که از خارج گرفته می شود گفت: ما در داخل کشور دانش و توانایی های زیادی داریم.

قانعی با اشاره به اینکه واکسن ایرانی که اجازه تجویز در کل کشور را بگیرد در خرداد ماه خواهد بود ادامه داد: ما ذخیره انبار نداریم، هر واکسنی که تولید می شود تست پایداری را باید پاس کند یعنی باید یک مدتی در انبار بماند تا اجازه برای انجام تزریق داده شود لذا پیش بینی ما این است که این هفت شرکت چیزی در حدود ۱۰ میلیون دوز هرکدام تولید کنند، ما آخر سال بعد در خوشبینانه ترین حالت ۷۰ میلیون دوز واکسن داریم.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه واکسیناسیون اطفال اجباری شد گفت:: اگر واکسن همگانی نشود، زنجیره قطع نخواهد شد و نمی توان دانشگاه ها، مدارس و سایر اماکنی که بسته هستند را باز کنیم، به نظر می رسد ایمنی زایی ناشی از تزریق واکسن تا حدود شش ماه قابل حفظ باشد.

محمد رضا صالحی در ا دامه برنامه با اشاره به اینکه به علت مرگ و میر بالای ناشی از بیماری کووید ۱۹ با شرایط اضطراری مواجهیم گفت: این موضوع موجب شده است همه کشور ها از جمله کشور ما، گروه ها و شرکت های مختلف علمی و دارویی تلاش کنند تا برای کنترل این مرگ و میر، به واکسن دست یابند، در کشورمان از چندین ماه پیش، گروه های مختلفی بر روی ساخت واکسن کار کردند و از حدود ۶ ماه پیش، کار های اولیه این واکسن آغاز شده است.

صالحی با اشاره به اینکه واکسن کرونای ساخت داخل بر مبنای واکسن کشته شده است، اضافه کرد: این روش تهیه واکسن، سال ها و دهه ها امتحان خود را از جهت علمی و عارضه ها پس داده است، این واکسن کارآزمایی های بالینی مرتبط با مراحل حیوانی را پشت سر گذاشته است و حدود ۱۰ روز پیش موفق شد کد اخلاق شروع کارآزمایی بالینی را بگیرد.

فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: قرار است لینکی در فضای مجازی قرار داده شود و داوطلبان ۱۸ تا ۵۰ ساله در این لینک نام نویسی کنند و بر اساس شرایط، تعدادی را مشمول دریافت واکسن قرار می دهیم.

او با اشاره به اینکه داوطلبان نباید سابقه ابتلا به کووید ۱۹ را داشته باشند افزود: آن ها تحت معاینات دقیق بالینی و بررسی های آزمایشگاهی قرار می گیرند، اگر فرد، قبلاً به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده باشد نمی توانیم ارزیابی های دقیقی در مورد پیگیری عملکرد واکسن داشته باشیم، تیمی که بر روی این واکسن در حال کار است بسیار قوی و از بهترین دانشگاه های کشور هستند و موفق شدند واکسن را با کیفیت بسیار بالا تولید کنند.

صالحی تاکید کرد: به شرایط علمی، قوانین و مقررات و اصول کارآزمایی بالینی مقید هستیم و اگر شرایط آماده باشد و با ایمنی قابل توجهی بتوانیم این دوره را سپری کنیم وارد مراحل بعدی خواهیم شد همه واکسن ها ممکن است یک در هر چند هزار، عوارضی را داشته باشند که در مقایسه با مزایای استفاده از آن ناچیز است.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ساده ترین و بی ریاترین جشن تولدی که بچه های روستا برا دوست مریضشون گرفتن+عکس/ چه کیکی هم براش درست کردن😍 (83 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا بنا در طراحی پله حماسه آفرید/ وقتی فقط از یه نیم کره مغزت استفاده میکنی😂 (77 نظر) نگاهی به کالسکه ساده و بدون تجملات نوه رهبر انقلاب که هر ساله در راهپیمایی ها از آن استفاده میکنند+عکس (74 نظر) هنرنمایی های شگفت انگیز قناد خوش ذوق در تزیین کیک برای مشتری هایش/ اسمشو باید تو گینس ثبت کرد+ عکس (40 نظر) رخت عزای علی دایی در خانه ابدی پدرش+عکس/ قامت خمیده شهریار ایران در حضور فامیل و آشنایان (37 نظر) فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در حرم امام رضا+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده (35 نظر) خلاقیت هوشمندانه اُوستا بنّا در ساخت خانه 2 طبقه/ دکترای افتخاری حق توئه +عکس (31 نظر) ایده خنده دار یک ایرانی برای احداث برج آزادی روی پشت بوم خونه اش حماسه آفرید/یه پا جاذبه گردشگریه واسه خودش😂+عکس (28 نظر) خلاقیت خنده دار دانش آموز تنبل در پاسخ به سوال ریاضی حماسه ساز شد+عکس/حیف انیشتین این نخبه رو ندید مرد (28 نظر) سردار سلیمانی: یک دختر دارم که برای خودش چریک است؛ زمان جنگ خواستگاری رفتم و با همسرم ... (26 نظر) رونمایی از مادربزرگ زیبای هانده ارچل بازیگر سریال مست عشق؛ وقتی خوشگلی رو از مامان بزرگت به ارث میبری/ خدا شانس بده والا😅 (24 نظر) بوی بد واژن: علل، درمان‌های خانگی و روش‌های پیشگیری (24 نظر) خلاقیت منحصربفرد بقال تبریزی با نوشته جالب روی شیشه مغازه اش حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا +عکس (23 نظر) امیر جعفری، همسر همای پایتخت: همه دارو ندارم از خونه گرفته تا ماشین به اسم ریماست... (22 نظر) عرص ارادت احساسی روحانی، هاشمی و احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب در عیادت از ایشان در بیمارستان+عکس/ صف کشیدن روسای جمهور برای احوالپرسی با حضرت آقا (19 نظر)
دیگران می‌خوانند   
استایل جذاب و شیک ارسلان قاسمی، وحید سریال فاصله ها در کنسرت خواننده محبوبش/ زمین تا آسمون فرق کرده!+عکس عکس های یادگاری و رابطه صمیمی بازیگران سریال ساختمان پزشکان در پشت صحنه/ چه انرژی خوبی داشتن! عکسی تاریخی و جالب از مغازه یک بقال گیلانی در زمان ناصرالدین شاه قاجار/ چقدرم شلوغ و پلوغ هست+عکس کودکی و نوجوانی بامزه امین میری، زهرمارخان سریال گیلدخت با تیپ کیوت و مردانه شیک/ مگه داریم این همه تغییر؟+عکس خلاقیت تحسین برانگیز یک نانوای ارومیه‌ای برای کمک به همشهری ها/ باریکلا به این شعور و درک بالا+عکس رونمایی هادی چوپان از دکوراسیون منحصر به فرد و لاکچری باشگاهش/ طراحی خاص با الهام از تخت جمشید+عکس تم جذاب و شیک جشن تولد دختر علیرضا بیرانوند با لباس پرنسسی/ چه گل آرایی منحصر به فردی+عکس رونمایی از چهره جذاب و بدون ریش و سبیل رضا اکبرپور، اسماعیل سریال گیلدخت/ تو خیابون اصلا قابل شناسایی نیست!+عکس تشکر احساسی پربازدید یک گوسفند خوش شانس از قهرمان زندگی‌اش/ سگ چوپان گله را از دست گرگ نجات داد+عکس نگاهی به خانه و زندگی ساده و بدون تجملات حاج آقا قرائتی در پایتخت/ منزلی که حتی از راه آهن تهران پایین تر است!+عکس خودروهای برقی، تهدیدی برای سلامتی و امنیت سرنشینان دیگر خودروها چالش برای کسایی که ادعای تیزبینی دارند! / مورچه رو پیدا کن در این معمای تصویری 5 تفاوت را در کمتر از 10 ثانیه پیدا کنید (تصاویر) لیختن اشتاین، کشوری که می‌توانید آن را اجاره کنید! (ویدئو) دانشجویان مونیخ با سرسره به کلاس درس می‌روند! (تصاویر) میو میو تا مدرک دکترا! گربه‌ای که دانشجوی دانشگاه آمریکا شد (ویدئو) کارهایی که دانشجوها زمان امتحانات عهد میبندن انجام ندن اما انجام میدن 😂 (تصویر) فرشته‌ای در لباس معلم! / فداکاری معلمی که دانش‌آموز سرطانی‌اش را در بیمارستان درس می‌دهد (ویدئو) یادی از عمو زنجیرباف، معلم نمونه بچه‌های دهه شصت، سیدحسن نیرزاده نوری مرگ خبرساز کهنسال‌ترین معلم ایران در مهاباد/ او در سال 1356 بازنشست شد+عکس عجیب ترین مدل پارک کردن ماشین با روش های خلاقانه و هوش پران/ مغز آدم سوت میکشه+عکس ناگفته هایی از سبک زندگی شخصی استاد و معلم بزرگ ایرانی از زبان فرزندشان/ دلیل همکاری شهید مطهری با مجله زن روز در زمان شاه چه بود؟+عکس تداوم بارش‌ها در بیشتر استان‌ها/ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟ کشف حیرت انگیز نیمه گمشده یک مجسمه افسانه‌ای در مصر بعد از 96 سال/ نتایج و مطالعات جدید بررسی رامسس دوم+عکس رونمایی از همسران مجریان معروف و محبوب تلویزیونی/ از رامبد جوان تا پدرام کریمی و ...+عکس دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد تصاویری جالب از بازدید یهودیان اسرائیل از موشک ایرانی / مواجهه جالب اسرائیلی ها با دست نوشته یا حیدر کرار ... نگاهی به حیاط باصفا و دلباز خانه زیبای مهدی قائدی در ایران/ خونه نگو باغ بگو+عکس رونمایی رضا گلزار از مادر جوان و کم سن و سالش/ چه خانم ایرانی باکلاس و اصیلی+عکس هدف BBC از مطرح کردن دوباره ماجرای نیکا شاکرمی چه بود؟ حضور دختران ابراهیم رئیسی در یک همایش بین المللی+عکس شباهت بی حد و انداره پردیس پورعابدینی به خواهر باکلاس و بزرگتر از خودش/ مگه داریم این همه شباهت؟+عکس از زنده پیدا شدن یسنا تا قاری قرآن کشف حجاب کرده در حواشی داغ امروز جمعه 14 اردیبهشت 1403 تیکه انداختن خنده دار به بهرام افشاری، بهتاش پایتخت/ داداش تو با این رشدت سال بعد نارگیل میدی!+ویدیو نگاهی به مراسم ازدواج لاکچری و باشکوه یک مرد 86 ساله با اولین عشق زندگی‌اش/ بعد از 60 سال چه بریز و بپاشی کرده براش+ویدیو مازندرانی حرف زدن شهاب حسینی در حضور نقی و ارسطوی پایتخت+ویدیو/ محسن تنابنده: برای نقش شوهر فهیمه گزینه خوبی هستی😂 حضور پدربزرگ و دایی مژده لواسانی در برنامه زنده و بوسیدن دست پدربزرگ توسط خانم مجری +ویدیو/ خدا برا هم حفظتون کنه نگاهی به کیک تولد 1 سالگی و 4طبقه آروکو پسر سپهر حیدری و آرام خانوم/ کیک نیست کاخه برا خودش+ عکس
تیتر امروز   
خودروهای برقی، تهدیدی برای سلامتی و امنیت سرنشینان دیگر خودروها چالش برای کسایی که ادعای تیزبینی دارند! / مورچه رو پیدا کن در این معمای تصویری 5 تفاوت را در کمتر از 10 ثانیه پیدا کنید (تصاویر) لیختن اشتاین، کشوری که می‌توانید آن را اجاره کنید! (ویدئو) دانشجویان مونیخ با سرسره به کلاس درس می‌روند! (تصاویر) میو میو تا مدرک دکترا! گربه‌ای که دانشجوی دانشگاه آمریکا شد (ویدئو) کارهایی که دانشجوها زمان امتحانات عهد میبندن انجام ندن اما انجام میدن 😂 (تصویر) فرشته‌ای در لباس معلم! / فداکاری معلمی که دانش‌آموز سرطانی‌اش را در بیمارستان درس می‌دهد (ویدئو) یادی از عمو زنجیرباف، معلم نمونه بچه‌های دهه شصت، سیدحسن نیرزاده نوری ناگفته هایی از سبک زندگی شخصی استاد و معلم بزرگ ایرانی از زبان فرزندشان/ دلیل همکاری شهید مطهری با مجله زن روز در زمان شاه چه بود؟+عکس تداوم بارش‌ها در بیشتر استان‌ها/ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟ کشف حیرت انگیز نیمه گمشده یک مجسمه افسانه‌ای در مصر بعد از 96 سال/ نتایج و مطالعات جدید بررسی رامسس دوم+عکس دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد
منتخب روز   
کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ...